Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 986 kupię
PostNapisane: 15.06.2015, 19:24 

ten z Kalisza miał taką "inną" końcówkę wydechu (jak już pisałem).

Była podwójna - jak w "s" ce, ale nie były to okrągłe rury tylko takie ... hhmm

coś pod ten deseń:
Obrazek

ale jeśli mnie pamięć nie myli to coś w takim kształcie:
Obrazek (sorki, ale na laptopie nie jest łatwo coś narysować :-)

PostNapisane: 15.06.2015, 21:42 

Przednie lampy były uszkodzone, te wstawił ma na nie dowód zakupu 3500 zł, w razie czego dostanę rownież oryginalne zawieszenie bo tez je ma oraz tylne lampy bo te tez sobie wstawił i pewnie dlatego taka cena.

PostNapisane: 15.06.2015, 22:04 

kameleon - popros go o fotki przed naprawą, pokaz tutaj a powiem ci czy to to auto ktore oglądalem. Jak na złość nie mogę znaleźć zdjęć z tych oględzin, a trochę ich było.
Auto było do sprzedania w Pawłówku koło Kalisza...

Ps: felgi mialo srebrne ale ten sam wzór...

PostNapisane: 15.06.2015, 22:14 

Dokładnie taki wydech miało auto z okolic Kalisza, ktore oglądałem:
http://www.germanmotoring.com/productli ... 86boxster/

Wychodzi na to, że to ten sam samochód już po naprawie bo raczej nie ma tylu 986 z takim wydechem... ale foto by pomogło

Sorki za brak edycji poprzedniego posta - telefonu używam i zapomniałem ... :-(

PostNapisane: 15.06.2015, 22:24 

1. Pamiętasz jaka była cena za niego?
2. Czy jeśli nie ma instalacji pod spryskiwacze reflektorów to będzie dużo roboty aby to zrobić, bo bez tego nie można jeździć jest to nie zgodne z przepisami.
3. Czy wystarczyło wstawić ksenony i jest ok. Czy powinien coś zmieniać jak założył te nowe lampy?

PostNapisane: 15.06.2015, 22:50 

Jeśli to to samo auto to:

- nie przejechałem się nim - bo wiadomo, był uszkodzony
- dach - miał jakąś awarię - nie dało się go złożyć bo "coś tam spadło i kolega za tydzień ma zerknąć"
- nisko siedział, ciężko było zerknąć pod spód auta - to pewnie te sprężyny...
- dość mocno zapocony/brudny od oleju spód silnika - musiałem się dobrze do ziemi przytulić...
- uszkodzenia: oba błotniki, obie lampy, maska, zdeżak (belka zderzaka cała choć coś tam z nią też było), wzmocnienie czołowe - tzn ten element gdzie jest zamek maski, zamek oczywiście też uszkodzony. Wanna cała.
- kilka rys na drzwiach - nic wielkiego
- wydech - głośny, ale taki basowy - bardzo mi się podobał dźwięk !!!
- popękany lakier na zderzaku tył
- koła - srebrny kolor (wzór turbo look 18")
- radia nie było - sterczały kable

Więcej chyba nie podpowiem - pamięć ulotna...

Wystawiony był przez sprzedającego ... jeśli dobrze pamiętam 21900zl
Targowałem do 19000, a plan był nawet do 17000, ale jak pisałem wcześniej - wolałem już jeździć niż naprawiać. Poza tym moja żona zgodziła sie tylko na CZARNY kolor :-)

Ogólnie byłem zdecydowany na zakup - jeśli ten dach by zadziałał (myślę, że spadło jedno z cięgieł i w tym był problem).

Ale oferowana cena - wg mnue - za wysoka. Te ksenony zawyżyły koszt naprawy...
Jak ja liczyłem to koszt nie powinien przekroczyć 8 tys (cześci z allegro) + powiedzmy te 20 tys za auto dało by 28tys

Co do ksenonow - powinny mieć spryskiwacze i (chyba) samopoziomowanie - ale tu niech die wypowiedzą ci co takowe posiadają.

Poproś sprzedającego o fotki i pokaż a wszystko się okaże.

