Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.01.2017, 20:31 

Jestem zainteresowany zakupem Porsche Panamera w wersji GTS i chciałbym zapytać na temat konkretnego egzemplarza sprzedawanego przez firmę Bestauto z Koloni Poczesna (koło Częstochowy).

Link: http://bestauto.pl/index.php/cars-catalog-2/item/24-porsche1/155-porsche-panamera-gts-430km-4-8-v8-pdk-burmester-sport-chrono-2012-80-450km

Pytanie pierwsze: Czy to normalne, że wersja GTS nie posiada rozkładanego spoilera? Dokładniej chodzi mi o te lotki które wysuwają się na bok.
Na zdjęciach wygląda jakby sprzedawany egzemplarz był wyposażony w standardowy spoiler...

Niestety musiałbym poświęcić cały dzień na dojazd do nich i oględziny na miejscu, dlatego wolę zapytać na forum ponieważ zawsze łatwiej tutaj o rzetelną opinię, aniżeli od handlarza który chce sprzedać za wszelką cenę.

Pytanie numer dwa: Czy dysponuje ktoś jakimiś informacjami na temat tego salonu? Auta bezwypadkowe, akcyza opłacona itd?

Pozdrawiam, Krzysztof

PostNapisane: 7.01.2017, 21:27 

Ostatnio byli w turbokamerze i moim zdaniem są spaleni jako sprzedawca.

PostNapisane: 7.01.2017, 21:29 

Byli bohaterami turbo kamery jako sprzedawcy Maserati. Zaprezentowali się słabo.

PostNapisane: 7.01.2017, 21:38 

Odradzam!!! Nie od tej firmy...! Nie mogę więcej napisać ze względów prawnych...

PostNapisane: 7.01.2017, 21:50 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Zdaje się że kolega Prezes z Walter Motors ma GTSa na stanie

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 8.01.2017, 17:34 

Znam ich bardzo a to bardzo dobrze i jeszcze mocniej ODRADZAM.

PostNapisane: 8.01.2017, 18:29 

Bristol napisał(a):
Znam ich bardzo a to bardzo dobrze i jeszcze mocniej ODRADZAM.

Czy mógłbyś przybliżyć coś więcej? Niby tak dużo samochodów na stronie a brak opinii w internecie...

Odnośnie TVN Turbo Kamery, co oni tam wywinęli? W którym odcinku jest o nich wzmianka?

Czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność oglądać ten egzemplarz Panamery u nich?

PostNapisane: 8.01.2017, 18:46 

Myślę, że nikt tutaj szczerze nie napisze co robią... Znasz to: "wiemy, ale nie mamy dowodów..." To tak jakbyś dał naprawić Porsche do Wrocław Brodson Garage...

PostNapisane: 22.01.2017, 14:21 

Czytając wasze forum wpadłem na ten wątek.
Niestety też miałem "przyjemność" z tym salonem, osobiście nie polecam nikomu!!

JEDNYM SŁOWEM UWAŻAĆ!
Najlepiej dołożyć kilka tysięcy i kupić pewne auto, które można sprawdzić w ASO!

W listopadzie nawet byli w 11 odcinku, 19 serii Turbo Kamery!

Na dowód podrzucam link do fanpage TVN turbo, gdzie ludzie chętnie komentowali ich zachowanie i wyciekło kilka ciekawych informacji nt. tego "salonu samochodów luksusowych".

Zacytuję kilka najciekawszych komentarzy:
~ Adam U.:
"Rownież zostałem oszukany przez tą firmę Kupiłem od nich Ferrari 599 GTB."

~ Łukasz B.:
"Ja również walczę w sadzie z audi s8 które jest po wypadku ..."

~ Marcin M.:
"Best auto czestochowa/poczesna przy trasie. Dodatkowo dodam że mówi się że robią walki na vacie."

