Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.09.2016, 21:39 

Serwus Panowie.

Czy jest w klubie osoba reprezentująca firmę Auto Dusza ??

Mam pytanie dlaczego podobno tak dobra firma ma do czynienia z partaczami jakimi są mechanicy z miejscowości we wsi obok miasta Rybnik (woj.śląskie) i im zawozi/odbiera auta kientów ??
Dzisiaj po raz kolejny widziałem tam ich lawetę z której zjeżdżało porsche.

Bo jeżeli ich tekst ze strony " Współpracujemy z najlepszymi na Śląsku lakiernikami " ma z nimi coś wspólnego to wybaczcie ale ja bym tam nawet nie oddał do zrobienia Forda fiesty.

PostNapisane: 29.09.2016, 0:26 

Nr klubowicza: 387
Nie wiem jak w tym konkretnym przypadku, ale mi w Auto Duszy lakierowali i poprawiali kilka elementów w mojej wydmuszce i jakość prac była bardzo dobra.

911 996 3.8 CUP - 1:41.7
911 GT2RS 991.2

PostNapisane: 29.09.2016, 4:32 

Nr klubowicza: 221
Bristol napisał(a):
Serwus Panowie.

Czy jest w klubie osoba reprezentująca firmę Auto Dusza ??

Mam pytanie dlaczego podobno tak dobra firma ma do czynienia z partaczami jakimi są mechanicy z miejscowości we wsi obok miasta Rybnik (woj.śląskie) i im zawozi/odbiera auta kientów ??
Dzisiaj po raz kolejny widziałem tam ich lawetę z której zjeżdżało porsche.

Bo jeżeli ich tekst ze strony " Współpracujemy z najlepszymi na Śląsku lakiernikami " ma z nimi coś wspólnego to wybaczcie ale ja bym tam nawet nie oddał do zrobienia Forda fiesty.

Tak ja nazywam się Rafał Dusza i prowadzę tą firmę jako Auto-Dusza od początku.Myślę że koledze chodzi o miejsce gdzie są robione dla nas prace blacharskie a nie mechaniczne ponieważ całą mechanikę robimy u siebie a kwestie blacharskie faktycznie koło Rybnika ale tylko dlatego iż osoba ta to człowiek który był u nas zatrudniony przez 11lat a ze względu na trudny dojazd i brak miejsca postanowiliśmy wspólnie że przeniesie cały sprzęt blacharski do siebie. Może na pozór faktycznie miejsce wydawać się dziwne ale przez cały czas pracy u nas w firmie zdobył doświadczenie głównie w sam. Porsche, posiada dwie płyty naprawcze Car-Liner oraz CELET z całym układem pomiarowym oraz wszystkie potrzebne narzędzia by dokładnie wykonać prace blacharskie. Wielu naszych klientów i również forumowiczów naprawiało u nas samochody w/w marki i są zadowolenie o czym świadczy iż zlecają nam kolejne prace blacharsko-lakiernicze Chcę podkreślić iż tam wykonywane są tylko i wyłącznie dla nas prace związane z samą blacharką bo nie zawsze liczy się gdzie ale i jak…

Powoli inwestuje i rozbudowuje się ale jak to się mówi małymi kroczkami...

Więc kolego jeśli masz jakieś konkretne oskarżenia do Auto-Dusza to napisz , jeśli nie to nie oceniaj po pozorach. Zaś swojej Fiesty faktycznie nam nie oddawaj gdyż nie znamy się na tego typu samochodach :)
Miłego wieczoru.

AUTO-DUSZA specjalizacja PORSCHE

rafi.d@porscheclub.pl

PostNapisane: 29.09.2016, 9:07 
Zgadzam sie z Rafalem , nie sądż kolego po pozorach bo one czesto myla :( Znam warsztaty jak z "żurnala" w ktorych partaczy sie i niszczy zamiast naprawiac !! Milego dnia

PostNapisane: 29.09.2016, 10:33 

Nr klubowicza: 376
Też lakierowałem u Rafała kilka elementów i wyszło idealnie, więc Twój zarzut trochę na wyrost.
Masz jakieś konkretne doświadczenia z "partaczami z Rybnika" ?