PostNapisane: 15.06.2015, 23:01 

W dniu jutrzejszym będę dzwonił do klienta to wszystko sprawdzę. Podeśle fotki itp. Wstępnie jestem umówiony na środę ( oględziny)

PostNapisane: 16.06.2015, 8:56 

są przewody, instalacja elektryczna do pompki spryskiwaczy, pompka, spryskiwacze i oczywiście samopoziomowanie też. W komputerze też pewnie musi być informacja,że płyn ma "psiknąć" .

PostNapisane: 16.06.2015, 15:27 

Byłem, oglądałem. pokazał zdjęcia jak przyprowadził ( X.2014) , lekko uderzony z przodu, wymienione lampy, błotniki i zderzak, pomalowane wzmocnienie przy zamku klapy maski, wanna nieruszona, opony nowe, wymienione radio na clariona za ponad 2000 tys. zł, alufelgi pomalowane, były srebrne, obniżone zawieszenie, oryginalne sprężyny da przy sprzedaży, oryginalne lampy tylne rownież oraz radio, świeżo wymieniony olej w skrzyni i w silniku.

Bardzo zadbany samochód.

Pytanie za ile warto kupić ten roczik?

Klient twierdzi ze poziomowanie w xenonach nie ma w boxsterze.

PostNapisane: 16.06.2015, 15:37 

Nr klubowicza: 304
Klient się myli, w moim sa fabryczne xenony i poziomowanie jest, spryskiwacze i specjalne oprogramowanie aby wszystko działało. Poza tym nie widziałe auta które ma oryginalne xenony bez poziomowania.

Andrzej
911

PostNapisane: 16.06.2015, 16:06 

Potwierdzam, miałem do czynienia z kilkoma samochodami z ksenonami i nie ma możliwości by były bez samo poziomowania. W moim też jest....

PostNapisane: 16.06.2015, 17:03 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Xenony, xenony :wink:
jak ja kupowałem boxika, to miał lampy właśnie takie "nowsze", całe białe z xenonami....argument, że to bajer, że to szyk, że lepiej nocą, że takie 2tyś. kosztują....ale właściciel sobie to zrobił dla fanu i miał oryginalne lampy....poprosiłem o oryginały, zapłaciłem 2tyś. mniej.. :lol: ..świecą i tak całkiem dobrze, nie prowokują policji, nie będzie kłopotów z przeglądami z powodu braków niezbędnego wyposażenia.
Jest bardzo ładny oryginał :)

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 16.06.2015, 17:12 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Jeśli twierdzi, że nie powinno być poziomowania to poproś, by włączył spryskiwacze. Na 100% nie są podłączone :) Można też po VIN sprawdzić, jakie reflektory były fabrycznie.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 16.06.2015, 17:48 

Egzemplarz o którym mówimy na 100% nie ma spryskiwaczy - po nie ma otworów w trójkącikach pod lampami - a w xenonach powinny być.

Do tego samopoziomowanie - MUSI BYĆ - inaczej nie przejdzie przeglądu - chyba, że u znajomego, ale już podczas jakiejś stłuczki na drodze - pożegnaj się z ubezpieczeniem !!! Jak trafisz na kumatego "przeciwnika" to ci wszystko wynajdzie... i zawsze będzie Twoja wina - "bo go oślepiłeś", a Twoje auto nie spełnia warunków przeglądu itp...

Mam już pewność, że to ten sam model który chciałem kupić.

PAMIĘTAJ :

- jak go oglądałem miał brudny od starego oleju spód silnika - coś jak by na łączeniu skrzynia silnik ciekło.
- dach nie działał (może drobnostka, ale było)
- popękany lakier na zderzaku tył (czyli pewnie polakierowany), a że kolor srebrny metalik paskudnie się cieniuje - wnioskuję, ze całe auto lakierowane... ale to tylko moje przypuszczenia z doświadczenia :)
- przód widziałeś - tragedii nie było. Do tego rysy były na drzwiach - (chyba pasażera) - myślę, że też polakierowane... a jak już tak w łatki robić auto - to chyba lepiej całe polakierować - i tak obstawiam :-)

Decyzję musisz podjąć sam :-)

Te ksenony ... fajny bajer, jak napisał kolega troszkę wyżej, ale w tym wypadku nie do końca ma to ręce i nogi.

No i cena ... ja kalkulując to auto w zeszłym roku wyliczyłem max 28 tys... na gotowo z opłatami, a nie 38 tys ("okazja")...

Wydech + zawias - to jak dla mnie na "+"
skrzynia, kolor - to dla mnie "-"

... on ma granatowy dach.. dobrze pamiętam ?

