|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
xarzaq
|
Napisane: 31.03.2018, 19:00 |
|
|
Rozglądam się za 911 997.
Zastanawiam się który silnik sprawia mniej potencjalnych problemów 3.6 czy 3.8?
I jaki przebieg przy właściwym użytkowaniu jest bezpieczny dla danego silnika - czy jest jakiś przebieg gdzie zaczynają się typowe naprawy?
Wiem już ze sporo trzeba sprawdzić przed zakupem (cylindry itd). Ogólnie tak czaje się z zakupem pierwszego prosiaka pewnie z 2-3 lata. Myślałem na początek o boxterze, potem o caymanie. Ostatecznie kupiłem Mustanga. Z Cayenne wyleczylem się i wpadł NX. Myślę że teraz dojrzalem do zakupu chyba najwlasciwszego modelu czyli 911. Będę szukał raczej z tych, które są w najniższych cenach (nie chodzi o okazję, a roczniki) idealnie byłoby kupić coś w okolicach 150kpln ale nie wiem czy dobrze utrzymane egzemplarze są do kupienia w tych pieniądzach.
|
|
Góra |
|
CayenneT
|
Napisane: 31.03.2018, 22:08 |
|
|
Nie kupuj ! Daj sobie spokoj Niewarto ! Z takim nastawieniem nic dobrego CIe nie czeka , za ta kase kup Mustanga ))
|
|
Góra |
|
xarzaq
|
Napisane: 31.03.2018, 22:41 |
|
|
CayenneT napisał(a): Nie kupuj ! Daj sobie spokoj Niewarto ! Z takim nastawieniem nic dobrego CIe nie czeka , za ta kase kup Mustanga )) Rozumiem, że trzeba mieć większy budżet na sensowne 911? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
xarzaq
|
Napisane: 31.03.2018, 23:16 |
|
|
xarzaq napisał(a): CayenneT napisał(a): Nie kupuj ! Daj sobie spokoj Niewarto ! Z takim nastawieniem nic dobrego CIe nie czeka , za ta kase kup Mustanga )) Rozumiem, że trzeba mieć większy budżet na sensowne 911? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Mustanga mam i uważam, że jest to świetne auto 5.0 430KM 4,5s do 100 km/h po programie robi swoje. Dźwięk V8 nie do p odrobienia. Auto ma duszę i historię. Nie wiem o co chodzi z tym nastawieniem. Jak szukałem nic nie trafiłem, cała masa sprowadzonych aut z wątpliwa historia, a z PL nic nie było. Cayenne odpadł bo jedyna rozsądna dla mnie opcja to był diesel. W stosunku do nowego NX z 5letnia gwarancja wygrał rozsądek. Wydaje mi się że 911 jest rozsądnym zakupem. Utrzymuje wartość, egzemplarze z dobrą historia są porzadane. Technicznie mam małą wiedzę, dlatego pytam. Fakt jest taki że nie chce rocznie wydawać więcej na eksploatację auta i ubezpieczenie niż 20kpln (approved odpada dlatego Panamera i Cayenne Turbo dopuszczone) . Jeśli trzeba nastawiac się na wyższe koszty to odpuszczę i 911;) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
CayenneT
|
Napisane: 31.03.2018, 23:25 |
|
|
Nie niekoniecznie , ale kiedy czytam to co piszesz i tobie podobni na temat kupna Porsche a w szczególności 911 np."przeczytałem już wszystko na temat Porsche 911 i szukam 100% bezwypadkowej , najlepiej bez przebiegu z pełna historia i najważniejsze taniej" to mnie brzuch boli . Sam posiadam kilka Porsche i zawsze przy zakupie kieruje sie zdrowym rozsądkiem a nie jakimiś sugestiami !!! Oczywiście nie chce nikogo urazić , wyrażam tylko swoje spostrzeżenia
|
|
Góra |
|
CayenneT
|
Napisane: 31.03.2018, 23:29 |
|
|
xarzaq napisał(a): xarzaq napisał(a): CayenneT napisał(a): Nie kupuj ! Daj sobie spokoj Niewarto ! Z takim nastawieniem nic dobrego CIe nie czeka , za ta kase kup Mustanga )) Rozumiem, że trzeba mieć większy budżet na sensowne 911? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Mustanga mam i uważam, że jest to świetne auto 5.0 430KM 4,5s do 100 km/h po programie robi swoje. Dźwięk V8 nie do p odrobienia. Auto ma duszę i historię. Nie wiem o co chodzi z tym nastawieniem. Jak szukałem nic nie trafiłem, cała masa sprowadzonych aut z wątpliwa historia, a z PL nic nie było. Cayenne odpadł bo jedyna rozsądna dla mnie opcja to był diesel. W stosunku do nowego NX z 5letnia gwarancja wygrał rozsądek. Wydaje mi się że 911 jest rozsądnym zakupem. Utrzymuje wartość, egzemplarze z dobrą historia są porzadane. Technicznie mam małą wiedzę, dlatego pytam. Fakt jest taki że nie chce rocznie wydawać więcej na eksploatację auta i ubezpieczenie niż 20kpln (approved odpada dlatego Panamera i Cayenne Turbo dopuszczone) . Jeśli trzeba nastawiac się na wyższe koszty to odpuszczę i 911;) Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Wszystko zalezy od tego jak chcesz uzytkowac 911 , na co dzien czy tylko od czasu do czasu
|
|
Góra |
|
xarzaq
|
Napisane: 31.03.2018, 23:30 |
|
|
CayenneT napisał(a): Nie niekoniecznie , ale kiedy czytam to co piszesz i tobie podobni na temat kupna Porsche a w szczególności 911 np."przeczytałem już wszystko na temat Porsche 911 i szukam 100% bezwypadkowej , najlepiej bez przebiegu z pełna historia i najważniejsze taniej" to mnie brzuch boli . Sam posiadam kilka Porsche i zawsze przy zakupie kieruje sie zdrowym rozsądkiem a nie jakimiś sugestiami !!! Oczywiście nie chce nikogo urazić , wyrażam tylko swoje spostrzeżenia A co ja tam napisałem ? Że nie wiem, czy czego szukać 3.6 czy 3.8 i od jakiego przebiegu zaczynają się schody... Nic nie pisałem, że 0 przebiegu i pół darmo cudów nie ma. To że bezwypadkowy i z historią to nie jest żadna fanaberia Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 1.04.2018, 0:10 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Jeśli przedlift to zdecydowanie bezpieczniej wziąć 3.6. 150k powinno wystarczyć na dobry egzemplarz i pakiet startowy
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|