Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7.11.2018, 21:24 

Nr klubowicza: 712
Koledzy dobrze pisza, ale byl forumowicz , co kupil boxa za 31k - co z tego wyszlo ostatecznie, nie wiem, tutaj watek witam-hihi-kupilem-porszydlo-t18533.html

981 Boxster GTS

PostNapisane: 7.11.2018, 21:40 

z założenia kupno w ogóle takiego auta nie jest "dobrą" decyzją (przynajmniej według większości), dlatego ludzie jeżdzą Daciami Duster i Skodami, bo to są "najrozsądniejsze" rozwiązania.
Wiem, że za 30tys nie kupię Boxstera w bardzo dobrym stanie i na to nie liczę, ale mam nadzieję, że mechanicznie będzie OK i taka awaria sie nie zdarzy w najbliższym czasie. Romcio pisał, że udało mu się kupić. Jest sporo czasu jeszcze i mam andzieję, że mi też się uda.
Posypały się negatywne posty, gdy jeden z użytkowników powiedział, że sprzeda za 35 a ja powiedziałem, że nie dysponuje taką kwotą. tak to tutaj działa? :/

PostNapisane: 7.11.2018, 22:42 

Nie przejmuj sie ;) ja kupilem za tyle ze wiekszosc by tu stwierdzila ze jestem nienormalny.. musisz byc tylko swiadomy ze jak trafisz srednio z autem to koszty jego serwisowania sa bardzo wysokie.. i tyle..

PostNapisane: 7.11.2018, 22:45 

tsubasa napisał(a):
Nie przejmuj sie ;) ja kupilem za tyle ze wiekszosc by tu stwierdzila ze jestem nienormalny.. musisz byc tylko swiadomy ze jak trafisz srednio z autem to koszty jego serwisowania sa bardzo wysokie.. i tyle..

No właśnie bardzo wysokie... Skoro kolega nie może dołożyć 5k ekstra na zakup to skąd znajdzie taką kwotę na utrzymanie ?

PostNapisane: 7.11.2018, 22:46 

Bedzie mial kwietnik ;)
Co nie zmienia faktu ze marzenia trzeba spelniac bo zycie jest krotkie..

PostNapisane: 7.11.2018, 22:55 

Nie chodzi o to by Ci zaglądać do portfela.

Ja kupiłem od kolegi z tego forum Boxstera za 29k (po mocnych negocjacjach). Włożyłem 20+. I nikt mnie nie oszukał, nie rozpadł się silnik. Zrobiłem poprostu wszystkie drobnostki bolące to auto - hamulce, luzy w zawieszeniu, oleje/filtry, braki w detalach, lakier kilku elementów. Już wiem że napewno odezwie mi się układ wydechowy bo kolektor już raz spawałem, w kolejce czekają opony.
Taki przykład, auto zaczęło mieć problem z parującymi szybami - problemem okazała się rozszczelniona nagrzewnica... i już 1k zł nie ma.
Niestety, Boxster nie jest tańszy w serwisowaniu niż np. 911'ka z tego samego okresu. Ceny są zbliżone.

Oczywiście te auta już nie tanieją, jak jesteś zdeterminowany to poprostu szukaj fajnego egzemplarza, cabrio zawsze jest tańsze na koniec sezonu więc napewno coś znajdziesz. Jak piszesz - jak nie teraz to pewnie nigdy. Chodzi tylko o to byś kupił świadomie, nic więcej. :thumbup:

Nikt tu nie podpowiadał, więc napewno przed zakupem niepewnego egzemplarza udaj się na dokładne przebadanie auta, nie żałuj na to kasy. Kamerka w cylindry i dokładny przegląd całego auta. I niewiem czy masz prferencje manual/tiptronic? Tiptronic jest raczej pancerny. Manual raczej będzie lekko droższy. Ja mam z tiptronic'iem i nie żałuję, daje radę nawet na torze.

