Safari nr 3 już polakierowane w środku, teraz walimy raptora na karaserię, silnik dół gotowy, czekam na wałek R od Swiątka, żeby skonczyć górę ...waham się czy KJ killers czy 4 gaźniki montować Safari nr 4 czeka na lakier, mechanika gotowa. Safari nr 5 kompletuje graty, w trakcie budowy zawieszenia i układu hamulcowego Safari Apocalypse... dalej stoi, ale może w marcu
Dobra czas na silnik... Koło odchudzone, Wałek typu "R" od Świątka Nowe pierścienie, głowica po obróbce... Panowie co byście zmontowali?? K-Jet Killers czy 4 gaźniki? ...Mam dylemat...
Sprzęgła jeszcze nie ruszałem ale daje serię i tarcze daje do nabicia z nićmi kevlaru. w Tarczosprzęg to robię, firma koło mnie. Warszawa, Wawer ul. Kwidzyńska tylko numeru nie pamiętam.
Nr klubowicza: 029
AdamWalenda napisał(a):
Sprzęgła jeszcze nie ruszałem ale daje serię i tarcze daje do nabicia z nićmi kevlaru. w Tarczosprzęg to robię, firma koło mnie. Warszawa, Wawer ul. Kwidzyńska tylko numeru nie pamiętam.
Adam...z nićmi ?.....nie ceruj 😉😊 Ok...na pewno wiesz co robisz. Czy wiesz ile wagi ubyło z koła zamachowego? Wygląda to ładnie, kto robił? Nie pytaj o takie niuanse czy K-jet czy gazniki.....gazniki! Masz przecież spore doświadczenie w tym temacie i strojenie łatwiejsze. Czy w tym "torowym" 944 też "nici"? Czy będziesz jezdził w CACup ? Jeżeli tak to w jakuej grupie/ klasie ?
Robię 4 gaźniki z airboxem, właśnie nad kolektorami się męczę.
Z koła parę kilo zeszło. kiedyś ważyłem ale już nie pamietam gdzieś sobie zapisałem w notatkach to napiszę, albo przy kolejnym bo jeszcze 2 takie same silniki robie do kolejnych sztuk safari. Aktualnie 3 sztuki buduje I na 4 już mam bazę (...ale może na Dakar go przygotuje), na razie toróke musze skonczyć i 3 szt. safari
Chcę w CA Cup Lidze Transaxle i Race Cup wystarotwać. Silnik 3.0 S2. Auto mam prawie gotowe, został zamek klapy, fotele kubły, pasy szelki do zamontowania i kilka dupereli. Chwilowo nie mam czasu go dotknąć bo z tymi Safari gonie
Dobra robię gaźniki, niedługo wrzucę film z budowy kolektora i regeneracji deski Wnętrze prawie ogarnięte po za deską i zegarami. Pasy robiłem w KlamaMoto Zawias tył zregenerowany, zmodyfikowany, poduchy metalowe belki od BearsGarage (później film wrzucę)