Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.05.2008, 14:19 

Witam. Mam pytanie. Może temat był już poruszany ale się nie dokopałem. Z moich obserwacji wynika, że dziennie przybywa ok. 20 a nawet 30 nowych użytkowników forum. Większość z nich to "anonimusy" lub "reklamowcy".
Zakładając konto zostałem poinformowany, że założenie konta musi klepnąć admin. Skoro więc każde konto przed aktywowaniem jest ręcznie zatwierdzane, czy nie warto zastanowić się nad odrzucaniem niektórych aktywacji? Nie sądzę że 9500 użytkowników forum jest tutaj zarejestrowane tylko dlatego aby porozmawiać o porsche.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2008, 15:22 

godne zastanowienia,na innych forach np w klubie supra jest podział na klubowiczy(własciciel porsche) i miłosnikow ,moze zrobic cos takiego ,choc miłosnikiem moze byc ktos kto zamierza niebawem nabyc supre lub ja ma a nie chce płacic składek czlonkowskich,albo jakies inne pomysły...

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2008, 16:03 

moje zapytanie wynika z dwóch powodów i nie ma na celu ograniczania dostępu do informacji fanom marki. Do takich osób należę i ja a członkiem PCP chcę zostać w najbliższych dniach (składkę już opłaciłem :D ) Mam tu na myśli wolne dyskusje Klubowiczów, które czasami w ostrej formie traktują o różnych osobach (np. Pan Kopczyk) czy wydarzeniach (Dzień Dziecka na Bemowie). Jak najbardziej jestem zwolennikiem wolnego słowa jednak zastanawia mnie fakt, czy wszystkie informacje powinny być publiczne.
Przy okazji zwróciłem też uwagę na ogrom nowych użytkowników forum (czasami nawet 50 dziennie). Z jednej strony kilka tysięcy użytkowników nie piszących na forum to nie problem. Przynajmniej techniczny. Ale z drugiej strony mają oni dostęp do dużej ilości informacji. Dodatkowo chciałem znaleźć użytkowników forum z moich okolic (Piaseczna) i po sortowaniu miejscowość Piaseczno jest na 92 podstronie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2008, 18:30 

Nr klubowicza: 193
Chciałbym zauważyć, że forum jest publiczne. Żeby czytać większość
postów nie trzeba nawet sie logować (czyli nie trzeba się rejestrować).

Oczywiście jest forum tylko dla klubu, z tego co wiem, bo sam nigdy
nie miałem okazji z racji na brak członkostwa. Z racji braku auta na P ;)

Co do ilości przybywających na forum dziennie użytkowników, to nie masz
się czym raczej martwić, to z reguły spam boty (która nic nie piszą, bo
nie mają aktywacji konta) i innego rodzaju adware boty. :)

Oczywiście można (przynajmniej tak wnioskuje) usunąć konta nieaktywne
i wprowadzić rejestrowanie z obrazkami i innymi wynalazkami, żeby żaden
bot się nie mógł dostać - to leży w rękach osoby zajmującej się forum od
strony technicznej. Teraz wszystko działa wyśmienicie, więc chyba nie
trzeba nic zmieniać. :)

Można też zablokować forum dla publiczności, ale wtedy
osoby które chcą odnaleźć PCP będą miały problemy, a chyba chodzi o to
żeby ludzi przyciągać. :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2008, 20:28 

Wieczór napisał(a):
moje zapytanie wynika z dwóch powodów i nie ma na celu ograniczania dostêpu do informacji fanom marki. Do takich osób nale¿ê i ja a cz³onkiem PCP chcê zostaæ w najbli¿szych dniach (sk³adkê ju¿ op³aci³em :D ) Mam tu na my¶li wolne dyskusje Klubowiczów, które czasami w ostrej formie traktuj± o ró¿nych osobach (np. Pan Kopczyk) czy wydarzeniach (Dzieñ Dziecka na Bemowie). Jak najbardziej jestem zwolennikiem wolnego s³owa jednak zastanawia mnie fakt, czy wszystkie informacje powinny byæ publiczne.
Przy okazji zwróci³em te¿ uwagê na ogrom nowych u¿ytkowników forum (czasami nawet 50 dziennie). Z jednej strony kilka tysiêcy u¿ytkowników nie pisz±cych na forum to nie problem. Przynajmniej techniczny. Ale z drugiej strony maj± oni dostêp do du¿ej ilo¶ci informacji. Dodatkowo chcia³em znale¼æ u¿ytkowników forum z moich okolic (Piaseczna) i po sortowaniu miejscowo¶æ Piaseczno jest na 92 podstronie.

