Autor |
Wiadomość |
Bristol
|
Napisane: 28.09.2016, 21:39 |
|
|
Serwus Panowie.
Czy jest w klubie osoba reprezentująca firmę Auto Dusza ??
Mam pytanie dlaczego podobno tak dobra firma ma do czynienia z partaczami jakimi są mechanicy z miejscowości we wsi obok miasta Rybnik (woj.śląskie) i im zawozi/odbiera auta kientów ?? Dzisiaj po raz kolejny widziałem tam ich lawetę z której zjeżdżało porsche.
Bo jeżeli ich tekst ze strony " Współpracujemy z najlepszymi na Śląsku lakiernikami " ma z nimi coś wspólnego to wybaczcie ale ja bym tam nawet nie oddał do zrobienia Forda fiesty.
|
|
Góra |
|
albi
|
Napisane: 29.09.2016, 0:26 |
|
Nr klubowicza: 387
|
Nie wiem jak w tym konkretnym przypadku, ale mi w Auto Duszy lakierowali i poprawiali kilka elementów w mojej wydmuszce i jakość prac była bardzo dobra.
911 996 3.8 CUP - 1:41.7 911 GT2RS 991.2
|
|
Góra |
|
RaFFi
|
Napisane: 29.09.2016, 4:32 |
|
Nr klubowicza: 221
|
Bristol napisał(a): Serwus Panowie.
Czy jest w klubie osoba reprezentująca firmę Auto Dusza ??
Mam pytanie dlaczego podobno tak dobra firma ma do czynienia z partaczami jakimi są mechanicy z miejscowości we wsi obok miasta Rybnik (woj.śląskie) i im zawozi/odbiera auta kientów ?? Dzisiaj po raz kolejny widziałem tam ich lawetę z której zjeżdżało porsche.
Bo jeżeli ich tekst ze strony " Współpracujemy z najlepszymi na Śląsku lakiernikami " ma z nimi coś wspólnego to wybaczcie ale ja bym tam nawet nie oddał do zrobienia Forda fiesty. Tak ja nazywam się Rafał Dusza i prowadzę tą firmę jako Auto-Dusza od początku.Myślę że koledze chodzi o miejsce gdzie są robione dla nas prace blacharskie a nie mechaniczne ponieważ całą mechanikę robimy u siebie a kwestie blacharskie faktycznie koło Rybnika ale tylko dlatego iż osoba ta to człowiek który był u nas zatrudniony przez 11lat a ze względu na trudny dojazd i brak miejsca postanowiliśmy wspólnie że przeniesie cały sprzęt blacharski do siebie. Może na pozór faktycznie miejsce wydawać się dziwne ale przez cały czas pracy u nas w firmie zdobył doświadczenie głównie w sam. Porsche, posiada dwie płyty naprawcze Car-Liner oraz CELET z całym układem pomiarowym oraz wszystkie potrzebne narzędzia by dokładnie wykonać prace blacharskie. Wielu naszych klientów i również forumowiczów naprawiało u nas samochody w/w marki i są zadowolenie o czym świadczy iż zlecają nam kolejne prace blacharsko-lakiernicze Chcę podkreślić iż tam wykonywane są tylko i wyłącznie dla nas prace związane z samą blacharką bo nie zawsze liczy się gdzie ale i jak… Powoli inwestuje i rozbudowuje się ale jak to się mówi małymi kroczkami... Więc kolego jeśli masz jakieś konkretne oskarżenia do Auto-Dusza to napisz , jeśli nie to nie oceniaj po pozorach. Zaś swojej Fiesty faktycznie nam nie oddawaj gdyż nie znamy się na tego typu samochodach Miłego wieczoru.
