Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 19.03.2025, 12:21 

Nr klubowicza: 735
Cześć, wystawiam auto znacznie za szybko, nie zdążyłem się nacieszyć. Z racji jednak przesuwania środków i pojawiania się możliwości, to jest właściwa decyzja.

996.2 turbo, Cabrio, Tiptronic, 128 000 km przebiegu, kolor Atlas Gray. Auto produkcji Niemieckiej kupione w 2005, od 2007 roku w Polsce. Auto nie wymaga żadnych wkładów finansowych.
vin: WP0ZZZ99Z4S671272

Zrobiłem raptem 2k kilometrów, tylko dzięki temu, że było trochę ciepłych, suchych dni. To i tak sporo, z uwagi, że był okres zimowy.
Auto jeszcze do grudnia 2024 należało do kolegi z klubu, znanego jako Daro, na pewno większość z Was kojarzy. Poniżej link do jego wątku sprzedaży.

996-turbo-cabrio-tip-t27801.html

Ciężko coś więcej dodać, ponad to co napisał Darek w swoim wątku. Auto zadbane, ciągle w eksploatacji, faktur za ostatnie 10 lat na kilkadziesiąt tyś złotych, wszystkie bolączki modelu wyeliminowane. Wsiadać i jeździć.
Większość moich fotek z hardtopem, ze względu na porę roku. Wszystkie mechanizmy działają, dach się składa, auto jeździ prosto i szybko :D. Samochód był utrzymywany w bardzo dobrym stanie. W historii jedna drobna obcierka oraz drobna szkoda z tyłu, z pełną dokumentacją foto, bez uszkodzenia elementów konstrukcyjnych i silnika(dostępne foto, do tego posiadam Carfax).
Co dodałem od siebie na dziś? Szkiełko od panelu świateł wewnętrznych (był uszkodzony plastikowy zawiasek), nowe opony letnie Michelin z homologacją Porsche, no i obecnie auto zaczyna pełen detailing wnętrza z odświeżeniem skór, kierownicy itd oraz odświeżenie lakieru. Dokumentacja foto będzie do wglądu.
Czemu robię ten detailing? Przede wszystkim dlatego, że od razu jak kupiłem auto, to postanowiłem je odświeżyć w środku, aby było prawie jak nowe. Po drugie, jeśli auta nie sprzedam, to po prostu na swoje potrzeby wezmę kredyt a Turbinka zostanie ze mną :).

Cena 220 000 zł umowa k/s, 884 327 231, dołączam wind-shot oraz hardtop do zestawu. Auto do obejrzenia na Warmi-Mazurach lub Podlasiu,
pozdrawiam serdecznie Michał

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Michał

Jest: 996.2 Turbo

Było: 991.1 S / 991.1 TTS

PostNapisane: 25.03.2025, 10:59 

Aktualizacja ceny na 205 k pln :)

Michał

PostNapisane: 26.03.2025, 22:10 

jeszcze ze 2-3 takie obniżki i zrezygnuję z szukania i czekania na 997 na poczet tego :)

PostNapisane: 26.03.2025, 22:32 

Jestem w szoku że to auto, za tą kasę, jeszcze nie jest sprzedane.
To chyba tylko świadczy o tym że NIE MA KUPUJĄCYCH , niestety :cry:

Powodzenia życzę i już ZAZDROSZCZE nowemu właścicielowi :roll:

PostNapisane: 27.03.2025, 14:46 

Dziękuję Panowie za dobre słowo, jest ktoś poważnie zainteresowany. Oględziny lada moment, jak auto wróci z Detailingu.
Pierwszy oglądający kupi to auto :)

Michał

PostNapisane: 27.03.2025, 18:27 

Lynx napisał(a):
jest ktoś poważnie zainteresowany. Oględziny lada moment

powodzenai! sprzedawalem ostatnio 911 i każdy z kilku oglądających był poważnie zainteresowany :D a opowiadanie o marzeniach z dzieciństwa itd to standard jakby mnie to interesowało

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]