Autor |
Wiadomość |
kimbex
|
Napisane: 12.04.2012, 9:39 |
|
Nr klubowicza: 143
|
Witam i polecam bo jest naprawdę bardzo dobre i zadbane auto mimo tego że jest najtańsze nie jest to "mina" - z ręką na sercu mogę polecić - wszystko sprawne itp. cena ostateczna + dokładam drugi komplet opon lato gratis
tutaj link http://otomoto.pl/porsche-911-997-s-wyj ... 78071.html
proszę się nie zastanawiać co jest z nim nie tak lub inne dywagacje ale przyjechać , zobaczyć , przejechać się i wyrobić sobie własne zdanie - ja gwarantuję że to 997 S jest więcej warte niż kosztuje - lepsze niż się co niektórym wydaje ...
P.S.
Za tą śmiesznie niską kwotę lepszego nie znajdziecie !
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
_________________ www.911classic.pl zawsze piękne 911 Krzysztof
|
|
Góra |
|
Lamer
|
Napisane: 12.04.2012, 13:21 |
|
|
Miało nie być handlu na forum
Tymczasem po kilku miesiącach przerwy wracamy do poprzednich praktyk?
Co na to regulamin/zarząd?
Cytuj: W związku z licznymi sygnałami, dotyczącymi komercjalizacji forum, Zarząd Porsche Club Polska wraz z Komisją Rewizyjną na zebraniu w dniu 29.01.2012r. ustalił, iż oferty handlowe pojawiające się na forum mogą dotyczyć jedynie obrotu prywatnego. Powyższa zasada obowiązuje od 01.02.2012r.
|
|
Góra |
|
Federer
|
Napisane: 12.04.2012, 13:41 |
|
|
Wygląda na roleczke
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 12.04.2012, 13:42 |
|
|
|
Góra |
|
porsche
|
Napisane: 12.04.2012, 13:47 |
|
|
Nie sądzę, aby Krzysiek vel. Kimbex traktowany był jako handlarz. Z tego co wiem, to samochody kupuje głównie pod siebie (choć wiem, że znaczna część handlarzy także używa tego tłumaczenia).
Znam Krzyśka osobiście, klubowicze zresztą również - o historii samochodu pisał na forum kilkukrotnie. Poza tym nie wiem o co ten szum, skoro ogłoszenie jest zwyczajną informacją o sprzedaży auta, bez zbędnego spamu itd. Trochę luzu panowie, nikt nikomu nie każe czytać na siłę
|
|
Góra |
|
Federer
|
Napisane: 12.04.2012, 13:47 |
|
|
Pytanie za 100 pkt. dlaczego Porsche w Polsce są najtańsze na świecie ?
a ) bo są roleczki
b) bo są przeszczepy
c) bo miny
d) a,b,c są odpowiedziami poprawnymi
e) bo sprzedawcy są uczciwi, kupują drogo, dokładają do interesu, sprzedają ze stratą i przyznają się przez telefon jak jest nawet jedna ryska
Polecam wszystkim same okazje
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 12.04.2012, 13:54 |
|
|
Lamer napisał(a): Miało nie być handlu na forum Tymczasem po kilku miesiącach przerwy wracamy do poprzednich praktyk? Co na to regulamin/zarząd? Cytuj: W związku z licznymi sygnałami, dotyczącymi komercjalizacji forum, Zarząd Porsche Club Polska wraz z Komisją Rewizyjną na zebraniu w dniu 29.01.2012r. ustalił, iż oferty handlowe pojawiające się na forum mogą dotyczyć jedynie obrotu prywatnego. Powyższa zasada obowiązuje od 01.02.2012r.
Zauważ mój drogi życzliwy Lamarku że sprzedaję auta jako pasjonat a nie typowy handlarz - kilka sztuk rocznie i tylko te które mi się znudzą - nie są to auta komisowe jak np. w Reducie lub u Lellka tylko są to auta zarejestrowane na mnie = są moją prywatną własnością ... więc w czym problem , o co "kaman" chłopie ?
To ogłoszenie nie ma związku z działalnością komercyjną bo nie wystawiam NIC innego jak tylko 2-3 samochody rocznie które jak raz jeszcze zaznaczam są moją PRYWATNĄ własnością .
Co innego jeśli bym wystawiał każde inne / każdy inny samochód lub łódź które posiadam do sprzedaży - ale tego nie robię i powinno być po temacie !
