Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 28.10.2016, 20:10 

Witam wszystkich
Mam problem z swoją cayenne turbo s 955 a mianowicie, grzeje sie woda jak postoi z odpalonym silnikiem pare minut, zaczyna parkować z podszycie. Magistrala wody aluminiowa, silnik swierzo po remoncie. Cos sie przytkalo? Podczas jazdy, nawet agresywnej temperatura wody w normie.
Pozdrawiam

PostNapisane: 30.10.2016, 11:21 

Normalne, że zaczyna się grzać na postoju. A wentylator chłodzący chłodnicę załącza się? Czy mimo pracy wentylatora wskazówka nie chce opaść do 80 stopni? U mnie podczas jazdy jest nieco mniej niż 80 stopni, a na postoju nieco więcej niż 80 (grubość wskazówki).
To że parują ci szyby to może być objaw wyłączenia klimatyzacji (manualnie lub może masz za mało czynnika lub przegrzał się czynnik chłodzący z powodu braku chłodzenia - znowu niedziałający wentylator?) i wtedy powietrze nie jest osuszane przez klimatyzację - stąd efekt parowania po wyłączeniu klimy...
Jeśli auto na postoju zaczyna ci się grzać to spróbuj polać z przodu chłodnicę chłodną wodą (z węża ogrodowego) i zobacz czy spada temperatura.
I sprawdź czy wentylator elektryczny działa...

PostNapisane: 1.11.2016, 23:17 

Witam, dzięki za odpowiedz, jak narazie znalazłem niedokrecona śrubę od chodzenia turbiny (przestało parowac) ale płyn nadal sie grzeje, nawet do 90stopni... Niemien czy cos sie przytkalo...?

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]