Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30.03.2014, 21:38 

Witam,

Mam do sprzedania (niestety) Porsche Boxster S. Dodam, że jestem pasjonatem marki i mam nadzieje, że tylko na chwilę muszę rozstać się z marką, ale będę w dalszym poszukiwaniu niebawem. Zainteresowanych zapraszam.

http://otomoto.pl/porsche-boxster-s-C32716304.html

Pozdrawiam wszystkich fanów Porsche:)

Tytuł:
PostNapisane: 30.06.2014, 21:22 

Witam ponownie,

Cena już obniżona i nie ma chętnych:( Może ktoś zainteresowany? Mogę jeszcze negocjować.

Zapraszam:)

Tytuł:
PostNapisane: 30.06.2014, 21:38 

Domyslam sie ze auto jest dla ciebie cenne ale cena jest taka ze bedziesz sprzedawal latami. Zeby szybko sfinalizowac cena musialaby byc na poziomie 80k. Byl juz kiedys na forum podobny egzemplarz-1,5 roku temu-pelna opcja, przebieg 40 tys, wszystko co tylko do boxa wymyslili z wyjatkiem ceramiki. Polski salon i stan idealny-rocznik 2006 ale pierwsza rej 2007. Przy cenie 85 tys wlasciciel sprzedal w ciagu tygodnia-a bylo to jesienia 2012. Sam robilem przymiarke do tego auta wiec znam temat dokladnie.

Tytuł:
PostNapisane: 30.06.2014, 22:24 

Mam dokładnie takie samo zdanie, sprawdziłem wycenę takiego modelu w Eurotaxie i mówi ona o kwocie 80 tys. z małym plusem, więc będzie Ci bardzo trudno sprzedać za 115 tys., mam boxa z tego samego rocznika, kupiłem z klubu, nie jest to S-ka a jest wyceniony na 73 tys. przebieg nieco większy, stan myślę że również niezły 987 tanieją niestety.

Życzę powodzenia w sprzedaży !

mgrab napisał(a):
Domyslam sie ze auto jest dla ciebie cenne ale cena jest taka ze bedziesz sprzedawal latami. Zeby szybko sfinalizowac cena musialaby byc na poziomie 80k. Byl juz kiedys na forum podobny egzemplarz-1,5 roku temu-pelna opcja, przebieg 40 tys, wszystko co tylko do boxa wymyslili z wyjatkiem ceramiki. Polski salon i stan idealny-rocznik 2006 ale pierwsza rej 2007. Przy cenie 85 tys wlasciciel sprzedal w ciagu tygodnia-a bylo to jesienia 2012. Sam robilem przymiarke do tego auta wiec znam temat dokladnie.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 7:54 

Dzięki chłopaki za przemyślenia. Oczywiście mogę negocjować, ale tak max do 100k. 85K to trochę nisko z uwagi na fakt, że auto jest naprawdę doinwestowane, nowe opony za 4 k, akumulator, etc. Za dwa/trzy tygodnie jadę do Centrum na serwis.

Zatem przekonujecie mnie, aby nie sprzedawał. Problem polega na tym, że szukam 911 bo potrzebuję 2 miejsca z tyłu na małe dzieci:) Mój plan był taki, aby Box był ze mną przez lata i stał się oldtimerem, ale życie weryfikuję plany. :)

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 8:15 

Cześć,

A sprawdzałeś jak wyglądają ceny w Niemczech ? Może warto wystawić się na mobile.de i tym podobnych ? Oni nie mają chorej akcyzy na większe pojemności i rynek nie popsuty wszelkiej maści złomami, więc może jest szansa, tym bardziej że auto zadbane i doinwestowane.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 8:22 

Tego jeszcze nie sprawdzałem, ale dzięki za podpowiedź.

Na tym etapie po prostu zostawiam jak jest i czekam. Przy okazji konkretnych propozycji będę bardziej skłonny do negocjacji. Jak nie sprzedam to nie ma problemu ponieważ nie mam presji sprzedaży, to raczej presja rodziny:)

Dla mnie to więcej przyjemności z codziennej jazdy.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 8:47 

No niestety te wszystkie elementy eksploatacyjne są istotnym wydatkiem na tle wartości samochodu-jak tu chłopaki piszą ciągle malejącej :( zakup nowych opon niestety nie spowoduje wzrostu wartości auta o wartość wspomnianego ogumienia...No ale możne znajdzie się pasjonat, którego ujmie np stan twojego auta. Życzę powodzenia w sprzedaży!

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 10:15 

Oczywiście to wszystko prawda i się z tym zgadzam, ale pokazuje to jak dbam o auto i w jakim jest stanie.

