Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6.10.2007, 9:57 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Do dn.10.X. A.P. Kraków przyjmuje zgloszenia na Rajd Żubrów. Jest to jedyny w kraju rajdowy klasyk gdzie można wystartować bez b.kosztownych przygotowań wedle regulaminów PZMot. Trasa dojazdowa ok.250km. i 10-12 OS-ów /mini wyścigi górskie po raczej dobrych asfaltach/ . Dla posiadaczy aut sprzed 1983r. jest grupa "weteran", ale też jest grupa 'gość" gdzie może wystartować każdy, a spotykają się tam różne nowe Imprezy, EVO i inne. Chyba 2 lata temu wysokie miejsce zajęło 964 załogi z Włoch. Włosi startują od paru lat, głównie klasykami, dając nam lekcje historii. Auta mają przygotowane na 100% /nie inaczej/ i korzystając ze wsp. za wiek wygrywają, bo jeśli chodzi o samą jazdę to nie mamy kompleksów. W tym roku zarówno Płatek -Alfa GTV jak P.Szafrański -911RS /diabelska hybryda :lol: / zapowiadają ich detronizację. Myślę, że jest to doskonałe uzupełnienie tego co robimy na torach i lotniskach, choć muszę przyznać, że nie jest to zabawa ! Niestety organizatorzy -tak było dotychczas- nie przewidują "certyfikatów uczestnictwa" więc za miejsca poniżej trzeciego pozostaje moc wrażeń, fotki i .....dowód wpłaty :(
Tel do A.P. Kraków 012-4118963, na ich stronie nie ma nic.
P.S. wg. mnie Rajd w Dębicy, który był ostatnia eliminacją Classicauto / obszerne relacje i świetne zdjęcia na www.youngtimer.pl/ był trochę trudniejszy !

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]