_________________ AUTO-DUSZA specjalizacja PORSCHE rafi.d@porscheclub.pl
|
|
Góra |
|
993
|
Napisane: 29.09.2016, 9:07 |
|
|
Zgadzam sie z Rafalem , nie sądż kolego po pozorach bo one czesto myla Znam warsztaty jak z "żurnala" w ktorych partaczy sie i niszczy zamiast naprawiac !! Milego dnia
|
|
Góra |
|
Damos
|
Napisane: 29.09.2016, 10:33 |
|
Nr klubowicza: 376
|
Też lakierowałem u Rafała kilka elementów i wyszło idealnie, więc Twój zarzut trochę na wyrost. Masz jakieś konkretne doświadczenia z "partaczami z Rybnika" ?
|
Góra |
|
Arek911
|
Napisane: 29.09.2016, 10:40 |
|
|
Ja od 7 lat serwisuję swoje auta u Rafała , pod każdym względem . Do tej pory nie mam złych doświadczeń , a były wykonywane nie tylko naprawy mechaniczne , ale też blacharsko lakiernicze .
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 29.09.2016, 14:16 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
Zupełnie poza meritum : Antyreklama też jest reklamą
Góra |
|
zibi911
|
Napisane: 29.09.2016, 18:24 |
|
Dołączył: 23.02.2008 Posty: 865 Lokalizacja: Drammen/Wadowice
Nr klubowicza: 318
|
Witam Rownież miałem i mam wciąż kontakt z ta firma Mialem tam realizowane naprawy wszelakiego typu i jak narazie nie mogę narzekać
|
|
Góra |
|
kimbex
|
Napisane: 29.09.2016, 23:48 |
|
Nr klubowicza: 143
|
Koń by się uśmiał że tak powiem jak czytam niektóre posty więc i tutaj jest wesoło Rafał U Duszy naprawia się auta z duszą więc i ja im totalnie ufam bo zawsze jest top I tyle w temacie !
_________________ www.911classic.pl zawsze piękne 911 Krzysztof
|
|
Góra |
|
tukobi
|
Napisane: 30.09.2016, 8:54 |
|
|
Nie znam lepszego warsztatu i przystani, w której rozwiążą każdy problem - do skutku! Nie wygląd miejsc, z którymi współpracuje Rafał, a fachowość się liczy!
|
|
Góra |
|
szpaku
|
Napisane: 30.09.2016, 10:00 |
|
|
Moje 996 jest pod opieká Rafala i jego zespolu przez caly okres odbudowy. Nie spodziewalem sie tak profesjonalnego podejscia i obslugi. Ich wiedza i doswiadczenie sa nieocenione!
|
|
Góra |
|
Daro
|
Napisane: 30.09.2016, 10:56 |
|
Nr klubowicza: 263
|
Kącik adoracyjny? czy liczycie na lepsze upusty u Rafała Lubię Rafała i sam naprawiał mi auto, ale nie mówcie, że schludność warsztatu i porządek( nie pisze tu o Rafała serwisie) jest obojętny. Mam w okolicy serwis gdzie naprawiają naprawdę nieziemskie fury, ale jak widzę ich stanowiska pracy to mi ręce opadają. W takich warunkach o przypadkowe nieszczęście nie trudno. Może mam spaczenie ale wygląd świadczy też o warsztacie i "kulturze" mechaników. PS Rafał gdzie ta moja szyba ?
|
RaFFi
|
Napisane: 30.09.2016, 14:26 |
|
|
DK napisał(a): PS Rafał gdzie ta moja szyba ? Darek można powiedzieć że już się pakuje, tak mi przed chwilką powiedział tapicer
|
|
Góra |
|
porka 1
|
Napisane: 30.09.2016, 23:06 |
|
|
to ja też dodam 5 groszy....firma Dusza spoko w skali 1:10 daję 9 plus Robert spoko gość nawet dowiózł mi zapas - koło oryginalne do 911 do Kościelca coś tam wymieniałem kiedyś to znaczy grubszą część tylko silnik ale ogólnie wszystko zakończyło się jak najbardziej na plus. Polecam jak najbardziej. Myślę że teraz wymianę siników macie ogarnięte w tym malutkim paluszku P.S. Raffi a teraz poza tematem w jakim czasie jesteście w stanie rozebrać silnik 996 na części pierwsze ? cały silnik kompletny
|
|
Góra |
|
pdmobil
|
Napisane: 1.10.2016, 9:44 |
|
Członek Honorowy |
|
Nr klubowicza: 029
|
DK napisał(a): .... W takich warunkach o przypadkowe nieszczęście nie trudno. Może mam spaczenie ale wygląd świadczy też o warsztacie i "kulturze" mechaników. Prawda leży pośrodku. Znam warsztaty odpicowane, że miło...które powstały z nadmiaru pieniędzy właściciela, który np. sprzedał ogromne morgi i nie miał pomysłu co dalej, a że na niczym się nie znał to wybrał warsztat...bo pralnię już miał. Zazwyczaj ci, którzy energię poświęcają na robotę, zaniedbują porządki. Mniej o tym myślą, brakuje czasu. No chyba, że wznosimy się na poziom firmy, która ma ...serwis sprzątający i hostessy, które proponują kawę. Ludzie to też kupują. Oczywiście, że w ciasnocie i brudzie łatwo zgubić jakość.
