Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24.01.2017, 15:35 

I to by było na tyle.
Szukam dalej.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 24.01.2017, 15:45 

kamilb napisał(a):
Tu wychodzi ,że jest 10 zdjęć http://www.autobaza.pl/zamow-raporty/WP0AD2A92BS766871

Według mnie jak sprzedający nie ma nic do ukrycia to powinien ci udostępnić zdjęcia zarówna z serwisu aukcyjnego jak i z tego jak samochód wyglądał po dotarciu na miejsce, jak tak nie jest to ja bym odpuścił.

Tak jest. Dzięki kamilb za podesłanie linka do autobazy.
Raporty kupione na allegro nie zawierały zdjęć.

MarcinB. dziękuję za chęć pomocy, a dzieci dostały na Orkiestrę.
Evan, tak, to ja.
A to raporty z autobazy :
http://www.autobaza.pl/historia-pojazdu ... 735762f44f
http://www.autobaza.pl/historia-pojazdu ... 7e5762f44f

PostNapisane: 24.01.2017, 16:04 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Hm. I to są uszkodzenia dyskwalifikujące auto?

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 24.01.2017, 16:37 

wit007 napisał(a):
Hm. I to są uszkodzenia dyskwalifikujące auto?

moim zdaniem również na zdjęciach nie wygląda to jakoś masakrycznie

PostNapisane: 24.01.2017, 16:54 

A macie pewność, że to są wszystkie uszkodzenia ?
Przypominam, że właściciel twierdzi, iż samochód miał tylko uszkodzony przedni zderzak i wysyła stosowne zdjęcie - jedno.

PostNapisane: 24.01.2017, 17:18 

Nr klubowicza: 164
Tak jak pisałem : jazda ze ściśniętą dupą. No tor bym się nie wybrał.
Fakt uszkodzenia na oko nie dyskwalifikują auta ale to musiało się dziać przy jakiejś prędkości więc bebechy też dostały.
Do kościoła i pod dyskotekę można jeździć! :-)

Jurek

PostNapisane: 24.01.2017, 17:39 

A jak wygląda przód?
Tył oprócz wgiętego wydechu i zdjętego zderzaka wygląda ok.
Gorzej jak sprzedający jest nieuczciwy.
Przecież powinien mieć zdjęcia z aukcji, potem z transportu, i na koniec z naprawy.

PostNapisane: 24.01.2017, 17:41 

Paweł50 napisał(a):
kamilb napisał(a):
Tu wychodzi ,że jest 10 zdjęć http://www.autobaza.pl/zamow-raporty/WP0AD2A92BS766871

Według mnie jak sprzedający nie ma nic do ukrycia to powinien ci udostępnić zdjęcia zarówna z serwisu aukcyjnego jak i z tego jak samochód wyglądał po dotarciu na miejsce, jak tak nie jest to ja bym odpuścił.

Tak jest. Dzięki kamilb za podesłanie linka do autobazy.
Raporty kupione na allegro nie zawierały zdjęć.

MarcinB. dziękuję za chęć pomocy, a dzieci dostały na Orkiestrę.
Evan, tak, to ja.
A to raporty z autobazy :
http://www.autobaza.pl/historia-pojazdu ... 735762f44f
http://www.autobaza.pl/historia-pojazdu ... 7e5762f44f

To karygodne że zapłaciłeś teraz 35zł drugi raz po tym jak ja to zrobiłem(dla Ciebie!), zamiast przelać dzieciom... fajnie że chociaż na orkiestre dajesz. :angry4:
Poza tym dyskwalifikujesz auto po takiej kolizji??? To jest jedno z najmniej uszkodzonych aut jakie w życiu widziałem na aukcji USA, więc uważam że jak najbardziej ciekawa oferta(też nie wiem czy pozniej/wczesniej nic sie nie z nim nie dział, ale o tym już było). :banghead:

PostNapisane: 24.01.2017, 18:07 

Nie lepiej było przesłać te pieniądze na chociażby rehabilitację Adama? Bo jak Ty dałeś te 35zł na orkiestrę to ja mam w garażu 918 spyder. Marcin zachował się super a Ty drugi raz kupiłeś raport..
Osoba która kupuje auto za kilkaset tysięcy złotych.

