Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 22:42 

Na zeru. Nie czuję potrzeby by się na nich zjawiać. Czy pojawianie się na za drogich imprezach to przymus przynależenia do klubu ?

Co do składki 400zł to sądzę, że klub nie oferuje mi tyle, by to było warte 400zł. Ale jeśli by była umowa z pzu to na pewno bym dziś zrobił ten przelew.

Co do negocjacji, jak dacie mi stosowne uprawnienia to chętnie się tym zajmę.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 22:45 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Ech, lubisz Ty prowokować. Jakoś nie zauważyłem Twoich narzekań wcześniej (myślę o kosztach imprez). Ale nie odwracaj kota ogonem - co takiego chciałeś zrobić dla klubu wcześniej? Nie mówię o propozycji zaangażowania się w rozmowy z PZU.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 22:54 

Czyli np ten temat się nie wlicza w to ?
Nawet problemem dla forum było dodanie prostej opcji model auta w profilu użytkowników, skoro odebrano pare opcji nieklubowiczom. Wypominanie, wyliczanie lustrowanie. Poszukajcie w postach i popytajcie ludzi, z którymi obcujemy na codzienn na forach.

Wracając do tego co Stach proponował, ja jestem bardzo chętny do rozpoczęcia procedur związanych z tym tematem. Ale oczywiście musiałbym miec piękne pisemne zgody i pozwolenia.

No chyba, że Stach sobie tak lubi żartować i palnął tak o w wiatr, to będę zawiedziony, że nie mogę pomóc :(

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 22:55 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
No właśnie na żadnej imprezie nie byłeś, to co wiesz o klubie, klubowiczach, co robimy w klubie i na czym nam zależy.
Wychodząc naprzeciw Klubowiczom posiadającym auta 1992 i starsze do końca listopada była składka 200, do końca grudnia 300, a teraz 400.
Jeśli uważasz, że 200 złotych lub 300 za członkowstwo w klubie takiej marki jak Porsche to za dużo, to nie mamy o czym dyskutować.

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 23:04 

Byłem na 2 spotkaniach na śląsku w tamtym roku i wieloma wypowiedziami potwierdzasz tylko negatywną opinię wielu osób. Wszyscy wiemy, że nie jest różowo. I odpowiedzi brak, dalszy atak, docinki. I ten taki klub nie jest dla mnie warty na chwilę obecną składki 400zł.

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 23:08 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
drwal napisał(a):
Byłem na 2 spotkaniach na śląsku w tamtym roku i wieloma wypowiedziami potwierdzasz tylko negatywną opinię wielu osób. Wszyscy wiemy, że nie jest różowo. I odpowiedzi brak, dalszy atak, docinki. I ten taki klub nie jest dla mnie warty na chwilę obecną składki 400zł.

Konkrety. Co to znaczy nie jest różowo? Co znaczy brak odpowiedzi - na co? Dalszy atak? Jakie docinki?

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 23:15 

Ja myślę, że nie o tym jest temat i skorzystam z prawa "nie chce mi się dalej z wami polemizować".

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 23:19 
Klubowicz

Nr klubowicza: 062
Drwalu, przykre co piszesz, ale poproszę o konkrety. Byłem na imprezie na Śląsku i nie słyszałem negatywnych uwag, mimo tego, że o opinie prosiłem. To było spotkanie poza kalendarzem klubu, ale zdecydowaliśmy się pokryć koszty cateringu dla wszystkich uczestników.
W kwestii PZU nie potrzebujesz pełnomocnictw do ustaleń podstawowych, jeśli coś ustalisz daj sygnał.

Staszek

958

Tytuł:
PostNapisane: 8.02.2013, 23:23 

stach napisał(a):
W kwestii PZU nie potrzebujesz pełnomocnictw do ustaleń podstawowych, jeśli coś ustalisz daj sygnał.

No i o to chodzi. Dzięki za info. Zdobędę wstęne informację, a potem mam nadzieję wspólnymi siłami dopniemy temat.

Tytuł:
PostNapisane: 9.02.2013, 0:29 

Odradzam PZU a nawet więcej - NIC WSPÓLNEGO Z PZU !!!
Po moich przykrych doświadczeniach z tą firmą nawet gdyby chcieli ubezpieczyć mnie za 1 złotych też bym odmówił.

