Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.05.2009, 21:21 

Witam.

Witam wszystkich klubowiczów !!

Jestem szczęśliwym posiadaczem boxsterka z 2000 r. Niestety gdy kupowałem autko dostałem jeden kluczyk. I teraz pytanko... Dorobiłem surówkę, zdobyłem jakiegoś tam pilota do niej i pozostało tylko to wszystko zaprogramować. Niestety okazało się że to dość drogie przedsięwzięcie...
Może ktoś z Was miał podobny problem ? Wiadomo że nie będę zapitalał z kluczykiem do zaprogramowania na drugi koniec Polski ale może jest tu ktoś blisko kto ruszy temat za jakieś rozsądne pieniążki ?
Pomocy !!!

Tytuł:
PostNapisane: 28.05.2009, 22:03 

Nie wiem czy "jakiś pilot" wystarczy? :?
Programowanie klucza raczej tylko w ASO.

Tytuł:
PostNapisane: 29.05.2009, 6:47 

Masz ASO w Opolu. Możesz zadzwonić najpierw i zapytać ile taka usługa będzie kosztować

PostNapisane: 3.06.2009, 18:51 

wolwo3 napisał(a):
zdobyłem jakiegoś tam pilota do niej i pozostało tylko to wszystko zaprogramować.

Cześć

Napisz jakiego pilota zdobyłeś, bo piszesz jakiegoś tam ? To pilot wbudowany do kluczyka czyli oryginalny czy jakiś uniwersalny ???

Tytuł:
PostNapisane: 21.06.2009, 14:38 

Jestem ciekawy jak zakończyła się sprawa z kluczykiem. Ja też mam 1 kluczyk i muszę dorobić, i nie wiem czy mogę zrobić to tylko w aso, czy jest możliwość taniej.

PostNapisane: 28.06.2009, 15:21 

Witam.

Sprawa kluczyka skończyła sie w serwisie i moim zdaniem to jedyne rozsądne rozwiązanie.
Do wyboru miałem:
-Dorobić surówkę we własnym zakresie(to niezbyt droga operacja. W serwisie surówka kosztuje 97 pln.)
- Zdobyć używanego pilota i próbować go zaprogramować.
(niestety to już ciężki temat. Sam używany pilot nie jest nigdy tani a do tego dochodzi potem jeszcze jego zakodowanie. We Wrocku znalazłem tylko jednego człowieka który się tym mógł zająć ale koszt to 700 pln i pozostawienie samochodu na dwa dni. Lipa, mówiąc krótko)
Drugie rozwiązanie to:
-Zakup nowego pilota i surówki w serwisie za 680 pln oraz jego zaprogramowanie ok 320 pln. Z tego co pamiętam całość kosztowała mnie ok 1020 pln.
Zaprogramowanie kluczyka w serwisie trwalo ok 40 min.
Uważam że w tym przypadku serwis to jedyne i rozsądne wyjście.

Tytuł:
PostNapisane: 28.06.2009, 19:56 

Dzięki za pomoc, wybiorę Aso w Wawie.

PostNapisane: 1.07.2009, 19:05 

wolwo3 napisał(a):
We Wrocku znalazłem tylko jednego człowieka który się tym mógł zająć ale koszt to 700 pln i pozostawienie samochodu na dwa dni. Lipa, mówiąc krótko)

We wrocku faktycznie lipa, ja miałem podobny kłopot z BMW 328 E46, ale sprawa skończyła się kupnem surówki z pilotem za 200 PLN na allegro i wysłaniem tego + modułu EWS (który sprawdza poprawność kluczyka) + oryginalnego kluczyka do Warszawy. Facet jak dostał paczkę to najpierw dorobił surówkę by była zgodna z przesłanym wzorem, potem dopisał kod kluczyka do sterownika EWS i na końcu zaprogramował mi pilota. Całość usługi u niego to 150 PLN + cena paczki. Razem mnie to kosztowało niecałe 400 PLN a w serwisie BMW chcieli 1300 PLN.
Sądzę że w Boxie jest bardzo podobnie więc jeśli chce ktoś to sprawdzić to podaję linka do strony: http://www.bobik.pl/
Przy okazji jeśli już dogadacie się z gościem to lepiej nie wysyłajcie paczki bezpośrednio do niego z adresem zwrotnym bo będzie miał na Wasze auto wszystko, kody do odpalenia, pilota i tak dalej ;) Ja wykorzystałem kumpla z naszego klubu (Grzechu dzięki za pomoc), który to załatwił w Wawie i wysłał mi całość do Wrocka

PostNapisane: 2.07.2009, 13:03 

We wrocku faktycznie lipa, ja miałem podobny kłopot z BMW 328 E46, ale sprawa skończyła się kupnem surówki z pilotem za 200 PLN na allegro i wysłaniem tego + modułu EWS (który sprawdza poprawność kluczyka) + oryginalnego kluczyka do Warszawy. Facet jak dostał paczkę to najpierw dorobił surówkę by była zgodna z przesłanym wzorem, potem dopisał kod kluczyka do sterownika EWS i na końcu zaprogramował mi pilota. Całość usługi u niego to 150 PLN + cena paczki. Razem mnie to kosztowało niecałe 400 PLN a w serwisie BMW chcieli 1300 PLN.
Sądzę że w Boxie jest bardzo podobnie więc jeśli chce ktoś to sprawdzić to podaję linka do strony: http://www.bobik.pl/

Dzwoniłem do nich do Boxtera nie dadzą rady , mogą tylko dorobić surówkę.

Tytuł:
PostNapisane: 2.07.2009, 18:54 

Szkoda, bo ci naprawdę wydawali mi się najbardziej sensowni. Trzeba szukać gdzie indziej, albo jak opisuje kolega wyżej po prostu jechać na serwis ;)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]