|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kune
|
Napisane: dzisiaj, 13:37 |
|
|
Witam, czy ktoś używa ładowarki Porsche/Ctek do gniazda zapalniczki w 992? To że trzeba ją uruchomić na krótko po wyłączeniu zapłonu jest oczywiste, ale sama ładowarka po jakimś czasie przestaje ładować i dochodzi do braku komunikacji z pojazdem. Myślałem, że moduł zarządzania energią będzie utrzymywał napięcie, aby samochód stał naładowany.
Pierwsza niemiła niespodzianka była, gdy podłączyłem auto i zostało w garażu na 2 miesiące. Wróciłem i oczywiście auto martwe. Ożywiłem, naładowałem Ctek One bezpośrednio przy aku. Podłączyłem oryginał i widzę po kilku dniach, że znowu jest rozłączona.
Ma ktoś na to patent? Zawsze zostawiam podpięte pojazdy na dłuższy wyjazd, ale jest to zupełnie bez sensu, że ładowanie w przypadku 992 ustaje po paru dniach. Aku litowy, ale pewnie to bez znaczenia.
|
|
Góra |
|
Krzysiek (Poznań)
|
Napisane: dzisiaj, 18:44 |
|
Nr klubowicza: 785
|
Czesc, uzywalem w 992 w sposob jaki opisales, ale ladowalem systematycznie co mniej wiecej 3-4 tygodnie. Probowalem tez bezposrednio do klem, ale nie udalo mi sie. Natomiast kilka dni temu PCP (Poznan) pokazano mi prosty patent - przejsciowka bezposrednio do akumulatora, do klem, podlaczona na stale i wtedy przez ta przejsciowke prostownik przez zlacze jak do zapalniczki laduje bezposrednio akumulator. Przejsciowke kupilem w PCP i mechanik tam mi to zalozyl. W ten sposob laduje bezposrednio akumulator i nadal przez gniazdo jak do zapalniczki. Powiedziano mi ze to najsensowniejsze rozwiazanie. Auto wowczas “nie zasypia”, pozdrawiam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|