Góra |
|
porka 1
|
Napisane: 2.10.2016, 21:15 |
|
|
|
Góra |
|
RaFFi
|
Napisane: 3.10.2016, 9:41 |
|
|
porka 1 napisał(a): Raffi a teraz poza tematem w jakim czasie jesteście w stanie rozebrać silnik 996 na części pierwsze ? cały silnik kompletny 6h
|
|
Góra |
|
Raihkim
|
Napisane: 3.10.2016, 14:22 |
|
|
pdmobil napisał(a): DK napisał(a): .... W takich warunkach o przypadkowe nieszczęście nie trudno. Może mam spaczenie ale wygląd świadczy też o warsztacie i "kulturze" mechaników. Prawda leży pośrodku. Znam warsztaty odpicowane, że miło...które powstały z nadmiaru pieniędzy właściciela, który np. sprzedał ogromne morgi i nie miał pomysłu co dalej, a że na niczym się nie znał to wybrał warsztat...bo pralnię już miał. Zazwyczaj ci, którzy energię poświęcają na robotę, zaniedbują porządki. Mniej o tym myślą, brakuje czasu. No chyba, że wznosimy się na poziom firmy, która ma ...serwis sprzątający i hostessy, które proponują kawę. Ludzie to też kupują. Oczywiście, że w ciasnocie i brudzie łatwo zgubić jakość. Ja swoje auto robię w takim warsztacie. Jak widać da radę ,żeby było schludnie i profesjonalnie
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 4.10.2016, 8:36 |
|
|
Marion napisał(a): Bristol napisał(a):
Zamiast rzucać błotem bezpodstawnie na forum pojedź do Rybnika, wejdź do tej firmy, zapytaj o właściciela i powiedz mu w twarz że jest partaczem jak jesteś taki kozak.
W odpowiedzi na Twój tekst o wybijaniu zębów itd. mogę odpowiedzieć tylko tyle że myślałem że na tym forum przebywają tylko osoby pełnoletnie a nie gimnazjaliści... Wczoraj czarny Macan z pootwieranymi drzwiami stojący na deszczu to też profesionalizm? aż chciałem zrobić zdjęcie i żałuje teraz że nie zrobiłem..
|
|
Góra |
|
Bristol
|
Napisane: 4.10.2016, 8:46 |
|
|
https://www.google.pl/maps/place/Szczer ... 18.4497213Sorry ale ja bym do nich ( do Szczerbic ) nie oddał auta jakim jest porsche. Przejeżdżając tam co jakiś czas widzę jak stoją te auta na deszczu a w zime zasypane śniegem. To jest profesionalizm? i nie twierdze że auto - dusza to zła firma a wręcz przeciwnie. Ale dlaczego robicie auta w takich warunkach? na to nawet nie ma wytłumaczenia. Niech Pan Panie Rafale się tym zainteresuje i kiedyś z niezapowiedzianą wizytą do nich przejedzie a sam zobaczy. Nie ma tam warunków do takich prac. Jeden garaż a reszta aut porozrzucana po polu...
|
|
Góra |
|
|