Trudno mi będzie powiedzieć cokolwiek o E89 bo ja miałem E-85. Jedynie co wiem to według rankingów bezawaryjności jest na samej szpicy. Zresztą wcześniejsze modele też. Na pewno kupisz młodszego niż Porsche to raz. Koszty eksploatacji na pewno będą niższe chociażby z tego powodu,że Z-tka bazuje na serii 3 . Części do mojego modelu były śmiesznie tanie.
Dosłownie. Nie mówie o oryginałach ale te też są spooooro tańsze.
Zresztą wystarczy ustalić ile kosztuje roiboczo godzina w BMW a ile w Porsche (przy załozeniu , że chcesz korzystać z serwisu.)
Ja naprawiałem przy piwie czy kawie swoje Z4 z kumplem który w istocie jest blacharzem ale dorabia na mechanice. Był w szoku,że jest wszędzie taki łatwy dostęp i naprawa jest.... przyjemnością.
Nie ukrywam robiłem same duperele (wymiana szczotkotrzymacza w rozruszniku, tuleii w wahaczach itp.)
Miałem silnik 3.0 i spalanie jest praktycznie takie samo przy moim obecnym 2.7
Beemka jest... lepiej wyposażona. Śmieszy mnie np. ,ze w Boxsterze nie ma elektrycznie składanych lusterek czy regulacji fotela góra -dół.Trzeba odblokować mechanizm dachu i wrzucić wsteczny by otworzyć dach. Porażka...
Gdybym miał do wydania takie pieniądze jak ty to na pewno wybrałbym BMW.
A jakie sa różnice?
Masz Porsche i to tyle.... Zetka trochę trzeszczała(plastyki) coś tam delikatnie stukało itp
Ale to moje subiektywne odczucie bo kupiłem ( z rozmysłem) samochód pokolizyjny.
Musisz siąść i przejechać się "normalnym"
modelem. Wtedy na 100% będziesz wiedział co i jak.
Pewnie zapytasz po co kupiłem Boxstera.?
1. Trafił się klient by kupić Z4 za dobre pieniadze
2.Chciałem mieć Porsche
3.Model który mam był blisko mnie i rzekomo w bardzo dobrym stanie a kupić w ogóle samochód w bardzo dobrym stanie za rozsądne pieniądze graniczy z cudem.
Chciałem kupić młodszą Zetkę ale wszystkie były daleko ode mnie a wycieczki po Polsce mnie nie bawią. Trzeba zabrać,ze sobą mechanika itp..Wcurwianie się na sprzedawców którzy kłamią w opisach też mnie nie bawi bo jestem strasznie nerwowy.
http://www.bmwblog.com/2009/06/02/car-a ... -corvette/
https://www.youtube.com/watch?v=7mdZiUq18YU