Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.05.2009, 11:00 

Hej !
Postanowiłem napisać kilka słów w temacie auta, jako że od pewnego czasu w końcu mogę cieszyć się jazdą :)
Samochód mimo, że kupiony w stanie bardzo dobrym wymagał kilku napraw oraz ogarnięcia paru tematów tapicerskich we wnętrzu.
I tak, z spraw mechanicznych zostały wymienione hydropopychacze, wtryskiwacze, łożysko w przednim kole oraz ogarnięte typowe eksploatacyjne kwestie (wlany olej Castrol Edge Sport 10W-60). Silniczek pracuje teraz bez wszystkich niepokojących odgłosów które były wcześniej, po nagrzaniu wskaźnik ciśnienia oleju pokazuje 3bar.
We wnętrzu kilka poprawek tapicerskich, wymieniony suport do podłokietnika, dywaniki i cała deska rozdzielcza. Nowa osłona końcówki wydechu.
Najgrubszą sprawą był montaż kompletnej instalacji klimy. Ponieważ auto będzie jeździło głównie rekreacyjnie, również w dłuższe trasy, zależało mi bardzo na tym wyposażeniu. Została zamontowana oryginalna klima z tego modelu, przerzucona 1-1 + drobne naprawy, sprawdzanie szczelności etc.
Większość prac wykonywała znana większości firma Commanche-Cars i jeśli chodzi o podejście do klienta oraz jakość i fachowość wykonanych prac w stosunku do ceny, to z czystym sumieniem mogę ciepło się wypowiadać o współpracy :) Dzięki Panowie :)

Po całym tym pakiecie napraw i poprawek sprzęt jeździ bardzo fajnie! Zresztą możecie sobie wyobrazić jaki to fun dla kogoś kto na co dzień ma do dyspozycji 75KM ! Nawet udało mi się w końcu zamontować fotelik, tak więc mogliśmy z rodziną zrobić już dalszą wycieczkę – piękna pogoda, i obcowanie z tym autem to po prostu pełen czad i co bardzo istotne nawet lajtowa jazda dostarcza wielkiej przyjemności.
Co ciekawe zaskoczyło mnie zużycie paliwa - 8,5 trasa /10 miasto – myślałem, że smoczysko wciągnie więcej :)

Wklejam na razie poglądowe fotki, jak będzie trochę czasu to postaram się o trochę ładniejsze. W planie jest jeszcze uzupełnienie naklejek, więc jak będzie wszystko gotowe pewnie będzie kolejna sesja zdjęciowa J

Pozdrawiam i do zobaczenia :)

PS. Tona, dzięki raz jeszcze za organy do przeszczepu :)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Tytuł:
PostNapisane: 12.05.2009, 13:22 
Klubowicz

gratulacje i duuuzo radochy!

a nawiasem klime robiles tez w Lublinie?

Tytuł:
PostNapisane: 12.05.2009, 17:45 

Nr klubowicza: 060
Mialem okazje naocznie ocenic i musze przyznac,ze bardzo ladne...mimo koloru :D Faktycznie solidny zrobiona instalacja klimy i deski..tapicerka rowniez profi. Bezproblemowej jazdy zycze :D I pamietaj zakres ponizej 2000obrotow "nie istnieje". :shock:

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2009, 8:59 

yoshi napisał(a):
a nawiasem klime robiles tez w Lublinie?

Tak, z tym że instalację kupiłem - co ciekawe - na Allegro. Chyba miałem trochę farta i powiem szczerze, że powodzenie tej operacji mnie w sumie zaskoczyło :shock:

tona napisał(a):
I pamietaj zakres ponizej 2000obrotow "nie istnieje". :shock:

Wziąłem sobie radę do serca :) Ale w przypadku turlania się po mieście to nie jest takie proste. Grunt, że mam świadomość że jest to ważne.

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2009, 9:15 

dobrze, że autko przyprawia cię o uśmiech, a nie zawrót głowy 8)
Co do spalania, to faktycznie potrafi zaskoczyć, ostatnio zatankowałem do pełna, przejeździłem Ułęż (na próbach nie oszczędzałem gazu) i zrobiłem na zbiorniku 600 km.

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2009, 10:13 
Klubowicz

u mnie podobnie ... za kazdym razem jak odwiedzam Ulez to udaje sie przejechac 600 km na jednym baku :shock:
oczywiscie to kwestia spalania w trasie na dojazdach po 100 km w kazda strone ale i tak pozytywnie zaskakuje.

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2009, 10:17 

Tez bym tak chciał, ale mój ma inne serducho... :/

Krwiożercze :twisted:

p.s. - autko masz super fajne. trzeba sie będzie kiedyś spiknąc.

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2009, 23:04 

Nr klubowicza: 060
Blumen napisał(a):
Co do spalania, to faktycznie potrafi zaskoczyć, ostatnio zatankowałem do pełna, przejeździłem Ułęż (na próbach nie oszczędzałem gazu) i zrobiłem na zbiorniku 600 km.
Ha Ha 600km na zbiorniku...ale z avatora ewidentnie widac, ze fragmentami miales naped alternatywny...hybryda? :D :D :D

było 924'82-było na I Zlocie 944S2'90 944TurboS'89 944 TURBO'S '88 prawie cup. jest Białe968TS'94

Tytuł:
PostNapisane: 13.05.2009, 23:13 
Członek Honorowy

yoshi napisał(a):
u mnie podobnie ... za kazdym razem jak odwiedzam Ulez to udaje sie przejechac 600 km na jednym baku :shock:
oczywiscie to kwestia spalania w trasie na dojazdach po 100 km w kazda strone ale i tak pozytywnie zaskakuje.

nie wiem jak wy to robicie :( ja chyba mam za ciezka noge :) nie zszedłem nigdy ponizej 10 l trasa

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2009, 8:20 

Żonka na pokładzie to dobry ekonomizer, włącza się w zakresie ~130-170. Powyżej już jest tylko cisza... :)

Tytuł:
PostNapisane: 14.05.2009, 9:01 

tona napisał(a):
Blumen napisał(a):
Ha Ha 600km na zbiorniku...ale z avatora ewidentnie widac, ze fragmentami miales naped alternatywny...hybryda? :D :D :D

Tona, wszak wiadomo, że auto spala najwięcej przy ruszaniu, więc zastosowałem napęd alternatywny i odpalam już w ruchu i z 2-ki :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 15.05.2009, 10:01 

oloto napisał(a):
Ttrzeba sie będzie kiedyś spiknąc.

Ja się wybieram w niedziele obejrzeć zmagania chłopaków na Bemowie (Rajd Monte Cassino). Kontakt na PW, jakby co :)

Pozdrawiam :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]