Istnieje bardzo duże podejrzenie, że mamy do czynienia z powolnym, uzgodniony między partiami, zaciskaniem smyczy i odbieraniem naszej wolności…jak nic na odległość cuchnie SCT.
Strefa Czystego Transportu (w skrócie SCT) to wydzielony obszar, po którym mogą poruszać się wyłącznie pojazdy spełniające odpowiednie normy emisji spalin (tzw. normy Euro, które są powiązane z datą produkcji pojazdu).
Polecam zapoznać się z artykułem:
https://portalwarszawski.com.pl/2023/05 ... zku-z-sct/Mnie rozbawił do łez fragment w dziale Informacje dodatkowe:
"użycie papieru o odpowiedniej grubości – min. 200g/m2)"
A teraz na poważnie.
Czy na forum jest osobą która z racjizawodu i "pro publico bono"
może nam wyjaśnić na podstawie jakiego przepisu jaśnie oświecony K... od zabytków miasta Wa-wy zmienia przepisy jak mu się chce?
Może warto zacząć działać i rozruszać inne kluby milosnikow samochodow i wnieść interpelację do sejmu/senatu(nie wiem,nieznam się gdzie) by skończyć z lokalnymi urzędasami i ich bezkarnie podejmowanymi decyzjami-"bo tak mi się podoba".
Nam potrzebne są klarowne i umocowane w prawie przepisy na lata by zabezpieczyć swoje kolekcje i chronić hobby jakie mamy.
O tym jak urzędasy greccy "zajechali" rynek samochodow w Grecji już pisałem powyżej.
A wiecie kto na tym skorzystał?
Kolekcjonerzy z Niemiec,Szwajcarii,Norwegii Szwecji.
Przez dwa lata krążyli lawetami czyścili Grecję z zabytków motoryzacji.
Ceny spadły o 70% i płacono sprzedajacym gotówkę do ręki bo na skutek blokady wyplat w bankach-wprowadzonych na skutek tzw."kryzysu i bankructwa Grecji" można było pobrać 50 euro z bankomatu na tydzień.