Nr klubowicza: 263
Czy orientujecie się co należy zrobić w aucie aby zamykać i otwierać dach jednokrotnie naciskając przycisk a nie trzymając go? tak samo z otwieraniem/zamykaniem z pilota?
2 dni temu włączyłem te komfortowe funkcje na macan 05/2018 - w ustawieniach aktywacji nie bylo opcji wyboru jednokrotnego naciśnięcia lub trzymania przycisku, czyli po aktywacji musiałem trzymać przycisk. W inzynierskim menu oprogramowania dla porsche nie oglądałem, nie było czasu - być może tam jest więcej opcji.
tak jak w większości modeli aut z elektrycznie sterowanym dachem, gdzie nie trzeba niczego dodatkowo ręcznie blokować klamrą dokupuje się dodatkowy moduł/sterownik (smarttop) i działa
Nie wiem na ile podobny jest sterownik dachu między 986 a 996 bo do boxa jest opcja sterownika że działa na jednorazowe wciśnięcie i w czasie jazdy bez zaciągania ręcznego . Pokazuje to na you tube francuz .Piston Kirk. Niestety drogo.
Nr klubowicza: 805
Tak jeszcze teraz pomyślałem, nie wiem jak jest to rozwiązane, ale np w R129 dach jest hydrauliczny - co w momencie jak strzeli siłownik/przewód od hydrauliki co się zdarza? Moduł go będzie w nieskończoność otwierał/zamykał?