Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 16.08.2022, 17:52 

Witam, Szanownych kolegów. Mam Pytanie taj jak w tytule gdzie może znajdować się antena GSM od systemu śledzenia pojazdu PVTS. Mam problem z jej lokalizacją. Niestety w PET rysunki są takie że może ona być wszędzie. Dzwoniłem do 3 salonów Porsche niestety żaden z mechaników i doradców nie był mi w stanie jednoznacznie powiedzieć gdzie ona się znajduje.. i nie to że mnie zbywali bo nawet próbowali to znaleźć w jakiś rysunkach technicznych ale nie mogli tego zlokalizować. Jedni mówią ze pod zderzakiem na belce aluminiowej a następni że gdzieś z tyłu. Mozę ktoś z kolegów ma jakąś wiedze ? Nr części to 9A703550400

PostNapisane: 17.08.2022, 20:14 

Niestety nie pomogę Ci odnaleźć anteny ale podzielę się swoimi spostrzeżeniami odnośnie tego systemu. Porsche ukrywa lokalizacje elementów w aucie. Na rysunkach czy w manualach nie ma o tym zbyt dużo informacji, nie ma do tego schematów nawet w dokumentacji fabrycznej.
PVTS jest systemem zabezpieczającym i porsche (może słuszie) nie rozprowadza informacji na jego temat nawet w sieci ASO.
Sterowniki z auta które zostało zablokowane zdalnie są nośnikami informacji i podłączone do innego auta blokują go roznosząc informacje na inne sterowniki w aucie do którego taki sterownik włożymy - tu trzeba mocno uważać na rynek używanych części.

PostNapisane: 18.08.2022, 0:24 

Dziękuje za zainteresowanie i odpowiedz, z jedenj strony rozumiem ze Porsche przy tym systemie Pvts może ograniczać informacje. U mnie był błąd tej anteny otwarty obwód co mnie trochę denerwowało nie lubię mieć błędów w sterownikach ;) Jako jedyny na wysokości zadania stanął serwis Porsche Centrum Katowice który serdecznie pozdrawiam i polecam. Tylko ten serwis po przeszukaniu swoich serwisowych zasobów podał dokładna lokalizacje tej anteny. :D I w sumie temat ogarnięty przeze mnie w pare min coś nie łączyło w kostce przy tej antenie :shock: Błędu brak.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]