PostNapisane: 7.11.2018, 23:27 

Dzięki Tsubasa, zgadzam się z Tobą :)
Nie przejmuję się, ale kończę z aktywniścią na tym forum. Jak ktoś wrzuci jakąś ofertę sprzedaży, to odezwę się jeśli będzie to aktualne z mojej strony.
Do użytkownika co się wcześniej wypowiedział (bogobojny) : nie martw sie, bedzie mnie stać. Jak już pisałem wcześniej - w lipcu mam niemale wesele, na ktore jednocześnie odkladam, do tego pare rzeczy do dokonczenia w mieszkaniu itd. Policzylem sobie wszystko dokladnie i spinajac się, mogę dać za samo auto MAX 30, zebym mial na ubezpieczenie itp i wynajem garazu poki nie kupie swojego w drugiej polowie 2019 i to tyle w temacie <kropka>. Nie musisz sie martwic moimi mozliwosciami finansowymi. Tylko prosze nie wyliczaj mi, ze gdybym jadl tylko chleb z pasztetem to bym uzbieral 35 a nie 30 itp. Poza tym czesc ludzi pisze tutaj jakby za 30tys mial byc szrot, ktory sie rozleci przy ruszeniu z miejsca a za 35 „igła jak z salonu” a pewnie przy większości egzemplarzy poniżej ~45tys tj po prostu loteria (nie wliczajac w to wygladu), tak jak napisal to Tsubasa. Domyślam się, ze osoba oferujaca swój za 35tys jest Waszym kolega, ale może jednocześnie tym naciskaniem straciliście innego niedoszlego klubowicza.
Dzieki wszystkim za pomoc i poświęcony czas, pozdrawiam! (Bez odbioru).

PostNapisane: 7.11.2018, 23:31 

dystans, dystans, dystans.
Powodzenia w poszukiwaniach, udanego zakupu. I rychłej frajdy ze swojego porszaka.
I plis, mniej melodramatu ;)
Tu są naprawdę fajni ludzie. A na żywo jeszcze lepsi :)

PostNapisane: 7.11.2018, 23:34 

tomeqx napisał(a):
Dzięki Tsubasa, zgadzam się z Tobą :)
Nie przejmuję się, ale kończę z aktywniścią na tym forum. Jak ktoś wrzuci jakąś ofertę sprzedaży, to odezwę się jeśli będzie to aktualne z mojej strony.
Do użytkownika co się wcześniej wypowiedział (bogobojny) : nie martw sie, bedzie mnie stać. Jak już pisałem wcześniej - w lipcu mam niemale wesele, na ktore jednocześnie odkladam, do tego pare rzeczy do dokonczenia w mieszkaniu itd. Policzylem sobie wszystko dokladnie i spinajac się, mogę dać za samo auto MAX 30, zebym mial na ubezpieczenie itp i wynajem garazu poki nie kupie swojego w drugiej polowie 2019 i to tyle w temacie <kropka>. Nie musisz sie martwic moimi mozliwosciami finansowymi. Tylko prosze nie wyliczaj mi, ze gdybym jadl tylko chleb z pasztetem to bym uzbieral 35 a nie 30 itp. Poza tym czesc ludzi pisze tutaj jakby za 30tys mial byc szrot, ktory sie rozleci przy ruszeniu z miejsca a za 35 „igła jak z salonu” a pewnie przy większości egzemplarzy poniżej ~45tys tj po prostu loteria (nie wliczajac w to wygladu), tak jak napisal to Tsubasa. Domyślam się, ze osoba oferujaca swój za 35tys jest Waszym kolega, ale może jednocześnie tym naciskaniem straciliście innego niedoszlego klubowicza.
Dzieki wszystkim za pomoc i poświęcony czas, pozdrawiam! (Bez odbioru).
Tomek,
Nie ma się co obrażać
Myślę, że koledzy chcą pomóc, a nie zniechęcić. Samochody forumowiczów polecane są raczej dlatego, że wiele osób tutaj się zna i zna tez swoje auta.
Rozumiem, że założyłeś górną granicę i nie chcesz jej przekraczać ale czasem kilka tysięcy dołożone przy zakupie pozwala zaoszczędzić duzo wyższe kwoty konieczne do wydania na pierwsze naprawy.
Nie odpuszczaj tak szybko.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 7.11.2018, 23:36 

