Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6.06.2021, 8:41 

Koledzy,

Odłuższego czasu nosi mnie aby kupić kolejne auto (928S, SL 500/600 R129) ale po fazie otrzeźwienia, że nie za bardzo mam gdzie je trzymać ani czasu jeździć to rozważam teraz wymienić Niebieskiego na inne Porsche np. 996 Turbo. Jak bym kupił to znając moje przygody z poprzednimi autami Turbo będzie mnie nosiło aby trochę zwiększyć moc. I tu pojawia się pytania jakie są możliwości w tym przypadku?

Nie mówię o mocnym integrowaniu w silnik (typu zakuwanie czy robienie hybryd) a raczej np. :

1. Zmiana samego softu
2. Pkt 1 plus wymiana intercoolerów
Czy jak kolwiek taki "Stage" nr 2 powinien wyglądać w przypadku 996TT:)

Jeśli ktoś ma doświadczenie w temacie to prośba o wskazówki co można uzyskać i co należy zmienić.

Pozdrawiam
Paweł

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: 6.06.2021, 11:22 

Nr klubowicza: 615
kol. porscheee ma w tym temacie doktorat 😉

996 C4S

PostNapisane: 6.06.2021, 14:00 

Mam wszytkie możliwe stage na polce od ręki , sprawdzone zarówno USA tunerów jak i niemieckie , możliwość zakupu poszczególnych elementów jak i całych zestawów . Moc mocą ale w tym modelu najwiecej daje poprawa zawieszenia i hamulców , mam od ręki zawieszenia gwintowane pss9/10 seryjne jak i z doborem innych sprężyn tył przod jak i drążki regulowane i stabilizatory tez wachcze z gt3/2 , aktualnie bazuje na tpc racing gdyż maja kolosalne doświadczenie w temacie . Jeśli chcesz się wybrać do Gdyni mam aktualnie 7 sztuk turbin na placu max 700hp od evomsa wiec można poczuć różnice w poszczególnych samochodach . Każde auto od nas dostaje wydruk z hamowni itd.
Jeśli chcesz kupic takie auto skup się na manualnej skrzyni , gdyż tam jest klucz do sukcesu .
Pierwsze co powineins zmienić to wydech i intercoolery plus regulator paliwa jeśli sprężarki k24 lub większe . Ważna tez jwst zabudowa pod autem seryjne osłony to jakiś śmiech na sali . Dobrez tez jwst zminic konsole zminy biegów na ta z 997 oraz metalowe linki zmiany biegów .Aktualnie wprowadziłem tez otwarte sterowniki z dwoma
Mapami w jednym komputerze przełączane z przycisku . Dobra opcja jest tez pozbycie się przedniego napędu ale to wszystko zależy kto do czego chcesz auto . No i fajnie tez wywalić . przeplywka zmieniając ja na map sensor hitachi tez takowe mamy z softwerami . Wydechy dostępne od ręki mam
Techart fvd europipe seryjne 996 gt2 miltek . Wsyztko mogę wysłać nawet dziś .

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 6.06.2021, 14:20 

Jeśli chcesz kupić auto seryjne w manualu lub tez już zrobione pod ciebie zapraszam na priv .

PostNapisane: 6.06.2021, 14:31 

Gotowe silniki , skrzynie biegów wszystko mam na miejscu . Specjalizuje się tylko w mezger samochodach , raczej nikt w pl tyle ich nie przerobił a już napewno nie zmodyfikowanych . Jakbyś chciał duże heble do 96tt to ostatnio udalo sie zaadoptować zaciski 8 tłoczków z lamborghini

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]