Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12.02.2018, 21:34 

He ,przecież nie jest to nowe auto z salonu za milion złotych , co to za sztuka podłączyć się pod komputer ,raczej żenujące.

PostNapisane: 12.02.2018, 21:47 

ilo944 napisał(a):
He ,przecież nie jest to nowe auto z salonu za milion złotych , co to za sztuka podłączyć się pod komputer ,raczej żenujące.

Ja tu wyczuwam sarkazm kolegi „polowiaka” ;) Że to takie oczywiste czemu niechęć do diagnozy!

PostNapisane: 12.02.2018, 22:01 

dość dziwne. Może coś jest pokaszanione i w normalny sposób nie idzie sprawdzić? W Cayenne są jakby 2 poziomy rejestracji błędów. 1. to OBD i to zwykłym za 50 zł da się podłączyć. To nie pokaże wszystkich błędów. No i są dokładne błędy jeszcze na scanbus których nie zobaczysz zwykłym testerem. Do tego trzeba mieć zaawansowany spprzęt. Nie wiem dlaczego sprzedający ma problemy - trzeba dokładnie spytać.

PostNapisane: 13.02.2018, 15:09 

Po prostu ma coś do ukrycia. Ja bym nie ryzykował kupowania samochodu bez weryfikacji błędów.

PostNapisane: 13.02.2018, 16:47 

po profesjonalnych oględzinach:

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... e4d30c7a07

Silnik postukuje po cichu i po piskuje podczas jazdy. Lakierowany cały poza dachem szpachla dookoła całego auta. Uszkodzona klapa tylna. Zaniedbane wnętrze popękana skóra kilka plastików uszkodzonych.

Reszta OK, jeździ i jest prosty geometrycznie.

Coś czuje że znalezienie "mojego" Cayenne'a będzie drogą przez mękę.

PostNapisane: 14.02.2018, 9:06 

Tak, jak pisałem gdzieś na forum: większość 4.5 oferowane do sprzedaży w PL to paści, ale nie poddawaj się. Szukanie Cayenne'a w dobrym stanie jest czasochłonne, ale nie niemożliwe

PostNapisane: 14.02.2018, 18:27 

Co to oznacza silnik popiskuje podczas jazdy?

PostNapisane: 14.02.2018, 18:32 

Qwai napisał(a):
Co to oznacza silnik popiskuje podczas jazdy?

Jak dostane pełny raport to napisze. Ponieważ wynająłem tych magików co sprawdzajaą auta. I takie padło sformułowanie w rozmowie telefonicznej nie wnikałem ze względu że magik odradzał.

PostNapisane: 14.02.2018, 18:36 

Tak więc oficjalnie rezygnuje z Porsche przed liftem. Zostają tylko 4.8 Turbo od 2007 roku.

I mam tu takiego rodzyna

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... 7a48382a4b

może ktoś zna to auto ? przebieg podejżany ale pochodzenie polska i bezwypadek warto sprawdzać ?

PostNapisane: 14.02.2018, 19:32 

Jak on ma 98 tysi przebiegu, to ja jestem święty, spójrz na fotel i kierownicę

PostNapisane: 14.02.2018, 21:03 

Pawel123 napisał(a):
Jak on ma 98 tysi przebiegu, to ja jestem święty, spójrz na fotel i kierownicę

No właśnie po kilku dniach poszukiwań zachodzę w głowę po co takie ściemy. Jest tam na otomoto Kajak https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... 789674ae06 z holandii jeszcze na holenderskich blachach. Jest napisane przebieg 221k zaglądam do holenderskiego carfax i jak byk napisane, że w połowie 2017 mial 289k.

Czy to jest w ogóle legalne pisać ofertę handlową nie zgodną ze stanem faktycznym?

PostNapisane: 14.02.2018, 21:22 

To powinno być karane.

Bo jak ktoś uczciwie kiedyś będzie chciał sprzedać uczciwą sztukę z prawdziwym przebiekiem dobry silnikiem bez problemó z silnikiem itd. to trzeba sprzedawać za pół ceny bo takie parchy psują rynek oszustwem.

Dobra sztuka widać jest niełatwa w dostępie dlatego tym bardziej jestem zadowolony i nie sprzedaje :)

Aha - Polifty czesto też parchy - jezdziłem takim i był fatalny. Więc bądz ostrożny.

PostNapisane: 14.02.2018, 22:11 

nicoonee napisał(a):
Dlaczego sprzedawca tego autka:

https://www.otomoto.pl/oferta/porsche-c ... zw3xQ.html

może niechciec pozwolić na diagnostykę komputerową ? Mowi że sam przeprowadzi badanie i przedstawi wyniki? Co takiego można ukryć w ten sposób?