996 Carrera cabrio '00 - OUT
Boxster 981 GTS Martini, TP 1.50,758, Silesia 1.56,868
996 TT '03
928S '84

Damian

PostNapisane: 29.09.2016, 10:40 

Ja od 7 lat serwisuję swoje auta u Rafała , pod każdym względem . Do tej pory nie mam złych doświadczeń , a były wykonywane nie tylko naprawy mechaniczne , ale też blacharsko lakiernicze .

PostNapisane: 29.09.2016, 14:16 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
Zupełnie poza meritum :

Antyreklama też jest reklamą :lol:

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  

PostNapisane: 29.09.2016, 18:24 

Nr klubowicza: 318
Witam
Rownież miałem i mam wciąż kontakt z ta firma
Mialem tam realizowane naprawy wszelakiego typu i jak narazie nie mogę narzekać

PostNapisane: 29.09.2016, 23:48 

Nr klubowicza: 143
Koń by się uśmiał że tak powiem jak czytam niektóre posty więc i tutaj jest wesoło Rafał :)
U Duszy naprawia się auta z duszą więc i ja im totalnie ufam bo zawsze jest top I tyle w temacie !

www.911classic.pl zawsze piękne 911 :)

Krzysztof

PostNapisane: 30.09.2016, 8:54 

Nie znam lepszego warsztatu i przystani, w której rozwiążą każdy problem - do skutku! Nie wygląd miejsc, z którymi współpracuje Rafał, a fachowość się liczy!

PostNapisane: 30.09.2016, 10:00 

Moje 996 jest pod opieká Rafala i jego zespolu przez caly okres odbudowy. Nie spodziewalem sie tak profesjonalnego podejscia i obslugi. Ich wiedza i doswiadczenie sa nieocenione!

PostNapisane: 30.09.2016, 10:56 

Nr klubowicza: 263
Kącik adoracyjny? czy liczycie na lepsze upusty u Rafała :lol:
Lubię Rafała i sam naprawiał mi auto, ale nie mówcie, że schludność warsztatu i porządek( nie pisze tu o Rafała serwisie) jest obojętny.
Mam w okolicy serwis gdzie naprawiają naprawdę nieziemskie fury, ale jak widzę ich stanowiska pracy to mi ręce opadają. W takich warunkach o przypadkowe nieszczęście nie trudno. Może mam spaczenie ale wygląd świadczy też o warsztacie i "kulturze" mechaników.

PS
Rafał gdzie ta moja szyba ?

Obrazek

PostNapisane: 30.09.2016, 14:26 

DK napisał(a):
PS
Rafał gdzie ta moja szyba ?

:oops: Darek można powiedzieć że już się pakuje, tak mi przed chwilką powiedział tapicer :banghead:

rafi.d@porscheclub.pl

PostNapisane: 30.09.2016, 23:06 

to ja też dodam 5 groszy....firma Dusza spoko w skali 1:10 daję 9 plus Robert spoko gość nawet dowiózł mi zapas - koło oryginalne do 911 do Kościelca :-) coś tam wymieniałem kiedyś to znaczy grubszą część :-) tylko silnik :-) ale ogólnie wszystko zakończyło się jak najbardziej na plus. Polecam jak najbardziej. Myślę że teraz wymianę siników macie ogarnięte w tym malutkim paluszku :-) :wink: P.S. Raffi a teraz poza tematem w jakim czasie jesteście w stanie rozebrać silnik 996 na części pierwsze ? cały silnik kompletny :-)

PostNapisane: 1.10.2016, 9:44 
Członek Honorowy

Nr klubowicza: 029
DK napisał(a):
.... W takich warunkach o przypadkowe nieszczęście nie trudno. Może mam spaczenie ale wygląd świadczy też o warsztacie i "kulturze" mechaników.

