Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22.05.2014, 11:30 

Na pewno niektoórzy wymieniali na nową używaną... Jakieś doświadczenia? może ktoś zlecał regenerację?

Moja ma pęknięte zaczepy do sanek i najpewniej jest nieszczelna. Chcę zakupić używkę i dodatkowo dać ją do odnowienia.

Doczytałem na rennie, że bez podnośnika wymiana to "ból w dupie", ale mimo wszystko atakuję.

Widzę, że ciężko spuścić sanki bez dyferu, może komuś się udało?

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2014, 12:32 

Ja wymieniałem ze dwa lata temu z powodu wycieków. Kupiłem uzywaną. Wymienaił mój mechanik chyba nie było problemów. A apropo's silnika to jeżeli trzyma cisnienie to przy Twoim przebiegu w/g mnie nie warto nic robić.

Pozdr
Wojtek

911 996 3,4 manual

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2014, 13:32 

Silnik ma 165 tys i jest do remontu - pomieszana woda z olejem - w zbiorniku wyrównawczym kisiel.

Karoseria i wnetrze mają 105 tys i są w dobrym stanie w sam raz do lajtowej renowacji.

Sama przekładnia chciałbym żeby była w najlepszym stanie, czytałem na renie, że wycieki moją zrujnować pompę wspomagania bardzo szybko.

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2014, 14:03 

A to lipa z tym silnikiem. Chyba lepiej kupić dobry silnik.

Pozdr
WK

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2014, 14:22 

lipa lipa, ale był gratis to wziąłem. Rozważam zakup nowego, ale nie widzę dobrych ofert. Może USA i UK się rozejrzę.

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2014, 14:33 

O silniku rozwawiaj z Rafałem Duszą. Za granicą zresztą tak jak i u nas to chodliwy towar. Stary silnik spróbuj sprzedać na części. Ew. rozważ przekładkę na 3,6 chociaż to ponoc nie taka prosta sprawa. Ktos z forum juz to przerabiał. Na remint starego wydasz kilkanascie tysiecy bez gwearancji, ze będzie OK.

Pozdr
Wojtek

Tytuł:
PostNapisane: 22.05.2014, 15:12 

Tak silnik tylko z Rafałem - czekam na wyrok :)

Kilkanaście tysięcy na remont jest lepsze niż 8000 eur za cały sinik z niemiec, który może być bliski podobnego uszkodzenia. Trudne decyzje przed nami, ale licze na łut szczęścia, że uda się poprzez remont go odzyskać. Jeśli nie, to pewnie, poszukamy silnika i wymieniamy.

Podmianka na 3.6 kusząca, ale raczej zrezygnuje na rzecz doprowadzenia samochodu do stanu fabrycznego.

Swoją drogą ciekawy jestem co to jest za oferta? Dzwoniłem i Pan powiedział, że od 4 lat to robią z pełnym sukcesem.
http://allegro.pl/silnik-porsche-911-99 ... 85548.html

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]