~ Damian O.:
"Byłem tam. Stoi tam Panamera Turbo S, która początkowo wystawiona była grubo za ponad 400 tyś. Obecna cena, to 355 tyś. Na pytanie, czy można sprawdzić samochód w serwisie Porsche, gość wyparował, że sprawdzić można ale w dowolnej stacji kontroli pojazdów, bo mieli taki przypadek, ze pojechali kiedyś sprawdzić z klientem auto do mercedesa, tam wynaleźli jakieś wyimaginowane wady i klientowi przedstawili od razu kontrofertę.

Powiedziałem, że chyba żartuje, że ktoś kupi samochód za ponad 350 tyś. sprawdzając go w stacji kontroli pojazdów ^^
Auta mają fajne ale co to technicznie warte i po ilu dzwonach? W SKP na bank by mi powiedzieli.

Jak dla mnie są niepoważni i niewiarygodni i trzeba być mega łosiem by u nich coś kupić na ich zasadach"

~ Widold K.:
"Skutwysyny naciągają i wyłudzają pieniądze. I złom sprzedają"

Link do wpisu na facebok - Turbo kamera Bestauto.pl:
https://www.facebook.com/tvnturbo/videos/1260381603982540/

Tutaj link do odcinka - Turbo Kamera Bestauto:
http://www.tvnturbo.pl/aktualnosci,1850,n/gwarancje-i-akcje-serwisowe-ile-naprawde-sa-warte,217182.html

PostNapisane: 22.01.2017, 20:43 

rok temu próbowałem kupić od nich Ferrari 599…

opisałem wszystkie przygodn na FB, również w wątku Turbokamery…

w skrócie:
Przyjechałem oglądać auto, umówiony dwa dni wcześniej, i okazało się, że akumulator jest rozładowany i nie to że nie pali, ale nawet fotel się nie przesuwa. Auto przez telefon oczywiście bezwypadkowe - na miejscu, prawy bok od 320 do 550 mikronów, lewy tył też pod 500, pod maską brak dwóch plastikowych osłon….
O tym żeby pojechać do ASO do Katowic nie ma mowy, a jak chciałem im przywieźć mechanika z ASO do Częstochowy to zaczęło się ściemnianie z terminem… laweciarz im do Niemiec wyjechał, potem zachorował… jazdy próbnej też nie można odbyć - bo auto niezarejestrowane… generalnie - zapłać nam 400000 i zabierz sobie do domu auto na lawecie i potem będziesz mógł je sobie sprawdzać i co tam chcesz…

i ta sama, powtarzająca się w kilku relacjach śpiewka - nie jeździmy z naszymi autami do ASO, bo tam wynajdują specjalnie wady żeby zaoferować auto ze swojego asortymentu...

PostNapisane: 22.01.2017, 23:34 

Ja też około trzy lata temu oglądałem czarną 911 poliftowe z 2008r ,również auto nie było zarejestrowane i nie było można jego zabrać na inspekcje do salonu .
Auto wystawione jako bezwypadkowe, a na pierwszy rzut oka było widać ingerencje lakiernicze.Salon bardzo ładny ,auta ciekawe lecz podejście nie na miejscu przy tym poziomie samochodów .

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 23.01.2017, 10:43 

Nr klubowicza: 164
Ale funkcjonują wiec spora grupa naiwnych musi istnieć.

Jurek

PostNapisane: 23.01.2017, 11:10 
Członek Zarządu PCP

banka87 napisał(a):
Ja też około trzy lata temu oglądałem czarną 911 poliftowe z 2008r ,również auto nie było zarejestrowane i nie było można jego zabrać na inspekcje do salonu .
Auto wystawione jako bezwypadkowe, a na pierwszy rzut oka było widać ingerencje lakiernicze.Salon bardzo ładny ,auta ciekawe lecz podejście nie na miejscu przy tym poziomie samochodów .

A to nie to samo co nadal wystawiają? Z tego co pamiętam wisi już od dawna, sam oglądałem to ogłoszenie jak szukałem 2 lata temu.