Tytuł:
PostNapisane: 9.02.2013, 0:46 

mam to samo :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9.02.2013, 2:05 

Nr klubowicza: 193
Wiecie tutaj głównie chodzi o OC, a przy wyborze OC nie ma co wybrzydzać ;)
I to 70% to nie jest zniżka od podstawy, tylko to jest zniżka od tego co Wam
wyjdzie już po wszystkich zniżkach. Czyli ludzie płacą za OC 150,200zł...
Nie żebym chwalił PZU, sam mam gdzie indziej swoje 924 ubezpieczone :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 9.02.2013, 13:49 

Nr klubowicza: 288
Pierwszy pojazd ubezpieczyłem w PZU dawno dawno temu .Nigdy nie miałem z nimi problemu a wręcz przy naprawach bezgotówkowych z OC sprawcy warsztaty preferują PZU jako płatnika.Obecnie mam autka ubezpieczone również w Hestii ,ale to były przypadki gdzie wystąpiła drastyczna różnica w składce
W numerze Classicauto z lutego rzecznik prasowy PZU Michał Witkowski wyjaśnia ,że zniżka przysługuje wszystkim /prywatnym/25 -cio latkom ,których właściciel posiada legitymację członka określonego stowarzyszenia /klubu co jest potwierdzeniem,że pojazd ma szczególne znaczenie zabytkowe lub historyczne

-http://classic911.pl

Tytuł:
PostNapisane: 9.02.2013, 14:43 

****** napisał(a):
drwal napisał(a):
Na zeru. Nie czuję potrzeby by się na nich zjawiać. Czy pojawianie się na za drogich imprezach to przymus przynależenia do klubu ?

Co do składki 400zł to sądzę, że klub nie oferuje mi tyle, by to było warte 400zł. Ale jeśli by była umowa z pzu to na pewno bym dziś zrobił ten przelew.

To o co wogóle chodzi? Nie chcesz się zjawiać na imprezach, nie chcesz płacić składki - to nie przyjeżdzaj, nie płać i nie domagaj się załatwiania zniżek w PZU od klubu którego nie chcesz być członkiem tylko poszukaj zniżek na jakimś gruponie.

nie umiesz czytać to powstrzymaj się od pisania. Będziesz lepiej postrzegany.

Swoją drogą zdziwił mnie odzew kilku osób na GG i na telkom. Niestety same złe słowa o PCP padły...

Tytuł:
PostNapisane: 9.02.2013, 18:32 
Klubowicz

Drwal - nie mialem okazji poznac cie osobiscie ale z twoich postow zupelnie nie rozumem o co ci tak naprawde chodzi? Mam wrazenie ze poprostu chcesz krytykowac, narzekac i oczerniac klub a ogolne forum daje ci ku temu szanse. Szkoda ze nie dostrzegasz pracy wielu osob, zaangazowania i poswiecenia wlasnego czasu tych ktorzy chca poprostu zrobic cos pod haslem wspolnego hobby. Jezeli chcialbys czegos wiecej to konstruktywnie pomoz. My z pewnoscia to docenimy ...

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2013, 22:05 

Przeczytałem cały ten temat i jak zwykle kocham ten kraj :( Z konkretów za mojego 2,5 litra stawka w alianz direct z 60% procentowa zniżka, płatność w dwóch ratach bez kontynuacji, po licytacji z panią z infolinii, 406zl. Żadna reklama tylko konkret. Kwestia porównania ofert.

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2013, 22:15 

Jeszcze raz ostrzegam kolegów przed PZU.
Dwa razy się przejechałem i jakby dawali mi polisę za złotówkę to nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.
Na serwisy i naprawy jeżdżę do Poznania a ubezpieczalnię wybieram taką gdzie jestem miło i fachowo obsługiwany.
PZU straciło tyle ,że w moich oczach nigdy tego nie nadrobi.

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2013, 22:29 

Nr klubowicza: 060
tomek5 napisał(a):
Dwa razy się przejechałem i jakby dawali mi polisę za złotówkę to nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.
Na serwisy i naprawy jeżdżę do Poznania a ubezpieczalnię wybieram taką gdzie jestem miło i fachowo obsługiwany.
Chyba troszke nadgorliwy jestes w tych ostrzezeniach....przypomina sie mi humor ze sprawy rozwodowej "wszystkim odpowiada w łozku tylko jemu nie pasuje"- a tak powaznie wiekszos zalezy od konkretnego urzedasa...jak mu za mocno pomachasz przed nosem papierami od Porsche mozesz mu zepsuc humor a pozniej on Tobie.

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2013, 22:39 

Teraz, czytam wątek na Mustang Klub Polska, odnośnie wyceny szkody w PZU. Śmiech na sali.

Tytuł:
PostNapisane: 11.02.2013, 23:44 

tomek5 napisał(a):

Wnioskuje z powyzszego ze dużo szkód masz zatem, takich klientów żadna ubezpieczalnia nie lubi i często stosuje specjalne ścieżki.
Dziś nie ma przypadku i osoba przyjmująca szkodę przez telefon po kilku pytaniach wie która to szkoda obojętnie z jakich ubezpieczeń......

Co wiecej istńieje wreszcie wspólna baza wszystkich szkód w PL, gdzie można wszystko sprawdzić, to baza UFG (ubezp funduszu gwarancyjnego)
Zalecam wiecej wyczucia :-)
Pozdro,

Adam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]