Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 30.10.2009, 13:20 

Posiadam porsche model carrera 996 rok 2000. wersja EU.

Ostatnio przy niskich temperaturach zauważyłem ze parują mi szyby w aucie. W celu sprawdzenia dostałem się do wentylatora w nogach pasażera.

Po jego wyjęciu zauważyłem tam 2 klapki (jak przypuszczam od obiegu zamkniętego).

Ta górna (przy filtrze kabinowym) porusza się (kiedy na climatroniku naciskam obieg otwarty / zamknięty), niestety ta dolna taka pokryta izolatorem, pianką z obu stron przed parownikiem klimatyzacji nie zmienia położenia a czasami tylko w stopniu niewielkim, chyba uszkodzony silniczek o ile tam taki występuje. A może to jest na jednym silniczku razem z tą górna i jakieś cięgno jest urwane?

Problem pojawia się przy ustawianiu temperatury kiedy dolna klapka zmieni położenie ta górna nie ma szans na powrót i otwarcia obiegu z zamkniętego na otwarty. Dopiero ręczne przesunięcie klapki (dolnej) w położenie dolne daje możliwość elektrycznego sterowania otwieranie i zamykaniem górnej klapki.

Proszę o informację czy tam jest cięgno czy silniczek ?

a może ktoś z was dysponuje zdjęciami nagrzewnicy / klimatyzacji od tyłu w miejscu gdzie umieszczony jest ten silniczek dolnej klapki i jak się do tego dobrać, jakieś porady. Czy da radę to zrobić bez rozbebeszenia auta?

Patrzyłem na katalog części ale tam nie widać w ogóle tej klapki na zdjęciu są jakieś silniczki ale nie wiem czy akurat któryś jest do sterowania tej dolnej grubej klapki, proszę o pomoc.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]