Hej !
Postanowiłem napisać kilka słów w temacie auta, jako że od pewnego czasu w końcu mogę cieszyć się jazdą
Samochód mimo, że kupiony w stanie bardzo dobrym wymagał kilku napraw oraz ogarnięcia paru tematów tapicerskich we wnętrzu.
I tak, z spraw mechanicznych zostały wymienione hydropopychacze, wtryskiwacze, łożysko w przednim kole oraz ogarnięte typowe eksploatacyjne kwestie (wlany olej Castrol Edge Sport 10W-60). Silniczek pracuje teraz bez wszystkich niepokojących odgłosów które były wcześniej, po nagrzaniu wskaźnik ciśnienia oleju pokazuje 3bar.
We wnętrzu kilka poprawek tapicerskich, wymieniony suport do podłokietnika, dywaniki i cała deska rozdzielcza. Nowa osłona końcówki wydechu.
Najgrubszą sprawą był montaż kompletnej instalacji klimy. Ponieważ auto będzie jeździło głównie rekreacyjnie, również w dłuższe trasy, zależało mi bardzo na tym wyposażeniu. Została zamontowana oryginalna klima z tego modelu, przerzucona 1-1 + drobne naprawy, sprawdzanie szczelności etc.
Większość prac wykonywała znana większości firma Commanche-Cars i jeśli chodzi o podejście do klienta oraz jakość i fachowość wykonanych prac w stosunku do ceny, to z czystym sumieniem mogę ciepło się wypowiadać o współpracy
Dzięki Panowie
Po całym tym pakiecie napraw i poprawek sprzęt jeździ bardzo fajnie! Zresztą możecie sobie wyobrazić jaki to fun dla kogoś kto na co dzień ma do dyspozycji 75KM ! Nawet udało mi się w końcu zamontować fotelik, tak więc mogliśmy z rodziną zrobić już dalszą wycieczkę – piękna pogoda, i obcowanie z tym autem to po prostu pełen czad i co bardzo istotne nawet lajtowa jazda dostarcza wielkiej przyjemności.
Co ciekawe zaskoczyło mnie zużycie paliwa - 8,5 trasa /10 miasto – myślałem, że smoczysko wciągnie więcej
Wklejam na razie poglądowe fotki, jak będzie trochę czasu to postaram się o trochę ładniejsze. W planie jest jeszcze uzupełnienie naklejek, więc jak będzie wszystko gotowe pewnie będzie kolejna sesja zdjęciowa J
Pozdrawiam i do zobaczenia
PS. Tona, dzięki raz jeszcze za organy do przeszczepu