Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26.05.2009, 18:07 

kl napisał(a):
Zibi napisał(a):
Jedyny antyradar na rynku który "czuwa" do przodu i do tyłu to Valentine

Nie jedyny. Jest kilka modeli montowanych do auta na stale, one maja czujniki na przod i tyl.

masz rację,
jest to jedyny jak znam montoway na szybie działający w zakresie 360st

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2009, 0:24 

Całkiem spory wybór, ale niestety nie testowałem..
http://www.sklep.hadron.pl/index.php?z=1&m=16

Tytuł:
PostNapisane: 27.05.2009, 20:37 

Byłem dziś w Hadronie obejrzeć sprzęt na żywo i zasięgnąć opinii, rezultat taki że na hasło "Porsche Club Polska" mamy 8% rabatu 8) , ja póki co odkładam pieniążki na Janosika :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 10.06.2009, 17:05 

Tytulem uzupelnienia:

"Mierniki prędkości z kamerą montowane w specjalnie dostosowanych do tego celu samochodach i na motocyklach. Urządzenia te (najczęściej firmy Zurad - Videorapid i Videorapid 2, bądź Polcam) wyliczają średnią prędkość w oparciu o pomiar drogi przejechanej przez pojazd patrolowy w jednostce czasu. Nie emitują żadnej wiązki i dla antyradarów są niewykrywalne. Wynik obliczeń da się podważyć, jeżeli na zarejestrowanym filmie widać, że pojazd patrolowy zbliża się do namierzanego.
Istnieją też "kombinacje". Iskra w wersji wideo może pracować w dowolnym samochodzie (bez jego adaptacji) i służyć jako wideoradar. W tym przypadku pomiar prędkości odbywa się za pomocą promieniowania mikrofalowego, a wykroczenie dodatkowo (każde, nie tylko nadmierna prędkość) rejestrowane jest w postaci zdjęcia cyfrowego. Także czeskie produkty Ramer 7M i AD9 umożliwiają montaż w samochodzie i pomiar prędkości w ruchu. Dla piratów to prawdziwe niebezpieczeństwo!"

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]