No i się obraził;)
Życzę powodzenia. A jak się stanie to zapraszamy na tor :)

PostNapisane: 8.11.2018, 0:20 

Nr klubowicza: 263
m1k0 napisał(a):
A jak się stanie to zapraszamy na tor :)

:lol:

Obrazek

PostNapisane: 8.11.2018, 17:40 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 468
Takie pytanie do kolegów.
Czy ktoś z Was używa hardtop’a w Boxsterze?
Ale tak serio pytam, nie kto posiada, tylko czy używa :)

pozdrawiam
Adam

===================
944/993/986/996T/970

http://www.prosiakovo.pl
http://www.enotrip.pl

PostNapisane: 9.11.2018, 23:46 

Ja mogę dopisać że nie ma cudów i zgadzam się w 100% z wcześniejszymi wpisami, jeśli kupuje się najtańsze auto na rynku to trzeba mieć na uwadze że żeby takim autem jezdzić to trzeba w niego wsadzić na początek min. kilka tysięcy. Miałem dużo dziwnych aut mocnych, nietuzinkowych, czasem kupowałem najtańsze na rynku egzemplarze z założeniem że po kilku serwisach będą to fajne auta. Ale nie ma cudów, jeśli forumowicz proponuje takie auto za 5 tys więcej i jest jeżdżące i w niezłym potwierdzonym stanie to tylko brać, w przypadku trupa to te 5 tysięcy wydasz szybciej niż Ci się wydaje typu na pierwszy serwis albo po pierwszych setkach km, nie ma cudów...dam mały przykład kupiłem rs6c5 za 42 tysiące, w ciągu 4 miesięcy poszła już dycha a to nie wszystko. W Caymana 987 tez już poszło 6 tys przez dwa miesiące, serwisy, wymiana pierdół, hamulce itd.

PostNapisane: 10.11.2018, 14:34 

adamax napisał(a):

Jak kupowałem to się ucieszyłem, że z hardtopem. Nie lubię hardtopów, ale w Automobilklubie Radomskim mają imprezy wedle FIA, które nie wpuści na tor z miękkim. Np. jutro z okazji święta jest minimalna pojeżdżawka i hardtop wymagany.
W zimę nie jeżdżę choć dodam, że szybko ta malutka kubatura się nagrzewa

PostNapisane: 10.11.2018, 21:24 

Żeby nie zakładać zbędnego wątku, zapytam tutaj. Też będę szukał na wiosnę boxstera 986, tyle że S. obecnie na otomoto/allegro nie widzę nic ciekawego, stąd moje pytanie. Jaki budżet powinienem zakładać, żeby kupić w miarę pewną sztukę 986.1 S lub 986.2 S?

PostNapisane: 10.11.2018, 21:39 

Nr klubowicza: 078
adamax napisał(a):

Wprawdzie nie w Boxsterze ale odpowiem.
Hardtop miałem założony raz przez 6 lat.
Gdy kupiłem :)

Piotrek
944 '86 3.0 wydmucha
996.2 C4 cabrio '02
997 TT '06
Cayenne Diesel S '14
Macan GTS '16

ex: 944 S2 '89

PostNapisane: 10.11.2018, 23:13 

Bartpe napisał(a):
Żeby nie zakładać zbędnego wątku, zapytam tutaj. Też będę szukał na wiosnę boxstera 986, tyle że S. obecnie na otomoto/allegro nie widzę nic ciekawego, stąd moje pytanie. Jaki budżet powinienem zakładać, żeby kupić w miarę pewną sztukę 986.1 S lub 986.2 S?

Sensowne S to zależnie od stanu ok. 50 tys

PostNapisane: 19.11.2018, 15:27 

Daro. napisał(a):
m1k0 napisał(a):
A jak się stanie to zapraszamy na tor :)

:lol:

... :?

Ogloszenie nieaktualne.

PostNapisane: 29.11.2018, 19:36 

Tomeqx gratki z zakupu auta. Wrzuć fotkę jaka ci się trafiła bryczka. HEJ

PostNapisane: 29.11.2018, 21:40 

tomeqx napisał(a):
Ogloszenie nieaktualne.

więc...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]