|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Adax
|
Napisane: 5.12.2014, 19:05 |
|
|
Witam, siostrzeniec zakupił parę tygodni temu CAYENNE 2005r. a teraz okazyjnie Relingi. Okazuje się, że bez zestawu montażowego, dzwoni i prosi o pomoc a ja nawet nie bardzo wiem o co chodzi, ale mieszkam w dużym mieście, więc chcę mu pomóc ...
Proszę o radę: jakie tam śrubki idą i gdzie je zakupić, ew. komplet montażowy? Pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
Daryon944
|
Napisane: 5.12.2014, 19:40 |
|
|
Jakiś (dłuższy) czas temu ciemną nocą skradziono mi z mojego Cayenne(03) relingi pozostawiając uchwyty montażowe na dachu - sprawa oczywiście została zgłoszona na policję, która niestety nie odnalazła skradzionego mienia...
Stare uchwyty montażowe posiadam, ponieważ przy zakupie nowych relingów, uchwyty znajdowały się w komplecie - wtedy w serwisie powiedziano mi, że nie występują one jako osobny produkt.
"Okazyjna" cena zakupu relingów przez siostrzeńca wynikała zapewne z faktu, że poprzedni ich właściciel znudził się ich widokiem i z powodzeniem wystarcza mu teraz jazda sześcioma gołymi uchwytami...
|
|
Góra |
|
Adax
|
Napisane: 5.12.2014, 21:53 |
|
|
Przykro mi to słyszeć Też pomyślałem, że dziwne, ale to ponoć zakupione na jakimś szrocie, ja się na tym nie znam, nawet nie bardzo wiem jak to wygląda w tym samochodzie...
Samo Porsche z 2005 kupione okazyjnie to też pewnie... Twoje
Jak masz na zbyciu, gwint ok, to daj PW, co jak, gdzie. A może wystarczy jak ktoś poda nazwę/rozmiar i gdzie to dokupić? Pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
Tszyszko
|
Napisane: 6.12.2014, 0:08 |
|
|
Mam nadzieje, że nikt nie będzie miał problemu z tym, że zbocze trochę z tematu. Ile przeciętnie spala w mieście i poza?
-----------------------------
Najtańsze sale do wynajęcia Kraków
|
|
Góra |
|
Daryon944
|
Napisane: 6.12.2014, 2:55 |
|
|
Adax napisał(a): ...Samo Porsche z 2005 kupione okazyjnie to też pewnie... Twoje ...
Tak z większym zrozumieniem słowa pisanego proszę (...03)...
Jeśli nie wyraziłem się wystarczająco zrozumiale to powtórzę przekaz wprost:
To ZŁODZIEJE/PASERZY sprzedają niekompletne wyposażenie takie jak relingi bez mocowań, radia bez paneli/karty kodów itd....a frajerzy je kupują!... po czasie będą poszkodowanymi - bo tworzą rynek zbytu na kradzione części!....
i może ich ktoś okraść...bo inny ktoś kupi....LITOŚCI!
Nie ma ni za darmo! wszystko coś kosztuje...bądźmy rozsądni!
|
|
Góra |
|
Adax
|
Napisane: 6.12.2014, 12:06 |
|
|
Tszyszko -nie widziałem tego cuda, on mieszka na wsi, a ja miasto, więc miałem się rozejrzeć za zestawami mocującymi, ale nawet nie znam rozmiaru Ma ktoś katalog lub wie?
Co do spalania, to zdaje się, że palił >15 i już ma gaz Porsche na GAZIEEEE, ufff.
Daryon944 - dobrze rozumiem, ale nie jest tak do końca, bo takie części pochodzą przede wszystkim z rozbitków i innych sprowadzanych rupieci. Jeśli na tym forum piszemy o starszych Porsche to nigdy nie unikniemy zakupów okazyjnych od legalnie zarejestrowanego szrotu. A czy kupował to od Twojego sąsiada, to już Twoje domysły... Pozdrowionka![/list]
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 6.12.2014, 12:11 |
|
|
Tyle tylko, że sprzedawca części że szrotu, bądź rozbitka, sprzeda komplet potrzebnych elementów, albo choć poinformuje, że potrzebne jest jeszcze coś. Choćby po to, żeby mu klient z fochem nie wrócił za chwilę. A łowca okazji parkingowo/nocnych po prostu nie ma wszystkich elementów, bo braknie mu czasu na demontaż. Oczywiście zdarzają się wyjątki
|
|
Góra |
|
Adax
|
Napisane: 6.12.2014, 12:31 |
|
|
Oj Panowie, panowie...
Dopowiem: wszystkie części w tym Porsche są ze szrota!!!!
Człowiek pyta, a Oni 0ff-topic sobie robią, zamiast pomóc. Jak nie macie nic w temacie to... Admina o usunięcie off-topów.
|
|
Góra |
|
TomRS
|
Napisane: 6.12.2014, 12:46 |
|
|
O takie części pytałbym w sklepach zajmujących się tematyką bagażników dachowych - firmy Thule, Fappa i pewnie kilka innych, bądź w ASO Porsche, skoro sprzedający te części nie miał w ofercie kompletu. Ale pewnie to wszystko już wiesz.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 9 ] |
|
|