Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.10.2021, 1:42 

Nr klubowicza: 094
Berni, zauwaz ze juz 20 lat minelo ;) kolejne 10/20 minie, kazdy z nas jako 50cio, czy 60cio latek chce miec takie auto w garazu i emeryture godna na wiele lat ;)

wracajac do cen aut gt. Tu wrzucam analize z rynku USA.

https://youtu.be/ueqpaoCQzQo

To jescze przed bumem aut uzywanych ale juz na tym filmie akcentuja wzrost aut uzywanych.

Ogladalem ostatnio film o cenach gt3 rs 991 i przez ostatni rok wzrosly 20% czyli okolo 50 tys usd w stanach.

https://youtu.be/u5LESamcpj0

Co ciekawe przebily je 996 carrery ktore byly w dolku.

W takim samym momencie jeszcze jest gt3 997.1 w stosunku do reszty gt3.

in: Rally,Mezgers
Nobody is born a legende, you race to become one.

Pucharek PCP 2007,2008,2009,2010,2023r.
Carting Cup PCP 2015r.
----------------------------------------------------
Futuresolar OZE, fotowoltaika, pompy ciepla.
https://futureoze.pl/

PostNapisane: 31.05.2024, 7:28 

Minęło trochę czasu, odkopuję wątek.Jak myślicie,czy 996 GT3 to dobra inwestycja na przyszłość? Chciałbym kupić taki model i potraktować typowo na przejażdzki w dni wolne,jako typowa zabawka na niedzielę.Podoba mi się styl z tymi nietypowymi lampami.Trochę w stylu JDM.Przejechałem się w stanach taką sztuką wystawioną na sprzedaż i jest to zupełnie coś innego jak carrera 997 którą mam.Przy rozpędzaniu czuć w nim jak napędzają się wszystkie zębatki razem wzięte z silnikiem skrzynią .Dzwięk też jest ciekawy ale dopiero przy wyższych obrotach.Na wolnych trochę jak traktor;)Ciężko to opisać ale jest w tym coś zdumiewającego.Pomyślałem że fajnie byłoby mieć klasyczne porsche w takim modelu w normalnej jeszcze kasie.Czy to awaryjne jednostki? drogie w naprawach?ceny spadną?pozostaną na tym poziomie czy znowu wybiją jak przypadku wczesnych 911?

PostNapisane: 31.05.2024, 8:32 

Nr klubowicza: 692
Ja niestety nie należę do grupy Inwestorów tylko użytkowników. Zapędy spekulacyjne realizuję gdzie indziej. Moim zdaniem, jeśli się podoba, budżet pozwala i jest gdzie zaparkować to trzeba brać i cieszyć się z życia. Czy spadnie, czy wzrośnie czy zapiernicza w kółko nie będzie miało żadnego znaczenia. Co do cen, to nie uważam żeby rosły w jakiś zasadniczy sposób, była górka, jest stagnacja, a sprzedają się sztuki zasadniczo taniej niż ceny w ogłoszeniach. Co będzie w przyszłości to wie tylko Wróż Maciej. Największy potencjał widzę w 997 GT3 i oczywiście 997GT3 RS. To w przyszłości będzie pożądane auto jak dziś 964 Turbo czy RS.

718 Spyder '22
991 Carrera S MRE '14
987 Boxster S '05
Macan kosiarka '18

PostNapisane: 3.06.2024, 23:11 

A to nie jest tak że tych wozow za 10-20 lat to nie będzie już komu sprzedać bo nowe pokolenie to ma w nosie takie samochody?
Na wszystkie takie zakupy to był czas do 2014 roku kiedy Niemcy zrozumieli ze nie ma po co gotówki trzymać w baku bo stopy procentowe są za niskie i ruszyli na rynek kupować 911.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]