Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.09.2021, 19:58 

Poprzedni właściciel zmienił u mnie oryginalne radio na Alpine INE-W977HD. Mimo że radio pasuje idealnie, ma nawet ramkę pasującą do 997 to jednak trochę mi to radio się nie podoba (jest zbyt nowoczesne do samochodu) i zastanawiam się nad powrotem do oryginału.

Czy oryginalne radia mają zabezpieczenia (ochronę komponentu)? czy mogę dokupić z innego samochodu i będzie działać bez programowania?

Według katalogu numerów części oryginalnych radio było kilka. Czy po VINie da się dojść jaki był u mnie? Czy wszystkie były z nawigacją czy była też wersja bez? Nie mam czytnika DVD w podszybiu. Nie wiem czy nie było go oryginalnie czy przy wymianie radia został wymontowany.

PostNapisane: 17.09.2021, 16:24 

tekbarjam napisał(a):
Poprzedni właściciel zmienił u mnie oryginalne radio na Alpine INE-W977HD. Mimo że radio pasuje idealnie, ma nawet ramkę pasującą do 997 to jednak trochę mi to radio się nie podoba (jest zbyt nowoczesne do samochodu) i zastanawiam się nad powrotem do oryginału.

Czy oryginalne radia mają zabezpieczenia (ochronę komponentu)? czy mogę dokupić z innego samochodu i będzie działać bez programowania?

Według katalogu numerów części oryginalnych radio było kilka. Czy po VINie da się dojść jaki był u mnie? Czy wszystkie były z nawigacją czy była też wersja bez? Nie mam czytnika DVD w podszybiu. Nie wiem czy nie było go oryginalnie czy przy wymianie radia został wymontowany.

po Vinie powinno wyjść jak było auto wypsażone, a powrót do oryginału nie powinien byc zbytnio kłopotliwy...

PostNapisane: 22.09.2021, 18:05 

Gdzie możwna to sprawdzić po VINie? ASO czy jest gdzieś jakaś inna mozliwość?

Czy radio ma ochronę komponentu? Czy wystarczy wsadzić do samochodu i będzie działać? (oczywiście z innego egzemplarza bo oryginalnego nie mam)

PostNapisane: 22.09.2021, 18:18 

Nr klubowicza: 193
Mogę Ci rozkodować wyposażenie i spróbuję ustalić który numer części (PCM) powinien być u Ciebie. Napisz na mail do mnie j.kadziela@gmail.com

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 22.09.2021, 19:59 

Nr klubowicza: 769
Radio ma ochronę po vin.
Trzeba wgrać tzw wsad virgin i wpisac numer vin

Obrazek
Porsche 911 SC M Targa `79 Turbo look
Porsche 911 996.2 3.6 Coupe Aero kit
Porsche 986 Boxster 2.7 `00
Corrado VR6 3.0 Turbo `92
i pare innych :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]