Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.12.2016, 16:47 

http://www.grandautosalon.pl/katalog/po ... -full.html

Witam . Rozważam zakup 911 4s.
Moim zdaniem cena wysoka ale już rozmawiałem z komisem i do negocjacji, bez problemu dostarczyli nr VIN.
Proszę o wasza opinie o aucie oraz radę:
Jaka wg was jest wartość auta
Na co powinienem zwrócić uwagę kupując 911
Jak działa przedłużanie gwarancji porsche approved
I na koniec 4s czy warto płacić więcej? Dla mnie to będzie auto całoroczne i nie czuje się semi pro a lubię trochę ostrzej pojeździć ...
Obecnie jeżdzę BMW 3 w xdrive i cenie sobie napęd 4x4 mimo ze w BMW nie jest najlepszy

Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi :)

PostNapisane: 28.12.2016, 18:42 

Nr klubowicza: 588
cześć, tak się składa że mam taką 4S z 2014 tylko bez areokitu ( moim zdaniem nie pasuje ale to mój prywatny pogląd) odnośnie ceny to max 450 brutto za 2013r. (ceny powinny spaść w związku z nową akcyzą), jeśli jest bezwypadkowa i bezkolizyjna to nie ma co sprawdzać tylko serwis w ASO, auto idealnie pasujące do twoich potrzeb, napęd na obie osie sprawdza się w polskich całorocznych warunkach, przedłużona gwarancja obowiązuje na całe auto tak jak podczas podstawowej gwarancji, a teraz uwaga ! miałem do czynienia z tym sprzedawcą, w 2013 kupiłem u nich rocznego mercedesa S z minimalnym przebiegiem, wszystko ok, serwis, bezwypadkowy ale po roku otrzymałem wezwanie z urzędu celnego, sprawdzanie auta itd., werdykt niezapłacona akcyza ! (minimalną kwotę zapłacili ale nie tyle co wynikało z tabeli urzędu), sprawa w UC do dziś nie wyjaśniona...jak coś to na prv żeby nie być gołosłownym ale unikałbym tego sprzedawcy.
ps. w ogłoszeniu piszą, że to limitowana edycja na 50 rocznicę 911 co wg mojej wiedzy to tak WŁAŚCIWA limitowana kosztuje ok 800tyś :)
poza tym auto wisi w różnych ogłoszeniach od dobrych kilku miesięcy...

PostNapisane: 28.12.2016, 21:59 

911roco napisał(a):
cześć, tak się składa że mam taką 4S z 2014 tylko bez areokitu ( moim zdaniem nie pasuje ale to mój prywatny pogląd) odnośnie ceny to max 450 brutto za 2013r. (ceny powinny spaść w związku z nową akcyzą), jeśli jest bezwypadkowa i bezkolizyjna to nie ma co sprawdzać tylko serwis w ASO, auto idealnie pasujące do twoich potrzeb, napęd na obie osie sprawdza się w polskich całorocznych warunkach, przedłużona gwarancja obowiązuje na całe auto tak jak podczas podstawowej gwarancji, a teraz uwaga ! miałem do czynienia z tym sprzedawcą, w 2013 kupiłem u nich rocznego mercedesa S z minimalnym przebiegiem, wszystko ok, serwis, bezwypadkowy ale po roku otrzymałem wezwanie z urzędu celnego, sprawdzanie auta itd., werdykt niezapłacona akcyza ! (minimalną kwotę zapłacili ale nie tyle co wynikało z tabeli urzędu), sprawa w UC do dziś nie wyjaśniona...jak coś to na prv żeby nie być gołosłownym ale unikałbym tego sprzedawcy.
ps. w ogłoszeniu piszą, że to limitowana edycja na 50 rocznicę 911 co wg mojej wiedzy to tak WŁAŚCIWA limitowana kosztuje ok 800tyś :)
poza tym auto wisi w różnych ogłoszeniach od dobrych kilku miesięcy...

Bardzo dziękuje . Mnie się nie spieszy wole poczekać i mieć pewny samochód. Sprzedawca zszedł do 430k brutto , ale ta przygoda z akcyza bardzo nieprzyjemna....

PostNapisane: 29.12.2016, 10:01 

Nr klubowicza: 288
To nie jest wersja rocznicowa ,2013 jest rokiem rocznicowym ale to auto to nie limited edition

-http://classic911.pl

PostNapisane: 29.12.2016, 10:08 

Zamiast słowa "aerokit" powinno być handlarski kit.
Kupując wózek za pół bańki nie powinno być nawet najmniejszych co do niego wątpliwości.

PostNapisane: 29.12.2016, 11:33 

Bristol napisał(a):
Zamiast słowa "aerokit" powinno być handlarski kit.
Kupując wózek za pół bańki nie powinno być nawet najmniejszych co do niego wątpliwości.

Pełna zgoda. Odpuszczam sobie tego sprzedawcę
Bardzo dziękuje za wasze opinie

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]