Możesz odgapić opcję od "pdmobil'a" - zaproponuj cenę o 3500 zł niższą (bez ksenonów) ale z ori lampami :-) - i problem z głowy :-)

PostNapisane: 16.06.2015, 17:52 

Kolor dachu i środka granatowy, ale Ty pisałeś ze oglądałeś go w wakacje a on go sprowadził do Polski w Pazdzierniku.
Do ceny pewnie doliczy radio za 2 tys. Koła za 4 tys. I jakieś ramki pod radio za 0,5 tys. I jeszcze wymianę oleju w skrzyni i w silniku, pewnie dlatego taka cena :)

PostNapisane: 16.06.2015, 17:59 

"on go sprowadził" - czyli ma na umowie datę październikową... :-)

Wiesz jak to się robi... ?

Jeden przywiózł auto + dodatkową umowę podpisaną in blanco (lub sam ją później podpisał - kto to sprawdzi).

Kupujący (obecny właściciel) od handlarza - dostaję tą nową umowę na siebie - i ma datę kupna, a że zamiast polskiego "pana Zenka" jest poprzedni właściciel... w tym przypadku Francuz jak mniemam..

Wtedy okazuje się, że wg papierów sprzedający (obecny właściciel) jest pierwszym właścicielem w PL i że sam auto sprowadził... Ale to tylko na papierze.

Podeślij mi jedno foto (jak masz) uszkodzonego przodu na jadj@vp.pl - a dam ci pewność czy to ten sam samochód.

Poza tym, dość dużo ci napisałem na temat uszkodzeń - auta które ja oglądałem, a ty widziałeś zdjęcia - zgadza się to co pisałem z tym co widziałeś ?

Jeśli tak, to chyba nie przypadek - bo jasnowidzem nie jestem :-)

PS : koła ma te same - tylko polakierował, bo jak pamiętam, też były troszkę porysowane... a poza tym na alledrogo takie koła chodzą po 1400-2000 maax

PostNapisane: 16.06.2015, 22:44 

Podaj email-a wyślę zdjęcia bo mi przesłał a nie mogę ich dodać na forum

PostNapisane: 16.06.2015, 23:35 

Korzystając z tematu zapytam o ten egzemplarz:

http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... paf0P.html

Czy ktoś zna ten samochód?
Folia moim zdaniem do zdjęcia, ale to rzecz gustu.
Poduszka pasażera w innym kolorze - czy to dyskwalifikuję pojazd?
Samochód był w tamtym roku wystawiany za około 40tyś.
Rocznik/wyposażenie/2.7/manual - pożądane zestawienie, warto się zainteresować?

PostNapisane: 16.06.2015, 23:44 

mani3ck napisał(a):
Korzystając z tematu zapytam o ten egzemplarz:

http://otomoto.pl/oferta/porsche-boxste ... paf0P.html

Czy ktoś zna ten samochód?
Folia moim zdaniem do zdjęcia, ale to rzecz gustu.
Poduszka pasażera w innym kolorze - czy to dyskwalifikuję pojazd?
Samochód był w tamtym roku wystawiany za około 40tyś.
Rocznik/wyposażenie/2.7/manual - pożądane zestawienie, warto się zainteresować?

... a czy silnik 2,7 nie wychodził w wersji poliftowej ? - inny spojler itp ?
- folia - zawsze można zerwać - tylko co się pod nią kryje ??? kilka kolorów ?, a móże odejdzie razem z klarem ? - ryzyk fizyk...

PostNapisane: 17.06.2015, 10:32 

Nr klubowicza: 694
A ja tylko dodam od siebie, że nie wszystkie samochody wyposażone w xeniaki muszą mieć poziomowanie... Od jakiegoś czasu na rynku są oferowane samochody z lampami z palnikami o zmniejszonej mocy, które nie wymagają poziomowania :)

Ale to pewnie dotyczy nowszych samochodów, w czasach kiedy wychodził Boxster 986 takich nie było. Jak Boxster 986 ma xeniaki, to musi mieć spryskiwacze i musi mieć poziomowanie ! Tak jak kolega napisał, w przypadku kontroli albo nie daj Boże wypadku mogą być kłopoty…

Ja tam lubię xeniaki, są wyraźnie lepsze od zwykłych żarówek. Polecam !

ROADSTER Boxster S 986

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]