JayKay napisał(a):
szuwarks napisał(a):
Pisze o autach po wypadku a ty robisz wrzutke nie na temat odnosnie zakupu aut nowych, uwierz ale sa auta bezwypadkowe uzywane. I nie trzeba ich ciagac za wielkiej wody.
A co do pozniej odsprzedazy i histori zaoceanu to chyba sam najlepiej wiesz jak to ze sprzedaz idzie.
Bardzo na temat, nie wiem tylko co Cię zapiekło?! Tylko wtedy masz 100% wiedzę co samochód przeszedł w swojej historii. W innych przypadkach - sorry, zawsze istnieje element ryzyka, że coś jest zatajone i często nawet bez złych intencji. Ja nie neguję, że takie auta istnieją czy to w EU czy w JP. Bardziej zmierzam do tego właśnie że sporo aut z kierunków uważanych za nieskazitelne takie nie jest. I niestety poznałem to z autopsji. I właśnie sam wiem, że auta z USA się dobrze sprzedają i to cały czas. I sprzedaż tych aut podlega tym samym trendom co aut z każdego innego kierunku, jest po prostu grupa ludzi którzy ich nie chcą i tyle.
Zawsze są też inaczej (słusznie zresztą) wyceniane.
Tu w tym temacie jest to o tyle istotne, że auto poszukiwane przez autora - jest cholernie ciężko znaleźć...[/quote
981 to zaden klasyk czy auto kolekcjonerskie wiec poszukiwanie aut z z usa to glownie kierowanie sie aspektem cenowym aby bylo tanio, powtorna z lat 90 kiedy sciagalismy auta z Niemiec rozbitki skladaki itp, wazna cena i marka, dobrze ze juz coraz mniej tych aut na drogach, Tu jest podobnie kupuje sie auto ze zdjecia i dopiero na podnosniku po rozwbraniu widac prawdziwe uszkodzenie, do tego kupowanie na aukcji,pozniej na slupa zeby faktura byla mala i oplaty najmniejsze, bo trzeba wyjsc na swoje.
Na szybko spojrzalem na mobile.de okolo 100szt w obecnej sprzedazy takze chyba tylko checi zakupowej brak.
Na którym mobile widziałeś te ponad 100 sztuk 🤣 wszystkich jest 52 a S 30 . Kolega szuka S LUB GTS, co nie zmienia faktu ze można kupić ale zdrowe zaczynają się od 60 tyś euro w górę plus akcyza . Bezwypadkowych jest około 15 sztuk .