Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.09.2014, 12:19 

Witam, od pewnego czasu myślę o przesiadce do boxstera (z mazdy mx-5 nc). Samochód chciałbym kupić... jeszcze nie tak szybko bo pod koniec przyszłego lata, zastanawiam się jednak czy jest realne abym znalazł coś co spełniałoby moje oczekiwania w budżecie jaki jestem w stanie przeznaczyć.
To około 80tys. Czy jest możliwe w tej kwocie zakupić auto nie starsze niż 5-6 lat, z przebiegiem nie większym niż 50tys i bez dzwonów (co potwierdziłbym badaniem grubości lakieru czujnikiem) ? Na ten moment przeglądając oferty w necie wydaje mi się że może być to trudno ale może uzbrajając się w nieco cierpliwości można wypatrzeć taką perełkę ?
2 lata temu kupiłem 5-letnią mx-5 z prawdziwym przebiegiem 20tys i praktycznie zerowym stopniem zużycia czegokolwiek w niej ale wiadomo że to inne auto, popularniejsze w Polsce, znacznie tańsze (dałem za nie nieco ponad 40tys), zdaje sobie sprawę że tutaj za dwa razy większy budżet może być trudno zakpuić auto w porównywalnym stanie. Chodzi mi więc o to czy jest to realne czy mam zapomnieć i albo dozbierać więcej albo wybrać roadstera z niższej półki (jak Z4 lub nowsza mazda).
Z góry dzięki za radę.

Tytuł:
PostNapisane: 21.09.2014, 12:30 

Nr klubowicza: 304
Nie jestem ekspertem w temacie Boxstera, ale wydaje mi się, że za takie auto jak piszesz to około 100tys trzeba będzie dać i jeszcze trochę się naszukać, choć czasem jakieś okazje można trafić. Więc cierpliwosci i powodzenia w szukaniu.

Andrzej
911

PostNapisane: 21.09.2014, 21:27 

Witaj, ja w przyszłym roku będę sprzedawał swojego, w tej chwili jednak ma 8 lat i jest w bardzo dobrym stanie, kupiony w klubie i w 100% zdrowy i w rewelacyjnym dla mnie kolorze czerwonym.

To co piszesz czyli 80 tys. za 5-6 letnie auto to wydaje mi się niemożliwe aby auto było godne uwagi.

To info od poprzedniego właściciela

http://porscheclub.home.pl/forum/viewto ... sc&start=0

Jeśli będzie zainteresowany to daj znać na prv.

Krzysiek

michal78 napisał(a):
Witam, od pewnego czasu myślę o przesiadce do boxstera (z mazdy mx-5 nc). Samochód chciałbym kupić... jeszcze nie tak szybko bo pod koniec przyszłego lata, zastanawiam się jednak czy jest realne abym znalazł coś co spełniałoby moje oczekiwania w budżecie jaki jestem w stanie przeznaczyć.
To około 80tys. Czy jest możliwe w tej kwocie zakupić auto nie starsze niż 5-6 lat, z przebiegiem nie większym niż 50tys i bez dzwonów (co potwierdziłbym badaniem grubości lakieru czujnikiem) ? Na ten moment przeglądając oferty w necie wydaje mi się że może być to trudno ale może uzbrajając się w nieco cierpliwości można wypatrzeć taką perełkę ?
2 lata temu kupiłem 5-letnią mx-5 z prawdziwym przebiegiem 20tys i praktycznie zerowym stopniem zużycia czegokolwiek w niej ale wiadomo że to inne auto, popularniejsze w Polsce, znacznie tańsze (dałem za nie nieco ponad 40tys), zdaje sobie sprawę że tutaj za dwa razy większy budżet może być trudno zakpuić auto w porównywalnym stanie. Chodzi mi więc o to czy jest to realne czy mam zapomnieć i albo dozbierać więcej albo wybrać roadstera z niższej półki (jak Z4 lub nowsza mazda).
Z góry dzięki za radę.

Tytuł:
PostNapisane: 22.09.2014, 23:22 

Czesc,

Estymuję, że w przyszlym roku za 80 tys bedziesz mogl kupic Boxstera S w sensownym stanie, z rocznika 2007 ( czyli 8 letnie auto), ale na mlodsze auto z tym budzetem nie masz co liczyc.

powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 22.09.2014, 23:29 

Nie musi być koniecznie S (nawet o nim nie myślałem ze względu na ograniczenie budżetem), bardziej mi zależy na stanie i przebiegu niż mocy. Nawet boxster w najsłabszej wersji będzie dla mnie szybki (jeśli porównam go z autami jakie miałem wcześniej) i taki mi wystarczy.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]