Słyszałem już o sprzedajacych, ktorzy nie zagadzaja sie na wizytę w ASO, nie zgadzaja sie na wizytę w ogole w warsztacie, nie zgadzają się na jazdę próbną ale o takich którzy sami sobie robią badanie kompem i przedstawiają wyniki to rzeczywiście jest swoista nowość na rynku albo ja jakiś nie obyty :lol:

PostNapisane: 14.02.2018, 22:25 

Ja jak kupowałem na koniec 2017 roku Range Rovera usłyszałem od gościa, po moim pytaniu czy mogę sprawdzić auto w serwisie ....... spierdalaj :shock:

PostNapisane: 15.02.2018, 9:13 

nicoonee napisał(a):

Czy to jest w ogóle legalne pisać ofertę handlową nie zgodną ze stanem faktycznym?

https://autokult.pl/30758,jedziesz-ogladac-samochod-a-na-miejscu-zlom-nalezy-ci-sie-odszkodowanie

Szkoda że zwykle nie mamy czasu i chęci żeby się użerać ze sprzedającym ale prawo stoi po naszej stronie

PostNapisane: 19.02.2018, 9:35 

Hej

W niedzielę oglądałem kolejnego rodzynka, więc co by inni nie tracili czasu i paliwa opisze co widziałem.

https://www.olx.pl/oferta/porsche-cayen ... pjO93.html

Samochód ogólnie zmęczony życiem taki wypierdziany.

W silniku stukał zawór lub coś o podobnym dźwięku. Jeżeli to coś typowego to napiszcie.

Rdza na dole wszystkich drzwi i jednego przedniego błotnika.
Drugi błotnik, przedni zderzak i tylna klapa lakierowane ale raczej jakieś parkingowe stłuczki.

Do przebiegu bym dodał co najmniej 100 tyś. Kierownica zużyta, guziki wytarte z farby, fotel słaby, podłokietnik wygnieciony jak by ktoś na łokciu siedział.

Generalnie delikatnie mówiąc nie urzekł mnie.

Obejrzę jeszcze jeden egzemplarz z importu i jeśli też będzie tyle rdzy to odpuszczam temat.
Mam samochód innej marki z 2002 też na P :-) i zero rdzy więc myślałem że kupując Porsche z 2007 mam co najmniej 5 lat spokoju z blachą a tu taki zonk :-(

PostNapisane: 19.02.2018, 9:40 

A Pan napisał ze w stanie rewelacyjnym.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 19.02.2018, 10:05 

Tak to juz jest na zdjeciach "cukierek" na zywo "papierek: :) Sam mam Cayenne Turbo i rozwazam sprzedaz ale kiedy widze co jest na rynku to glowa mnie boli :( Kiedy mowie ze auto ma przejechane ponad 200k i jest naprawde w bdb stanie wszystko robione w ASO kazdy nosem kreci . Jesli ktos szuka naprawde fajnego Cayenne zapraszam

PostNapisane: 19.02.2018, 10:24 

Zapomniałem dodać jeszcze o krzywych tarczach hamulcowych :-(

PostNapisane: 19.02.2018, 10:32 

Qwai napisał(a):
Hej

W niedzielę oglądałem kolejnego rodzynka, więc co by inni nie tracili czasu i paliwa opisze co widziałem.

https://www.olx.pl/oferta/porsche-cayen ... pjO93.html

Samochód ogólnie zmęczony życiem taki wypierdziany.

W silniku stukał zawór lub coś o podobnym dźwięku. Jeżeli to coś typowego to napiszcie.

Rdza na dole wszystkich drzwi i jednego przedniego błotnika.
Drugi błotnik, przedni zderzak i tylna klapa lakierowane ale raczej jakieś parkingowe stłuczki.

Do przebiegu bym dodał co najmniej 100 tyś. Kierownica zużyta, guziki wytarte z farby, fotel słaby, podłokietnik wygnieciony jak by ktoś na łokciu siedział.

Generalnie delikatnie mówiąc nie urzekł mnie.

Obejrzę jeszcze jeden egzemplarz z importu i jeśli też będzie tyle rdzy to odpuszczam temat.
Mam samochód innej marki z 2002 też na P :-) i zero rdzy więc myślałem że kupując Porsche z 2007 mam co najmniej 5 lat spokoju z blachą a tu taki zonk :-(

Ja mam Cayennea z 2004 roku (bezwypadkowego) i ani grama rdzy nigdzie nie ma

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]