Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Username Password Log me on automatically each visit Register

All times are UTC + 1 hour [ DST ]





Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
Offline
PostPosted: 26.04.2020, 15:03 

Joined: 7.08.2017
Posts: 50
Ok czyli trzeba po kolei rozbierać boczki odpinac wytczki z klamek i w ten sposób sprawdzac? W zasadzie jak sobie przypominam to tylko działala klamka od drzwi kierowcy a pozostałe były martwe, może to jest jakis trop, co o tym sadzisz? pzdr K


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 26.04.2020, 21:13 
User avatar

Joined: 8.07.2007
Posts: 4276
Location: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Club number: 193
Nie jestem pewien, ale chyba da się wysunąć samą klamkę i odciąć przewód.
Tak tylko przez mgłę kojarzę. Ale jeżeli tak, to boczka nie trzeba zdejmować,
bo wystarczy śrubę (pod zaślepką?) odkręcić. Tylko uważaj, żeby nic tam
do środka nie spadło czy wypadło.

Może poszukaj w necie czy ktoś już tego nie robił i nie nagrał filmu.
Tzn. nie odcinania przewodu, ale wyjmowania klamki.




_________________

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

QBAK - nowe części (i akcesoria) do Porsche


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 28.04.2020, 18:32 

Joined: 7.08.2017
Posts: 50
Klamka wychodzi bez problemu, to fakt ale oprocz odcięcia kabelkow nic nie da sie zrobic- klamka jest niezozbieralna, co najwyżej można wydłubac switcha. Kostka jest mniej wiecej 50 cm od klamki, zatem bez zdjęcia boczka nic nie zrobie. ciekawe jak bd działal system po odłaczeniu kostki....ale to napisze jutro. Pzdr K


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 28.04.2020, 20:50 

Joined: 26.09.2015
Posts: 498
krokodyl diver wrote:
Klamka wychodzi bez problemu, to fakt ale oprocz odcięcia kabelkow nic nie da sie zrobic- klamka jest niezozbieralna, co najwyżej można wydłubac switcha. Kostka jest mniej wiecej 50 cm od klamki, zatem bez zdjęcia boczka nic nie zrobie. ciekawe jak bd działal system po odłaczeniu kostki....ale to napisze jutro. Pzdr K


W teorii system powinien nie działać, czyli zachowywać się tak jak teraz ponieważ ta klamka tak czy inaczej nie działa. Ja mam w Q7 tylko jedną klamkę sprawną i też zamierzałem resztę odłączyć bo możliwe że również kradną prąd. Te klamki są kiepskie bardzo, a i tak używa się tylko kierowcy. W panamerze też pamiętam klamki mi szwankowały, może vw przyoszczędził ;)


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 29.04.2020, 18:14 

Joined: 7.08.2017
Posts: 50
System działa, otwiera, zamyka. Prąd dalej ucieka, jutro dobiorę sie do pozostałych klamek. Pzdr K


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 29.04.2020, 18:55 

Joined: 26.09.2015
Posts: 498
No cały system tak, ale dana klamka oczywiście nie bedzie dzialac. Nic sie nie zmieni w reszcie systemu bo dana klamka juz wczesniej nie działała.
Daj znac jak odepniesz wszystkie niedziałające klamki.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 30.04.2020, 17:52 

Joined: 7.08.2017
Posts: 50
Dziś dalej bez sukcesu, szukam dalej. przypomniałem sobie, że czasami pojawiał się na wyświetlaczu sybmol klucz i napis: KEY NOT FOUND"/ ale wszystko oprocz przycisków w klamkach działałao/, może to jest jakiś klucz do sukcesu, moze ktoś z Was spotkal sie z taka informacja? pzdr K
p.s. zostały do sprawdzenia klamki po prawej stronie.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 30.04.2020, 18:07 
Członek Zarządu PCP
User avatar

Joined: 12.03.2008
Posts: 8562
Location: Gdynia/Warszawa
Club number: 189
Key not found to chyba często słaba bateria




_________________

Witek
jest: 997S '09 Tor Poznań 1:55,203 :)
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02

http://www.komunikado.pl agencja public relations


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 30.04.2020, 18:40 

Joined: 7.08.2017
Posts: 50
Tu cos znalazłem, ale to juz nie dla mnie....
https://www.renntech.org/topic/37055-ke ... ent=300896


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 3.07.2020, 17:47 

Joined: 15.04.2017
Posts: 62
Krokodyl, odezwij się proszę do mnie. Tel bez zmian.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Offline
PostPosted: 22.07.2020, 19:37 

Joined: 25.10.2010
Posts: 64
Nie chcę śmiecić, ale problem z gubieniem prądu w Cayenne I nie jest incydentalny. W moim (zwykła S, bez turbo) też prąd gdzieś znikał, najpierw wymontowałem lokalizator gps (zamontowany przez 1 właściciela w ASO), potem szukałem słabych punktów w instalacji, a skończyło się na doładowywaniu akumulatora (de facto 2, bo mały jest w bagażniku).
R. Radwański wytłumaczył mi prosto, że widać jak się za mało jeździ to tak już ma być - nie polemizowałem.
MicK


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 31 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Ostatnie posty forum PCP








Przyklejone




English information
Ostatnie posty publicznego forum

911