Dzisiaj podczas normalnej jazdy wyskoczył mi taki komunikat "FAULT ALL WHEEL DR.SYSTEM", zauważyłem że auto straciło przedni napęd. Czy to może być wina Silniczka reduktora w tylnym moście ??
Czy ktoś może np. użyczyć interfejs diagnostyczny ( woj.dolnośląskie ), mogę również dojechać
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
W Panamerze nie masz reduktora i mostu. Masz mechanizm rozdzielający napęd przód-tył oparty o koła zębate (mniej więcej takie jak biegi), a z tyłu i przodu dyferencjał.
Jeżeli faktycznie nie ma teraz przedniego napędu, to w najlepszy wypadku zmieliło jeden przegub (w co wątpię). A w najgorszym trzeba będzie rozbierać skrzynię.
W serwisie porsche właśnie wskazali na silnik dyferencjalu. Faktycznie pomyliłem z mostem. Czesc o numerze 970.624.350.00 Czy to może być faktycznie to ?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Dołączył: 8.07.2007 Posty: 5185 Lokalizacja: Rawa Mazowiecka/Warszawa
Nr klubowicza: 193
To jest silnik w tylnym dyferencjale który odpowiada za spinanie mechanizmu różnicowego ograniczonego poślizgu, czyli tzw. szpery.
Jego uszkodzenie może jak najbardziej wyrzucać błąd na deskę, ale czy odcina przedni napęd - nie wiem. Natomiast jeżeli już masz diagnozę to trzeba wymienić ten silniczek. Oby diagnoza pewna, bo jak już pewnie wiesz, tani nie jest. Może wiązka jest problemem?
W serwisie porsche właśnie wskazali na silnik dyferencjalu. Faktycznie pomyliłem z mostem. Czesc o numerze 970.624.350.00 Czy to może być faktycznie to ?
C120A1 - CHECK CENTER DIFF LOCK CONTROL UNIT FAULT MEMORY CONTENT C12081 - CHECK REAR DIFF LEOCK UNIT FAULT MEMORY CONTENT C12003 - NO COMMUNICATION WITH REAR DIFF LOCK CONTOL UNIT
Były jeszcze błędy związane z trybem SPORT i SPORT PLUS, ale to wiem że to jest związane z tym błędem.
Czy ten silniczek da się jakoś sprawdzić mając go wyciągniętego ?? Czy ktoś może posiada jakoś instrukcję serwisową ??