Autor |
Wiadomość |
smiglidigli
|
Napisane: 21.06.2018, 20:10 |
|
|
Planuje kupic Boxstera 987, jednak moja malzonka stwierdzila, ze ok, ale tylko zolty (w sumie, "to nasza wspolna decyzja":D). Czy byly sprzedawane wersje europejskie w tym kolorze? Widze tylko czarne, srebrne, czasem ciemnoniebieskie. Jesli nie, to jak teraz wygladaja koszty sprowadzenia/przystosowania porzadnego egzemplarza ze Stanow? Oczywiscie pytam o szacunki, bo i tak chyba w tym sezonie juz nie zdaze, wiec wroce do tematu kolo kwietnia 2019. Ewentualnie, czy w Kanadzie byly sprzedawane zolte i czy sa firmy, ktore zajmuja sie wyszukaniem/sprowadzeniem wlasnie z Kanady? Podobno Kanadyjczykow nie trzeba przerabiac (?).
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 21.06.2018, 20:48 |
|
Nr klubowicza: 712
|
Jeszcze moze z tydzień temu był na otomoto 987 S salon Polska w zoltym kolorze
Góra |
|
macmk
|
Napisane: 22.06.2018, 0:59 |
|
|
W Japonii się zdarzają, sam jednego licytowałem Cena bardzo zależy, ale powinno wyjść podobnie jak u nas. Tylko u nas jak będziesz miał pecha, to poczekasz kilka lat zanim się taki pojawi. Z USA nie mam pojęcia.
|
|
Góra |
|
procesor
|
Napisane: 23.06.2018, 10:56 |
|
|
Kupujesz jakikolwiek. Foliujesz co sie da. Reszte dipujesz (miejsca trudno dostepne, o zlozonej strukturze). Moj czarny mat byl kiedys bialy.
|
|
Góra |
|
macmk
|
Napisane: 23.06.2018, 11:19 |
|
|
procesor napisał(a): Kupujesz jakikolwiek. Foliujesz co sie da. Reszte dipujesz (miejsca trudno dostepne, o zlozonej strukturze). Moj czarny mat byl kiedys bialy. Też tak można. Ale fajny, oryginalny kolor powinien później łatwiej / drożej się sprzedać. Jak zauważyłeś, straszna nuda jest w kolorach zazwyczaj.
|
|
Góra |
|
procesor
|
Napisane: 23.06.2018, 12:56 |
|
|
macmk napisał(a): procesor napisał(a): Kupujesz jakikolwiek. Foliujesz co sie da. Reszte dipujesz (miejsca trudno dostepne, o zlozonej strukturze). Moj czarny mat byl kiedys bialy. Też tak można. Ale fajny, oryginalny kolor powinien później łatwiej / drożej się sprzedać. Jak zauważyłeś, straszna nuda jest w kolorach zazwyczaj. Wg mnie wazniejsza jest specyfikacja i przeszlosc. Taka folie mozna tez traktowac jako zabezpieczenie oryginalnego lakieru i karoserii, a sam kolor nawet zmienic za jakis czas. Zapytaj zone o kwestie zmian koloru w przyszlosci - sadze, ze znam odpowiedz. One co jakis czas musza cos zmienic Ale to oczywiscie tylko moja opinia
|
|
Góra |
|
smiglidigli
|
Napisane: 23.06.2018, 16:21 |
|
|
procesor napisał(a): Wg mnie wazniejsza jest specyfikacja i przeszlosc. Taka folie mozna tez traktowac jako zabezpieczenie oryginalnego lakieru i karoserii, a sam kolor nawet zmienic za jakis czas. Zapytaj zone o kwestie zmian koloru w przyszlosci - sadze, ze znam odpowiedz. One co jakis czas musza cos zmienic Ale to oczywiscie tylko moja opinia O folii tez myslalem, nawet czytalem wpisy tu na forum, ale konkluzja byla taka, ze jednak bedzie to widac w detalach badz przy blizszym spojrzeniu, wiec nie jestem przekonany. Szanowna malzonka tez nie. Tak czy siak, nie odrzucilem jeszcze tej opcji calkowicie. A jaki jest koszt orientacyjny dla boxstera, zeby bylo dobrze zrobione na najlepszych foliach?
|
|
Góra |
|
tommypear
|
Napisane: 23.06.2018, 17:04 |
|
|
smiglidigli napisał(a): procesor napisał(a): Wg mnie wazniejsza jest specyfikacja i przeszlosc. Taka folie mozna tez traktowac jako zabezpieczenie oryginalnego lakieru i karoserii, a sam kolor nawet zmienic za jakis czas. Zapytaj zone o kwestie zmian koloru w przyszlosci - sadze, ze znam odpowiedz. One co jakis czas musza cos zmienic Ale to oczywiscie tylko moja opinia O folii tez myslalem, nawet czytalem wpisy tu na forum, ale konkluzja byla taka, ze jednak bedzie to widac w detalach badz przy blizszym spojrzeniu, wiec nie jestem przekonany. Szanowna malzonka tez nie. Tak czy siak, nie odrzucilem jeszcze tej opcji calkowicie. A jaki jest koszt orientacyjny dla boxstera, zeby bylo dobrze zrobione na najlepszych foliach? Jak sie kiedys dowiadywalem okolo 4-5 tysiecy.
|
|
Góra |
|
irekwie
|
Napisane: 24.06.2018, 9:49 |
|
|
Ja zabezpieczyłem lakier folią 3m (satin dark grey) koszt całości 4000 2 lata temu oryginalny kolor srebrny więc niewiele zmieniłem. Na boxie nigdzie praktycznie nie widać zmiany. Jest on dość prosty do oklejenia, zmiana z wyjątkiem bagażnika wnętrzy drzwi itp ok 2000 więcej. Szczerze nie załuje lakier bezpieczny a folie spokojnie można zerwać w każdej chwili.
|
|
Góra |
|
Stanger
|
Napisane: 24.06.2018, 13:33 |
|
|
|
Góra |
|
smiglidigli
|
Napisane: 24.06.2018, 13:42 |
|
|
Stanger napisał(a): Żółty 987 stoi w Przezmierowie w komisie W and R auto. Szczegółów nie znam, widzę go codziennie z biura Edit: to ten https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... A0WSs.htmlTak, wiem. Juz o nim rozmawialismy, ktos mowil, ze juz w drugim komisie stoi, nie wyslali mi VINu i komus innemu tez nie wyslali, a samochod ze Stanow, wiec odpuscilem.
