Nr klubowicza: 258
Czy ktoś wymieniał bezpiecznik od PCM w modelu 996? Chodzi mi o ten, który podobno jest umieszczony w tylnej części radia, a nie w skrzynce bezpieczników.
Po wymianie akumulatora na nowy radio przestało reagować na jakiekolwiek sygnały i wyglada na to, że to właśnie zasługa dodatkowego bezpiecznika ładnie schowanego za radiem.
Będę wdzięczny za wskazówki, jak to zrobić samodzielnie. Dzięki!
Nr klubowicza: 258
Uff, okazało sie, ze wystarczyło rozwiazanie znane z IT - wyłączyć, poczekać, włączyć (silnik/zapłon). Nie było potrzeby wyciągania radia - wszystko gra. Swoja droga jakie to jest zaje...ste auto!
Ja ostatnio wyciągałem i musiałem wymienić w swojej 997. Troche zabawy jest ale generalnie nie jest to jakiś tam problem. Ważne żeby odpowiednie narzędzia przygotować bo bez tego to rzeźba. W 997 z bose jest taka plastikowa osłona od strony kierowcy i na początku nie mogłem jej zdjąć-a właściwie zdejmowałem zbyt delikatnie