Safari nr 3 już polakierowane w środku, teraz walimy raptora na karaserię, silnik dół gotowy, czekam na wałek R od Swiątka, żeby skonczyć górę ...waham się czy KJ killers czy 4 gaźniki montować Safari nr 4 czeka na lakier, mechanika gotowa. Safari nr 5 kompletuje graty, w trakcie budowy zawieszenia i układu hamulcowego Safari Apocalypse... dalej stoi, ale może w marcu
Dobra czas na silnik... Koło odchudzone, Wałek typu "R" od Świątka Nowe pierścienie, głowica po obróbce... Panowie co byście zmontowali?? K-Jet Killers czy 4 gaźniki? ...Mam dylemat...
Sprzęgła jeszcze nie ruszałem ale daje serię i tarcze daje do nabicia z nićmi kevlaru. w Tarczosprzęg to robię, firma koło mnie. Warszawa, Wawer ul. Kwidzyńska tylko numeru nie pamiętam.
Club number: 029
AdamWalenda wrote:
Sprzęgła jeszcze nie ruszałem ale daje serię i tarcze daje do nabicia z nićmi kevlaru. w Tarczosprzęg to robię, firma koło mnie. Warszawa, Wawer ul. Kwidzyńska tylko numeru nie pamiętam.
Adam...z nićmi ?.....nie ceruj 😉😊 Ok...na pewno wiesz co robisz. Czy wiesz ile wagi ubyło z koła zamachowego? Wygląda to ładnie, kto robił? Nie pytaj o takie niuanse czy K-jet czy gazniki.....gazniki! Masz przecież spore doświadczenie w tym temacie i strojenie łatwiejsze. Czy w tym "torowym" 944 też "nici"? Czy będziesz jezdził w CACup ? Jeżeli tak to w jakuej grupie/ klasie ?
Robię 4 gaźniki z airboxem, właśnie nad kolektorami się męczę.
Z koła parę kilo zeszło. kiedyś ważyłem ale już nie pamietam gdzieś sobie zapisałem w notatkach to napiszę, albo przy kolejnym bo jeszcze 2 takie same silniki robie do kolejnych sztuk safari. Aktualnie 3 sztuki buduje I na 4 już mam bazę (...ale może na Dakar go przygotuje), na razie toróke musze skonczyć i 3 szt. safari
Chcę w CA Cup Lidze Transaxle i Race Cup wystarotwać. Silnik 3.0 S2. Auto mam prawie gotowe, został zamek klapy, fotele kubły, pasy szelki do zamontowania i kilka dupereli. Chwilowo nie mam czasu go dotknąć bo z tymi Safari gonie
Dobra robię gaźniki, niedługo wrzucę film z budowy kolektora i regeneracji deski Wnętrze prawie ogarnięte po za deską i zegarami. Pasy robiłem w KlamaMoto Zawias tył zregenerowany, zmodyfikowany, poduchy metalowe belki od BearsGarage (później film wrzucę)
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot post attachments in this forum