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 24.06.2018, 15:44 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Jak kolega ma blisko to może zrobi fotkę numeru VIN? A dobrywujek sprawdzi co się działo. Cena niska, na szybko spojrzałem na mobile to 987 kosztują ponad 20k euro a gdzie akcyza
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
macmk
|
Napisane: 24.06.2018, 19:22 |
|
|
wit007 napisał(a): Jak kolega ma blisko to może zrobi fotkę numeru VIN? A dobrywujek sprawdzi co się działo. Cena niska, na szybko spojrzałem na mobile to 987 kosztują ponad 20k euro a gdzie akcyza Wit, na mobile jest drogo. U nas to jest 60-75tys mniej więcej, z czego w większości importowane. Ale VIN koniecznie do sprawdzenia, bo faktycznie z podatkami za tyle nie ma szansy sprowadzić w dobrym stanie. Pytanie tylko jak bardzo jest z nim coś nie tak
|
|
Góra |
|
Stanger
|
Napisane: 24.06.2018, 21:35 |
|
|
smiglidigli napisał(a): Stanger napisał(a): Żółty 987 stoi w Przezmierowie w komisie W and R auto. Szczegółów nie znam, widzę go codziennie z biura Edit: to ten https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... A0WSs.htmlTak, wiem. Juz o nim rozmawialismy, ktos mowil, ze juz w drugim komisie stoi, nie wyslali mi VINu i komus innemu tez nie wyslali, a samochod ze Stanow, wiec odpuscilem. Mogę jutro podejść do tego komisu i poprosić o VIN ...
|
|
Góra |
|
Cember666
|
Napisane: 24.06.2018, 23:40 |
|
Dołączył: 24.01.2014 Posty: 303 Lokalizacja: Wrocław/Wałbrzych
Nr klubowicza: 942
|
smiglidigli napisał(a): Stanger napisał(a): Żółty 987 stoi w Przezmierowie w komisie W and R auto. Szczegółów nie znam, widzę go codziennie z biura Edit: to ten https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... A0WSs.htmlTak, wiem. Juz o nim rozmawialismy, ktos mowil, ze juz w drugim komisie stoi, nie wyslali mi VINu i komus innemu tez nie wyslali, a samochod ze Stanow, wiec odpuscilem. Ten ktoś to byłem ja I potwierdzam powyższe.
_________________ Apartamenty nad polskim morzem; IG: morskie.grzybowo Booking: https://www.booking.com/Share-4aX4H3Garaż: 982C - MY18 718 Cayman
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 25.06.2018, 12:27 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Stanger napisał(a): smiglidigli napisał(a): Stanger napisał(a): Żółty 987 stoi w Przezmierowie w komisie W and R auto. Szczegółów nie znam, widzę go codziennie z biura Edit: to ten https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-b ... A0WSs.htmlTak, wiem. Juz o nim rozmawialismy, ktos mowil, ze juz w drugim komisie stoi, nie wyslali mi VINu i komus innemu tez nie wyslali, a samochod ze Stanow, wiec odpuscilem. Mogę jutro podejść do tego komisu i poprosić o VIN ... Przy ich podejściu bym nie pytał tylko zrobił zdjęcia VINu przez szybę
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
Stanger
|
Napisane: 25.06.2018, 12:30 |
|
|
Chłopaki, byłem w tym komisie, auto w PL od 2-3 lat i nadal w użytkowaniu przez właściciela, do WR wstawione w komis. VIN podsyłam na PW. Podejście obsługi bardzo OK.
pozdrawiam, Stanger
|
|
Góra |
|
procesor
|
Napisane: 26.06.2018, 2:35 |
|
|
smiglidigli napisał(a): procesor napisał(a): Wg mnie wazniejsza jest specyfikacja i przeszlosc. Taka folie mozna tez traktowac jako zabezpieczenie oryginalnego lakieru i karoserii, a sam kolor nawet zmienic za jakis czas. Zapytaj zone o kwestie zmian koloru w przyszlosci - sadze, ze znam odpowiedz. One co jakis czas musza cos zmienic Ale to oczywiscie tylko moja opinia O folii tez myslalem, nawet czytalem wpisy tu na forum, ale konkluzja byla taka, ze jednak bedzie to widac w detalach badz przy blizszym spojrzeniu, wiec nie jestem przekonany. Szanowna malzonka tez nie. Tak czy siak, nie odrzucilem jeszcze tej opcji calkowicie. A jaki jest koszt orientacyjny dla boxstera, zeby bylo dobrze zrobione na najlepszych foliach? Oczywiscie bardzo sie przygladajac mozna znalezc dowody na to, ze moj byl bialy i nigdy nie da sie osiagnac poziomu oryginalnie lakierowanego. Wyklejenie i odipowanie trzeba liczyc spokojnie 5.Mi swiadomosc minimalnych niedoskonalosci nie przeszkadza.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
tomason18
|
Napisane: 27.06.2018, 20:39 |
|
|
Witam Czy to czarne 987 na sprzedaż ?
|
|