PostNapisane: 24.01.2017, 19:10 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Paweł50 napisał(a):
A macie pewność, że to są wszystkie uszkodzenia ?
Przypominam, że właściciel twierdzi, iż samochód miał tylko uszkodzony przedni zderzak i wysyła stosowne zdjęcie - jedno.

Może widział tylko jedno? Nie dajmy się zwariować - na tej zasadzie strach kupić cokolwiek. W sumie nowe też, przecież mogło spaść z lawety

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 24.01.2017, 19:16 

Marcin B., zapłaciłem 50 zł. w autobazie.
Daruj sobie teksty typu "karygodne", bo nie korespondujesz z gówniarzem, którego chcesz pouczać.
Ktoś Cię prosił o te zdjęcia ?!
Chcesz mi narzucać jakąś działalność charytatywną ?
To może jeszcze podaj nr konta.
Masz chyba jakiś problem ze zrozumieniem moich postów. Już raz sugerowałeś, że mi szkoda 1000 zł. na przegląd. Wyobraź sobie, że taki przegląd kosztuje ok.5000 zł.
Wniosek wyciągnij sam.
Bristol , spamerze, do Ciebie to mi się nawet nie chce pisać.

Samochodu bym nie dyskwalifikował, gdyby sprzedający był uczciwy.
A za puentę tego wątku niech posłużą posty Jerzego, z którymi się w pełni zgadzam i w związku z tym nadal szukam 997.2 PDK, teraz już tylko S z polskiego salonu, od uczciwego właściciela. Amen.

PostNapisane: 24.01.2017, 19:19 

Co za wredny/nie wdzięczny człowiek.
Naucz się szacunku do ludzi.
Kupujesz chłopie auto za kilka set stów i nawet nie potrafisz go dobrze sprawdzić. Gdyby nie Marcin to byś zapłacił te 5kpln za sprawdzenie w serwisie.

Wczoraj pisałeś " Jestem umówiony na kompleksowe sprawdzenie samochodu w P.C.Warszawa ( za ok.5 tys.zł. ) i jeżeli nic nie wyjdzie, to niebawem dołączę do grona posiadaczy TTS " A teraz z takim tekstem wyskoczyłeś do Marcina...

Aż już czekam na Twój kolejny temat. Kabaret za free :)

Marcin sorry że o Tobie tutaj wspominam i wiem że nie potrzebujesz "adwokata" ale takich buraków w zimę nie lubię.
Dobrze że jeszcze nie zaczął komuś grozić :)

PostNapisane: 24.01.2017, 20:11 

Czytając ostatni post Pana chcącego kupić tts, żałuję, że udało mu sie zaoszczedzić te 4950zł...

PostNapisane: 24.01.2017, 20:36 

Bardzo, bardzo niski poziom jak na forum Porsche :( ... notabene, sporo fantastyki bo śniło mi się że Pan Karol S.(kolega mu trochę poprzestawiał nazwisko) który jest moim opiekunem serwisowym od kilku lat(i kilku aut) nigdy nie podał takiej kwoty. .. Ale jak to ze snami... sprawdzenie 111 punktów kontrolnych/pełen przegląd stanu auta do gwarancji approved kosztuje kilkaset złotych...
No i ten cały fantastyczny wątek żenujących filozofii o "salvage title"... szkoda całkowita czy niecałkowita... oh my god, chciałem tą żenadę skończyć bo robi na forum tylko bałagan.
Przypomina mi się jeszcze jedna taka śmieszna postać z tego forum która latami kupowała różne modele Porsche, krytykując, wytykając... na koniec kupiła FORDA. Najśmieszniejsza była historia jak ta osoba sprawdziła w PCW auto które ja kupiłem następnego dnia...i oczerniła PCW za sprzedaż auta które jest całe malowane, po wypadku etc... Do dziś mam to w 100% bezwypadkowe auto w garażu...
Ehh, takie uroki forów...
Ja też czekam na kolejne wątki tego zabawnego Pana.
A wniosek generalny - te 997TTS jest bardzo ciekawe! Jezeli to wszystko co mu sie wydarzyło to moim zdaniem BRAĆ, bo tego idealnego z Polskiego salonu co "Pan" będzie kupował kolejne lato pewnie nie będzie.

