|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Lukaszpastu
|
Napisane: 28.10.2016, 20:10 |
|
|
Witam wszystkich Mam problem z swoją cayenne turbo s 955 a mianowicie, grzeje sie woda jak postoi z odpalonym silnikiem pare minut, zaczyna parkować z podszycie. Magistrala wody aluminiowa, silnik swierzo po remoncie. Cos sie przytkalo? Podczas jazdy, nawet agresywnej temperatura wody w normie. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
pitong
|
Napisane: 30.10.2016, 11:21 |
|
|
Normalne, że zaczyna się grzać na postoju. A wentylator chłodzący chłodnicę załącza się? Czy mimo pracy wentylatora wskazówka nie chce opaść do 80 stopni? U mnie podczas jazdy jest nieco mniej niż 80 stopni, a na postoju nieco więcej niż 80 (grubość wskazówki). To że parują ci szyby to może być objaw wyłączenia klimatyzacji (manualnie lub może masz za mało czynnika lub przegrzał się czynnik chłodzący z powodu braku chłodzenia - znowu niedziałający wentylator?) i wtedy powietrze nie jest osuszane przez klimatyzację - stąd efekt parowania po wyłączeniu klimy... Jeśli auto na postoju zaczyna ci się grzać to spróbuj polać z przodu chłodnicę chłodną wodą (z węża ogrodowego) i zobacz czy spada temperatura. I sprawdź czy wentylator elektryczny działa...
|
|
Góra |
|
Lukaszpastu
|
Napisane: 1.11.2016, 23:17 |
|
|
Witam, dzięki za odpowiedz, jak narazie znalazłem niedokrecona śrubę od chodzenia turbiny (przestało parowac) ale płyn nadal sie grzeje, nawet do 90stopni... Niemien czy cos sie przytkalo...?
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|