Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5.02.2017, 11:44 

Nr klubowicza: 381
Carmine Red ma swoich zwolenników, ale dla mnie jest zbyt zgaszony i taki "buraczkowy". Ale jeszcze raz podkreślam - to moje zdanie, wolę bardziej wyraźne kolory chociażby bazowy Guards Red.
Poniżej wrzucam Ci zdjęcia jak wyglądał mój GTS. Był to 4GTS i nie pasował mi napęd, dlatego super że wybrałeś ośkę. Co do wnętrza: ta alcantara to znak rozpoznawczy GTSa. W polifcie fotele są jeszcze inaczej uszyte i wyglądają obłędnie. Mają ogromną zaletę że są przyjemne w dotyku, nie lata tyłek w nich na zakrętach i jeszcze jeden drobiazg: nie wiem czemu akurat w Porsche i co to za rodzaj alcantary ale ma rewelacyjny zapach i w żadnym innym Porsche nie pachnie jak w GTS. Karbonowe listwy wewnątrz wyglądają z tym idealnie.
Masz trochę dylematów teraz, wiem jak jest przy kompletacji - ale co nie wybierzesz będziesz miał frajdę z jeżdżenia ;)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

*Porsche 911

PostNapisane: 5.02.2017, 12:16 

Saphire blue + żółte przeszycia w środku wyglądają rewelacyjnie.
Widziałem na żywo taki konfig w TTS i jest super.

Carmine Red fajny jako klasyka dla GTS, dla mnie biały jest oklepany ale znowu jest fajna baza do dodatków, oklejeń itd. :)

PostNapisane: 5.02.2017, 12:28 

A jak się zamawia żółtą nitkę do GTSa? Bo w konfiguratorze nie opcji na żółtą...

*Porsche 911

PostNapisane: 5.02.2017, 13:13 

Nr klubowicza: 164
Miałem 4GTS w takim samym zestawie co Jarecki. Bardzo ładne.
Teraz mam carmine red i tez mi sie podoba. Jest to głęboka czerwień i bardziej wchodzi w wiśnię przy małym oświetleniu. Na słońcu jest pięknie czerwony. Guards red jest wyraźnie pomarańczowy - trochę wyblakły w porównaniu z carmine. Staje sie to wyraźniejsze na słońcu i oczywiście po kilku latach już bardzo widać. Detailing przywraca blask jakby co

Próbka carmine, pierwsze zdjęcie na słońcu, drugie przy chmurach:
ObrazekObrazek

Jurek

PostNapisane: 5.02.2017, 13:37 

Jarecki napisał(a):
Carmine Red ma swoich zwolenników, ale dla mnie jest zbyt zgaszony i taki "buraczkowy". Ale jeszcze raz podkreślam - to moje zdanie, wolę bardziej wyraźne kolory chociażby bazowy Guards Red.
Poniżej wrzucam Ci zdjęcia jak wyglądał mój GTS. Był to 4GTS i nie pasował mi napęd, dlatego super że wybrałeś ośkę. Co do wnętrza: ta alcantara to znak rozpoznawczy GTSa. W polifcie fotele są jeszcze inaczej uszyte i wyglądają obłędnie. Mają ogromną zaletę że są przyjemne w dotyku, nie lata tyłek w nich na zakrętach i jeszcze jeden drobiazg: nie wiem czemu akurat w Porsche i co to za rodzaj alcantary ale ma rewelacyjny zapach i w żadnym innym Porsche nie pachnie jak w GTS. Karbonowe listwy wewnątrz wyglądają z tym idealnie.
Masz trochę dylematów teraz, wiem jak jest przy kompletacji - ale co nie wybierzesz będziesz miał frajdę z jeżdżenia ;)

Przymierzę się do tej alkantary.
Jak biały, musi mieć szklany, czarny dach. Faktycznie wtedy prezencja jest dużo lepsza.
Mam juz jedno białe auto i ten kolor mniej kojarzy mi sie ze sportem.
Dzięki za zdjęcia !:)

Co do obszycia, zapytam wiem, ze w innych modelach jest taka opcja. Zatem byc moze i w gts też bedzie.

Widziałem tez 911 w kolorze crayon. Pod gts'a pasuje.

PostNapisane: 5.02.2017, 20:56 

Mavik, daj proszę znać jaki na dzisiaj obiecują termin odbioru. Dzięki J

PostNapisane: 8.02.2017, 0:58 

Jak zamowię w tym tyg, na koniec kwietnia auto.

PostNapisane: 8.02.2017, 8:37 

Mavik napisał(a):
Jak zamowię w tym tyg, na koniec kwietnia auto.

Super. To nawet lepiej niż konkurencja, chyba że wskakujesz na już zablokowany slot. To nawet cały sezon pojeździsz. Ciekawe czy podobnie jak np. Mercedes gwaratują korektę ceny na wypadek obniżki akcyzy.

PostNapisane: 8.02.2017, 19:50 

Czy ten czerwony kolor w GTS to ten sam carmine red jakk mozna zamowic do pozostalych modeli 911?

PostNapisane: 8.02.2017, 20:39 

Można - jak każdy specjalny kolor jest dostępny do każdej Carrery.

*Porsche 911

PostNapisane: 14.02.2017, 21:41 

mgrab napisał(a):
Czy ten czerwony kolor w GTS to ten sam carmine red jakk mozna zamowic do pozostalych modeli 911?

tak to ten sam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]