Dzięki za przemyślenia.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 10:20 

Ja też myślałem, że jak kupię 911 zamiast boxa to będę dzieciaki zabierał-no i na etapie takiego myślenia się skończyło-najczęściej jeżdżę sam lub z przyszłą małżonką ew z synem-ale kompletu 4 os (mam 2 dzieciaków) nie zdarzyło mi się jeszcze mieć :)
Moja rada-trzymaj auto zwłaszcza jeżeli jest w takim stanie jak piszesz. Nie dość że do dobrej 911 będziesz musiał jednak kolejne min 50% i w górę wartości boxa dorzucić to poszukiwania dobrego egzemplarza są koszmarem i mogą trwać latami-no chyba że dysponujesz budżetem na nowe auto w PC :)

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 12:09 

tutaj mały wyciąg z mobile.de

http://www.mobile.de/pl/kategoria/samoc ... matic_gear

Twoja cena nie odbiega od cen na tamtym rynku, biorąc pod uwagę stan auta i wyposażenie. Niestety polski rynek samochodów używanych jest kompletnie popsuty przez wszelkiego rodzaju przypudrowane wraki oferowane za śmieszne pieniądze. niestety cierpią na tym właściciele zadbanych i w świetnym stanie samochodów. Jeśli Ci zależy na sprzedaży, to ja bym próbował wystawiać auto za granicą.

Tytuł:
PostNapisane: 1.07.2014, 17:04 

Dzięki za przemyślenia odnośnie jazdy z pociechami:) Mam różne przemyślenia i zobaczymy. Trochę mi szkoda tego auto. Cenne słowa z Twojej strony odnośnie dzieci i korzystania.

Niestety budżet na nowe 911 jeszcze nie pozwala, raczej na coś od 3 to 5 lat. Już słyszałem, że poszukiwanie 911 w dobrym stanie jest bardzo, ale to bardzo trudne, szczególnie na naszym rynku. Chciałbym cabrio, co może być jeszcze trudniejsze.

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2014, 0:22 

Nie sprzedawaj za bezcen, Box w S super jeździ, jest świetnie wyważony, a ten dzwięk i tak jak piszą inni koledzy, bardzo trudno jest o coś rozsądnego na rynku wtórnym.
Ja podobnie jak Ty w tym roku wymieniłem kompletne hamulce i opony a przy ubezpieczeniu cena nie wzrosła o 8 tys. niestety, po tym co piszesz to na pewno warto to auto kupić, ale niestety popatrz na rynek wtórny 987 w ogłoszeniach w Polsce jest może 20 sztuk i w dużej mierze ich stan odbiega od ideału, faktycznie ceny w Niemczech są inne, może warto wystawić na automobile ?, w zeszłym roku w Porsche Stuttgart widziałem Boxa S z 2007 roku za 26 tys. EURO, więc według mnie ceny podane w ogłoszeniach traktowałbym jako wywoławcze.

Pozostawiam z dylematami

TomekL napisał(a):
Dzięki za przemyślenia odnośnie jazdy z pociechami:) Mam różne przemyślenia i zobaczymy. Trochę mi szkoda tego auto. Cenne słowa z Twojej strony odnośnie dzieci i korzystania.

Niestety budżet na nowe 911 jeszcze nie pozwala, raczej na coś od 3 to 5 lat. Już słyszałem, że poszukiwanie 911 w dobrym stanie jest bardzo, ale to bardzo trudne, szczególnie na naszym rynku. Chciałbym cabrio, co może być jeszcze trudniejsze.

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2014, 10:57 

Wszystko prawda:) Szczególnie o tym, że samochód jeździ super, a każda runda to nowa energia do życia.

Już na 90% jestem zdecydowany, że nie sprzedam. No chyba, że do końca ogłoszenia pojawi się ktoś kto będzie skłonny zapłacić takie pieniądze.

Pozdrawiam i codziennej przyjemności. :)

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2014, 11:38 

:thumbup: i tak trzymaj!

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2014, 13:38 

Jak nie musisz nie sprzedawaj i kup 911 :thumbup:

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2014, 17:51 

To bardzo dobry plan z tą 911 jako dodatek do Boxa:) Na pewno się w garażu zaprzyjaźnią:) Wtedy nie musi być w cabrio. Nie mam doświadczenia z 911, ale zakładam, że jeszcze nie mam. Tylko muszę jeszcze mieć dodatkowe miejsce w garażu. Obecne 3 miejsca już zajęte.

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2014, 18:29 

Mialem podobny problem (z brakiem miejsca)-ale na szczescie brat mieszka vis a vis wiec prosiak trafil do jego garazu :)

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2014, 22:12 

Coś wymyślę:) W stajni mojego brata jest Mustang 1965 i zapewne było by mu miło w towarzystwie 911.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]