Tak naprawdę to zajmuję się sprzedażą zupełnie czegoś innego ( firma CASADA.com ) a nietuzinkowymi samochodami jako pasjonat i jest to więcej moje hobby / pasja niż zarobkowanie - nie da się z tego "wyżyć"
Mam nadzieję że wyjaśniłem ostatecznie moje podejście do samochodów i ich oferowania na forum !
|
|
Góra |
|
Federer
|
Napisane: 12.04.2012, 13:56 |
|
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 12.04.2012, 13:59 |
|
|
Federer napisał(a): Pytanie za 100 pkt. dlaczego Porsche w Polsce są najtańsze na świecie ? a ) bo są roleczki b) bo są przeszczepy c) bo miny d) a,b,c są odpowiedziami poprawnymi e) bo sprzedawcy są uczciwi, kupują drogo, dokładają do interesu, sprzedają ze stratą i przyznają się przez telefon jak jest nawet jedna ryska Polecam wszystkim same okazje
Dokładnie - tak robią nieuczciwi sprzedawcy - ja nie mam nic do ukrycia więc piszę co wiem ..... jeśli szukacie bezwypadkowego to we wszystkich innych ogłoszeniach są właśnie BEZWYPADKOWE = proszę kupować i s.ać na to piękne zielone S najtańsze w Europie chłopie !
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 12.04.2012, 14:00 |
|
|
porsche napisał(a): Nie sądzę, aby Krzysiek vel. Kimbex traktowany był jako handlarz. Z tego co wiem, to samochody kupuje głównie pod siebie (choć wiem, że znaczna część handlarzy także używa tego tłumaczenia). Znam Krzyśka osobiście, klubowicze zresztą również - o historii samochodu pisał na forum kilkukrotnie. Poza tym nie wiem o co ten szum, skoro ogłoszenie jest zwyczajną informacją o sprzedaży auta, bez zbędnego spamu itd. Trochę luzu panowie, nikt nikomu nie każe czytać na siłę
dzięki Dawid - dokładnie tak jest !
|
|
Góra |
|
Federer
|
Napisane: 12.04.2012, 14:03 |
|
|
kimbex napisał(a): Federer napisał(a): Pytanie za 100 pkt. dlaczego Porsche w Polsce są najtańsze na świecie ? a ) bo są roleczki b) bo są przeszczepy c) bo miny d) a,b,c są odpowiedziami poprawnymi e) bo sprzedawcy są uczciwi, kupują drogo, dokładają do interesu, sprzedają ze stratą i przyznają się przez telefon jak jest nawet jedna ryska Polecam wszystkim same okazje Dokładnie - tak robią nieuczciwi sprzedawcy - ja nie mam nic do ukrycia więc piszę co wiem ..... jeśli szukacie bezwypadkowego to we wszystkich innych ogłoszeniach są właśnie BEZWYPADKOWE = proszę kupować i s.ać na to piękne zielone S najtańsze w Europie chłopie !
Aha!
|
|
Góra |
|
porsche
|
Napisane: 12.04.2012, 14:04 |
|
|
kimbex napisał(a): dzięki Dawid - dokładnie tak jest !
Łukasz z tej strony Krzyśku! Zbieżność większości literek w nicku
Podtrzymuję swoje zdanie - nie ma co robić brudu w temacie (kolejny raz!)
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 12.04.2012, 14:09 |
|
|
porsche napisał(a): kimbex napisał(a): dzięki Dawid - dokładnie tak jest !
Łukasz z tej strony Krzyśku! Zbieżność większości literek w nicku Podtrzymuję swoje zdanie - nie ma co robić brudu w temacie (kolejny raz!)
Wiem Łukasz , kurcze za dużo email równocześnie przerabiam .
Sorry , oczywiście .
pozdrawiam serdecznie.
|
|
Góra |
|
Lamer
|
Napisane: 12.04.2012, 14:26 |
|
|
kimbex napisał(a): więc w czym problem , o co "kaman" chłopie ?
Chodzi wyłącznie o to, że po to zostały stworzone zasady, żeby się ich trzymać i nie tworzyć podziału na równych i równiejszych bo kimbex to fajny chłop więc zasady obowiązujące resztę jego się nie dotyczą.
Przyjąłeś decyzję zarządu z pokorą i tutaj szacunek natomiast nie widziałem nigdzie, żeby ta uchwała została zmieniona lub żeby było tam napisane
*nie dotyczy firmy kimbex bo to handlarze pasjonaci.