Pozdrawiam

Piotr, czy my czasami sie nie widujemy w przedszkolu (Akademia Poziomkowa)? Tu Piaseczno, tam Piaseczno...

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2008, 22:35 

Tom Wielicki napisał(a):

Piotr, czy my czasami sie nie widujemy w przedszkolu (Akademia Poziomkowa)? Tu Piaseczno, tam Piaseczno...

Tak, tak, to ja. Ośrodek "Piaseczyński" rośnie w siłę.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2008, 23:11 

Co do tych nowych.... niektóre botki mają nawet strony xxx w profilu..... może lepiej wprowadzić te obrazki z napisami do przepisania przy rejestracji?

Tytuł:
PostNapisane: 23.05.2008, 23:37 

Wojtexxx napisał(a):
Co do tych nowych.... niektóre botki maj± nawet strony xxx w profilu..... mo¿e lepiej wprowadziæ te obrazki z napisami do przepisania przy rejestracji?

Ja chyba je mialem pare dni temu jak zakladalem nowe konto. Mi tu funkcji Czat brakuje. Cos gdzie zarejestrowani moga pisac na Index page.
tw

Tytuł:
PostNapisane: 24.05.2008, 0:31 

Tom Wielicki napisał(a):
Wojtexxx napisał(a):
Co do tych nowych.... niektóre botki mają nawet strony xxx w profilu..... może lepiej wprowadzić te obrazki z napisami do przepisania przy rejestracji?

Ja chyba je mialem pare dni temu jak zakladalem nowe konto. Mi tu funkcji Czat brakuje. Cos gdzie zarejestrowani moga pisac na Index page.
tw

Czyli byś chciał ShoutBox :wink: Mogłoby się to sprawdzić. Byłoby ciekawiej i żywiej......

Tytuł:
PostNapisane: 24.05.2008, 1:51 

Yupp ! Shout Box. Pierwszy wpis by byl:
Naprawilem wszystkie 5 interior lights w czarnej. Wlasnie skonczylem. Prawe drzwi nie mialy bolca ale za to mialy stara obudowe. Udalo mi sie skrucic normalny bolec, skrucic sprezynke i ustawic krotsza odleglosc do uzyskania masy. Zostala tylnia klapa bo tam tez nie ma bolca, ale sa kable. To juz jutro.

Tytuł:
PostNapisane: 24.05.2008, 7:58 

Tom Wielicki napisał(a):
Yupp ! Shout Box. Pierwszy wpis by byl:
Naprawilem wszystkie 5 interior lights w czarnej. Wlasnie skonczylem. Prawe drzwi nie mialy bolca ale za to mialy stara obudowe. Udalo mi sie skrucic normalny bolec, skrucic sprezynke i ustawic krotsza odleglosc do uzyskania masy. Zostala tylnia klapa bo tam tez nie ma bolca, ale sa kable. To juz jutro.

Ze też Cie kobita z domu jeszcze nie wygoniła :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.05.2008, 18:01 

Jeszcze nie, ale gdyby tak sie stalo to w nocy smialo mogl bym czytac. Jedyny sam ochod ktory znam gdzie jest 5 osobnych swiatelek wewnetrznych. Po jednym w drzwiach, nad lusterkiem jednoz i dwa w klapie tylnej, na wszelki wypadek?

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2008, 0:42 

Tom Wielicki napisał(a):
Jeszcze nie, ale gdyby tak sie stalo to w nocy smialo mogl bym czytac. Jedyny sam ochod ktory znam gdzie jest 5 osobnych swiatelek wewnetrznych. Po jednym w drzwiach, nad lusterkiem jednoz i dwa w klapie tylnej, na wszelki wypadek?

w amerykanckim vanie to mam chyba 11 ???? :roll: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2008, 8:52 
Klubowicz

noooo....i wszystkie do czytania :)

Tytuł:
PostNapisane: 26.05.2008, 14:03 

Zibi napisał(a):

w amerykanckim vanie to mam chyba 11 ???? :roll: :roll:

You got it Zibi, ale van jest dla calej rodziny. Nikt nie chce siedzec z tylu w 928, a i tak jest 5 (wszystkie do czytania) :D

Ok. Gdzie ten Shout Box?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]