Witaj, ja w przyszłym roku będę sprzedawał swojego, w tej chwili jednak ma 8 lat i jest w bardzo dobrym stanie, kupiony w klubie i w 100% zdrowy i w rewelacyjnym dla mnie kolorze czerwonym.
To co piszesz czyli 80 tys. za 5-6 letnie auto to wydaje mi się niemożliwe aby auto było godne uwagi.
To info od poprzedniego właściciela
http://porscheclub.home.pl/forum/viewto ... sc&start=0
Jeśli będzie zainteresowany to daj znać na prv.
Krzysiek
michal78 napisał(a):
Witam, od pewnego czasu myślę o przesiadce do boxstera (z mazdy mx-5 nc). Samochód chciałbym kupić... jeszcze nie tak szybko bo pod koniec przyszłego lata, zastanawiam się jednak czy jest realne abym znalazł coś co spełniałoby moje oczekiwania w budżecie jaki jestem w stanie przeznaczyć.
To około 80tys. Czy jest możliwe w tej kwocie zakupić auto nie starsze niż 5-6 lat, z przebiegiem nie większym niż 50tys i bez dzwonów (co potwierdziłbym badaniem grubości lakieru czujnikiem) ? Na ten moment przeglądając oferty w necie wydaje mi się że może być to trudno ale może uzbrajając się w nieco cierpliwości można wypatrzeć taką perełkę ?
2 lata temu kupiłem 5-letnią mx-5 z prawdziwym przebiegiem 20tys i praktycznie zerowym stopniem zużycia czegokolwiek w niej ale wiadomo że to inne auto, popularniejsze w Polsce, znacznie tańsze (dałem za nie nieco ponad 40tys), zdaje sobie sprawę że tutaj za dwa razy większy budżet może być trudno zakpuić auto w porównywalnym stanie. Chodzi mi więc o to czy jest to realne czy mam zapomnieć i albo dozbierać więcej albo wybrać roadstera z niższej półki (jak Z4 lub nowsza mazda).
Z góry dzięki za radę.