Tyle z mojej strony, nic do Cibie nie mam, lubię jedynie porządek i jasne sytuacje
|
|
Góra |
|
kilazz
|
Napisane: 12.04.2012, 21:20 |
|
|
ja tam uwazam, ze jak kimbex ma do sprzedania porsche to nie ma problemu.. co innego ktm, ferrari i wszystko inne bo wtedy robi sie niefajny handel no ale chyba przy porsche nie ma co robic pod gorke, nie wpada tu przeciez z ulicy z jednym postem zeby tylko sie oglosic..
|
|
Góra |
|
bukers80
|
Napisane: 12.04.2012, 21:47 |
|
|
UWAGA!!! Taniej nie Będzie!!!NIGDY!!!
|
|
Góra |
|
borysek
|
Napisane: 12.04.2012, 22:10 |
|
|
kilazz napisał(a): ja tam uwazam, ze jak kimbex ma do sprzedania porsche to nie ma problemu.. co innego ktm, ferrari i wszystko inne bo wtedy robi sie niefajny handel no ale chyba przy porsche nie ma co robic pod gorke, nie wpada tu przeciez z ulicy z jednym postem zeby tylko sie oglosic..
dokładnie
a zresztą jak mają klubowicze siebie informować że chcą zamienić, sprzedać , kupić ... swoje oczywiście PORSCHE
|
|
Góra |
|
joko
|
Napisane: 12.04.2012, 22:55 |
|
|
Też uważam, że nie ma co robić zadymki. Dział w którym Kimbex zamieścił temat to "Sprzedam, kupię , zamienię", ogłoszenie dotyczy porsche, wiec chyba wszystko jest na swoim miejscu.
Problem byłby , gdyby Kimbex (tak jak kilka razy w przeszłości ) oferował pojazdy innych marek, bo od tego jest Otomoto, lub umieszczał takie ogłoszenia w innych miejscach na forum. Przecież chyba po to został wymyślony ten dział , aby zamieszczać tam ogłoszenia sprzedaży, kupna i zamiany części i samochodów marki Porsche. Skoro robią to inni to nie widzę powodu aby Kimbex'a pozbawiać tego prawa.
Kimbex, może przyjąłeś złą politykę cenową i stąd ten problem ze sprzedażą
Stara zasada handlowa mówi, że jak towar nie schodzi to ... trzeba podnieść cenę . Dobre zejście to mają tanie parówki w Tesco (bo są tanie), ale Porsche to raczej towar luksusowy i jak w oczach klientów jest za tani to przestaje budzić szacunek........
|
|
Góra |
|
Eclipser
|
Napisane: 12.04.2012, 23:10 |
|
|
Kurcze, chyba nie ma reguły.
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 13.04.2012, 7:31 |
|
|
joko napisał(a): Też uważam, że nie ma co robić zadymki. Dział w którym Kimbex zamieścił temat to "Sprzedam, kupię , zamienię", ogłoszenie dotyczy porsche, wiec chyba wszystko jest na swoim miejscu. Problem byłby , gdyby Kimbex (tak jak kilka razy w przeszłości ) oferował pojazdy innych marek, bo od tego jest Otomoto, lub umieszczał takie ogłoszenia w innych miejscach na forum. Przecież chyba po to został wymyślony ten dział , aby zamieszczać tam ogłoszenia sprzedaży, kupna i zamiany części i samochodów marki Porsche. Skoro robią to inni to nie widzę powodu aby Kimbex'a pozbawiać tego prawa. Kimbex, może przyjąłeś złą politykę cenową i stąd ten problem ze sprzedażą Stara zasada handlowa mówi, że jak towar nie schodzi to ... trzeba podnieść cenę . Dobre zejście to mają tanie parówki w Tesco (bo są tanie), ale Porsche to raczej towar luksusowy i jak w oczach klientów jest za tani to przestaje budzić szacunek........
chetnie mozesz zaplacic wiecej a regoly nie ma - cena ma byc fair. To wszystko.
Ja cisnienia nie mam nie pali mnie sprzedaz ale szkoda by stal bo nim nie jezdze - no czasami jak ostatnio na mini zlociku w Katowicach go przegonie i daje mnostwo frajdy.
Tak naprawde to ceny 997 S nawet za 2 lata nie powinny byc nizsze od mojej teraz co znaczy ze to autko warto kupic.
|
|
Góra |
|
|