Prawda leży pośrodku. Znam warsztaty odpicowane, że miło...które powstały z nadmiaru pieniędzy właściciela, który np. sprzedał ogromne morgi i nie miał pomysłu co dalej, a że na niczym się nie znał to wybrał warsztat...bo pralnię już miał. Zazwyczaj ci, którzy energię poświęcają na robotę, zaniedbują porządki. Mniej o tym myślą, brakuje czasu. No chyba, że wznosimy się na poziom firmy, która ma ...serwis sprzątający i hostessy, które proponują kawę. Ludzie to też kupują.
Oczywiście, że w ciasnocie i brudzie łatwo zgubić jakość.

były: 911 - T'73, S'77, SC'81, turbo look'84,
targa'88,
Boxster - 98
------------------
996 - 01

Zobacz profil YIM  

PostNapisane: 2.10.2016, 21:15 

pytań brak......aczkolwiek, gdyż, ponieważ przyjmuję to do aprobującej wiadomości.......... :D :lol: :D :lol:

PostNapisane: 3.10.2016, 9:41 

porka 1 napisał(a):
Raffi a teraz poza tematem w jakim czasie jesteście w stanie rozebrać silnik 996 na części pierwsze ? cały silnik kompletny :-)

6h :D

rafi.d@porscheclub.pl

PostNapisane: 3.10.2016, 14:22 

pdmobil napisał(a):
DK napisał(a):
.... W takich warunkach o przypadkowe nieszczęście nie trudno. Może mam spaczenie ale wygląd świadczy też o warsztacie i "kulturze" mechaników.

Prawda leży pośrodku. Znam warsztaty odpicowane, że miło...które powstały z nadmiaru pieniędzy właściciela, który np. sprzedał ogromne morgi i nie miał pomysłu co dalej, a że na niczym się nie znał to wybrał warsztat...bo pralnię już miał. Zazwyczaj ci, którzy energię poświęcają na robotę, zaniedbują porządki. Mniej o tym myślą, brakuje czasu. No chyba, że wznosimy się na poziom firmy, która ma ...serwis sprzątający i hostessy, które proponują kawę. Ludzie to też kupują.
Oczywiście, że w ciasnocie i brudzie łatwo zgubić jakość.

Ja swoje auto robię w takim warsztacie. Jak widać da radę ,żeby było schludnie i profesjonalnie :wink:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

PostNapisane: 4.10.2016, 8:36 

Marion napisał(a):
Bristol napisał(a):

Zamiast rzucać błotem bezpodstawnie na forum pojedź do Rybnika, wejdź do tej firmy, zapytaj o właściciela i powiedz mu w twarz że jest partaczem jak jesteś taki kozak.

W odpowiedzi na Twój tekst o wybijaniu zębów itd. mogę odpowiedzieć tylko tyle że myślałem że na tym forum przebywają tylko osoby pełnoletnie a nie gimnazjaliści...

Wczoraj czarny Macan z pootwieranymi drzwiami stojący na deszczu to też profesionalizm? aż chciałem zrobić zdjęcie i żałuje teraz że nie zrobiłem..

PostNapisane: 4.10.2016, 8:46 

https://www.google.pl/maps/place/Szczer ... 18.4497213

Sorry ale ja bym do nich ( do Szczerbic ) nie oddał auta jakim jest porsche.

Przejeżdżając tam co jakiś czas widzę jak stoją te auta na deszczu a w zime zasypane śniegem. To jest profesionalizm?

i nie twierdze że auto - dusza to zła firma a wręcz przeciwnie. Ale dlaczego robicie auta w takich warunkach? na to nawet nie ma wytłumaczenia. Niech Pan Panie Rafale się tym zainteresuje i kiedyś z niezapowiedzianą wizytą do nich przejedzie a sam zobaczy. Nie ma tam warunków do takich prac. Jeden garaż a reszta aut porozrzucana po polu...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]