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-9 ... p0Coq.html

Witek

PostNapisane: 23.01.2017, 17:35 

to samo auto

Zobacz profil YIM  
PostNapisane: 23.01.2017, 20:49 
Członek Zarządu PCP

Nie do wiary. Ale na czymś muszą zarabiać. Chyba

Witek

PostNapisane: 23.01.2017, 21:39 

Wszystko jest do czasu...

PostNapisane: 23.01.2017, 23:16 

Nr klubowicza: 164
wit007 napisał(a):
Nie do wiary. Ale na czymś muszą zarabiać. Chyba

albo pralnia - wtedy nie musi zarabiać

Jurek

PostNapisane: 24.01.2017, 12:05 

FilipN napisał(a):
i ta sama, powtarzająca się w kilku relacjach śpiewka - nie jeździmy z naszymi autami do ASO, bo tam wynajdują specjalnie wady żeby zaoferować auto ze swojego asortymentu...

Nie chce bronic stanu samochodów sprzedawanych w Best Auto, ale tu akurat mają świętą racje. Kupowałem RAV4 ponad 2 lata temu, i byłem ją sprawdzić w ASO Toyoty w Łodzi. Pracownicy serwisu robili wszystko by zohydzić kupowany samochód i wcisnąć nowa toyotę. przy pierwszym podejściu nawet pomylili sprzedającego (kobietę)z kupującym czyli mną . Po awanturze jaką zrobiła sprzedająca zaczęły się podchody do mnie. "Panie ja bym tego nie brał , bo gwarancja, bo puknięty. Tu Pan masz nowy, albo używany ale jak nowy". Tylko ja kupowałem 2 letnia RAV4 z pełnym wyposażeniem a automatem, welurami, nawigacjami,pięknymi felgami z przebiegiem 20 tys km i w dieslu 15 tys zł taniej od gołej nowej w benzynie z przednim napędem i taboretem zamiast fotela. Zwyzywałem gościa wtedy od najgorszych, powiedziałem ze ma robić to za co mu płace czyli sprawdzić i opisać samochód, a dział sprzedaży to jest piętro wyżej. Córka nią zresztą jeździ już trzeci rok bez najmniejszych problemów.

PostNapisane: 24.01.2017, 12:32 

adarek napisał(a):

Nie chce bronic stanu samochodów sprzedawanych w Best Auto, ale tu akurat mają świętą racje.

Aha... czyli rozumiem, że w związku z tym kupiłbyś Ferrari za ponad 400k nie sprawdzając go w ASO :shock:

Rozumiem też, że w wyżej opisanej sytuacji - podobnie jak sprzedawca - uważasz że w Ferrari Katowice stoi akurat na placu kilka używanych 599 i będą mnie namawiali żebym kupił od nich...

PostNapisane: 24.01.2017, 12:51 

FilipN napisał(a):
Aha... czyli rozumiem, że w związku z tym kupiłbyś Ferrari za ponad 400k nie sprawdzając go w ASO :shock:

No przecież pisałem że auto sprawdzałem w ASO Toyoty , bez sprawdzenia auta za kilkadziesiąt, nie mówiąc o kilkuset tysiącach złoty na pewno bym nie kupił. Nie rozumie skąd takie spostrzeżenie ??? Bo z mojego posta na pewno to nie wynika.

FilipN napisał(a):
Rozumiem też, że w wyżej opisanej sytuacji - podobnie jak sprzedawca - uwarzasz że w Ferrari Katowice stoi akurat na placu kilka używanych 599 i będą mnie namawiali żebym kupił od nich...

Tu myślę ,że tak. Będą Cie namawiali, bo co innego zarobić 2-3 tys za sprawdzenie auta a co innego kilkadziesiąt do kilkaset tys zł za sprzedane używane czy nowe auto. Tak myślę że to działa w każdym serwisie, rożni się tylko nachalnością i bezczelnością wciskacza.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]