Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 2.02.2022, 9:44 

Witajcie,
czy ktoś z Was przerabiał lampy jak w temacie i może kogoś polecić do tego zabiegu?

PostNapisane: 2.02.2022, 10:15 

https://www.facebook.com/rdwgarage wal do Krzyśka - możesz powołać się na mnie (Wojtek)

PostNapisane: 2.02.2022, 19:33 

Oleg napisał(a):
Witajcie,
czy ktoś z Was przerabiał lampy jak w temacie i może kogoś polecić do tego zabiegu?

Było...
do-usuniecia-t18067.html?hilit=Reflektory

Zacytuję kolegę Flybart:
W sumie to udało się temat przeglądu rejestracyjnego przepchnąć bez dodatkowego montażu przesłony. Wyciągnąłem reflektory i przestawiłem ustawienie z O na T, diagnosta trochę kręcił nosem, ale puścił.

PostNapisane: 3.02.2022, 11:34 

Jak to 996.1 to mam do sprzedania europejskie soczewki, wystarczy wykręcić soczewkę przez otwór z tyłu lampy i zamontować drugą, nie trzeba do tego rozklejać lampy.

996-1-986-soczewki-xenon-przetwornice-wiazka-zarniki-t25848.html

PostNapisane: 3.02.2022, 11:55 

Dziękuję wszystkim za cenne rady, w szczególności kamilx za PW oraz tony_szpachli za namiar na RDW.
kamilb - niestety, ale ja i tak potrzebuje tego do polifta (chyba, że pasuje to zamiennie)

szwagierek napisał(a):
Oleg napisał(a):
Witajcie,

Było...
do-usuniecia-t18067.html?hilit=Reflektory

Zacytuję kolegę Flybart:
W sumie to udało się temat przeglądu rejestracyjnego przepchnąć bez dodatkowego montażu przesłony. Wyciągnąłem reflektory i przestawiłem ustawienie z O na T, diagnosta trochę kręcił nosem, ale puścił.

Też mi się wydaje, że przy "dobrym" diagnoście samo przestawienie wystarczy, w M5 E60 wystarczyło i to u dwóch różnych diagnostów ;)

PostNapisane: 3.02.2022, 21:33 

Przerobienie w 996 samodzielne lamp na EU nie jest specjalnie wielkim problemem. Wystarczy wymienić w soczewkach przesłony na wersję EU. Pasują przesłony z soczewki bi xenon Hella AUDI RS6 S6 A6. Jak ktoś potrzebuje to mam zdjęcia z całej operacji. Po wymianie przegląd przeszedł koncertowo. Oczywiście należy również pamiętać o przeciwmgielnych - mój miał aktywne prawe. Lewa lampa wymagała doprowadzenia przewodu. Diagnosta również marudził na brak naklejki na znamionowej. Oczywiście auto przed zakupem było po przeglądzie dopuszczającym do ruchu w EU :D.

Pozdrawiam

Artur

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]