PostNapisane: 24.01.2017, 20:40 

Nr klubowicza: 381
Ma ktoś numer do właściciela tego TurboS? Bo nie mogę znaleźć w archiwum ogłoszeń.

*Porsche 911

PostNapisane: 24.01.2017, 20:51 

Jarecki napisał(a):
Ma ktoś numer do właściciela tego TurboS? Bo nie mogę znaleźć w archiwum ogłoszeń.

Jarek, ja też szukam! Nie wyprzedzaj mnie :-D Poważnie!

Na marginesie... zadzwonił do mnie przed chwilą kolega żeby pochwalić się sprzedaża swojego 997Cabrio z USA. Był dziś z klientką w PCW bo zażyczyła sobie pełen przegląd auta przed zakupem - koszt 1800zł. Jak to się ma do 5000?

PostNapisane: 24.01.2017, 20:59 

Marcin B. napisał(a):
Jarecki napisał(a):
zażyczyła sobie pełen przegląd auta przed zakupem - koszt 1800zł. Jak to się ma do 5000?

Zazwyczaj taki przegląd kosztuje max 2000 zł

PostNapisane: 24.01.2017, 21:01 

No bo takie są koszty przeglądu przedzakupowego 1200-1800pln

Jeżeli poważnie chcecie numer do właściciela TurboS, to mam mogę podesłać na priv

PostNapisane: 24.01.2017, 22:31 

Jak widzę wielu ortodoksów chce kupić ten samochód.
A gdzie zasady Panowie ?!
Czy liczy się tylko kasa ?! A to, że jest paragraf na takie postępowanie, to nie łaska zauważyć ?!
Gdyby ze zdjęć wynikało, że samochód miał poważniejsze wady, to wtedy byście wieszli psy na sprzedającym ?
To jest Wasza filozofia życiowa?
Witek, facet sprowadzał z USA ten samochód, więc jak mógł widzieć tylko jedno zdjęcie ?! Jak nie chcesz nie sprawdzaj, Twoje pieniądze, Twoja rzecz.

Bristol, zdajesz sobie sprawę, że za obelgi w Polsce jest odpowiedzialność karna ?

PostNapisane: 24.01.2017, 22:33 

Marcin B. napisał(a):
Bardzo, bardzo niski poziom jak na forum Porsche :( ... notabene, sporo fantastyki bo śniło mi się że Pan Karol S.(kolega mu trochę poprzestawiał nazwisko) który jest moim opiekunem serwisowym od kilku lat(i kilku aut) nigdy nie podał takiej kwoty. .. Ale jak to ze snami... sprawdzenie 111 punktów kontrolnych/pełen przegląd stanu auta do gwarancji approved kosztuje kilkaset złotych...

Fakt, nazwisko Pana Karola przekręciłem, Serafiński.
Zanim napiszesz co Ci się przyśniło, sprawdź u źródła. Zapytaj zatem swojego opiekuna jaką kwotę mi podał w rozmowie tel. wczoraj o godz.17.22 - dzwonił z nr 225324123. Miał mi dziś przesłać do akceptacji przez sprzedającego specyfikację przeglądu na te ok.5000 zł. Jutro to wyjaśnię i wkleję, dla takich wszechwiedzących jak Ty. A umówiony byłem na 02.02 do potwierdzenia przez sprzedającego. Potrzebujesz jeszcze jakichś informacji do zweryfikowania ?
Do reszty Twojego postu nie będę się odnosił, bo i tak wystarczająco obniżyłeś poziom forum Porsche, ale to przynajmniej wiesz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]