|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Matt
|
Napisane: 5.10.2015, 0:43 |
|
|
Witam wszystkich! Od jakiegoś już czasu myślę o kupnie Porsche. Ze względu na cenę i bardzo dobre wrażenia z jazdy, stanęło na Caymanie bez dodatkowych literek. Nasuwają się pytania: Dlaczego nie jest możliwe fabryczne przyciemnienie szyb? Ewentualnie jakie są możliwości? Czy satynowe felgi są praktyczne, czy łatwo je uszkodzić? Jakiego wyposażenia dodatkowego nie powinno zabraknąć? Czy jestem w stanie uzyskać jakiś rabat zamawiając auto z fabryki? Dzięki za pomoc i pozdro, Matt
|
|
Góra |
|
wit007
|
Napisane: 5.10.2015, 8:42 |
|
Członek Zarządu PCP |
|
Dołączył: 12.03.2008 Posty: 9172 Lokalizacja: Gdynia/Warszawa
Nr klubowicza: 189
|
Przyciemnianie szyb - kwestia gustu. Da się w tej kwestii zrobić wszystko, tylko po co? Felgi można uszkodzić bez względu na ich rodzaj. Na satynowych uszkodzenia będzie bardziej widać, a ich usunięcie będzie droższe. Pytanie czy znajdziesz speca, który potrafi polakierować je na dokładnie taki sam kolor jak fabryczny? Wyposażenie - nie wiem czy chcesz PDK, na pewno Sport Chrono, sportowy wydech, PASM. Ksenony, lepsze fotele, kierownica, system audio? A może jednak lepiej wziąć z opcji literkę S? Nie wspominając o GTS W fabryce nie dostaniesz wg mnie żadnego rabatu, już prędzej w Porsche Centrum.
_________________ Witek będzie: chyba 718 było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09 http://www.komunikado.pl agencja public relations
|
|
Góra |
|
Tomata
|
Napisane: 5.10.2015, 14:18 |
|
|
Hej, na stronie Porsche pojawil sie Cayman Black Edition. Fajny wypas i wychodzi 4000Eur taniej niz konfiguracja zwyklego modelu. Jezeli interesuje Cie nowe auto i bez S to chyba najlepsza opcja.
Tomata
|
|
Góra |
|
Matt
|
Napisane: 5.10.2015, 15:59 |
|
|
Trochę myślałem nad wyglądem zewnętrznym i bardzo podoba mi się ten na zdjęciu, jednak z felgami w satynie a nie w połyskującej czerni. Obecnie mam czarne auto więc choć Black Edition bardzo mi się podoba, to problem z myciem jest dość uciążliwy. Stąd pomysł na szary lakier i takie felgi. Trochę boję się niskiego profilu opony, ale najbardziej podobają mi się Carrera S. Źle się wyraziłem: na jaki ewentualnie rabat mogę liczyć w salonie zamawiając auto wg swojej konfiguracji? Dzięki za pomoc.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
waran
|
Napisane: 6.10.2015, 20:27 |
|
|
z tego co mi powiedziano w salonie, to przy zamowieniu auta do produkcji mozna mowic o okolicach 5%, ale to sa bardzo indywidualne sprawy. ja swoj kupilem podemonstracyjny i ta znizka w stosunku do katalogu byla znacznie wieksza. ja mam takiego raczej "golasa", ale PDK jest bardzo spoko, swiatla mam te najwyzszej opcji i to jest super sprawa (skretne), BOSE jest ok, ale nie urywa glowy. koniecznie BT do telefonu i oczywiscie PCM, ktory jest genialny. osobiscie balem sie, ze bedzie brakowalo mi kierownicy wielofunkcyjnej, ale manetka jest absolutnie wystarczajaca do obslugi, a nawet wygodniejsza niz obsluga z kierownicy. aha, tez mam wersje bez S ale przejazd petla bieszczadzka na manualnym przelozeniu PDK i w wlaczonym sporcie daje banana na gebe na dwa dni! pozdrawiam!
|
|
Góra |
|
kamilwww
|
Napisane: 7.10.2015, 3:53 |
|
|
Witaj Matt,
Co do koloru to 100% zgoda, czarny wygląda świetnie w salonie, na zdjęciach i świeżo po wyjeździe z myjni, niestety codzienne utzymanie to masakra, chyba że nie zwracasz na to uwagi lub używasz auta sporadycznie.
Miałem kilka samochodów z czarnym/ciemnym lakierem i teraz zdecydowaliśmy się na zakup samochodu z szarym, perłowym lakierem - rewelacja jeżeli chodzi o utrzyamanie. Oczywiście myjemy auto równie często jak porzednie ale nie wkórzasz się po przejechanych kilku km z myjni do domu, że widac na nim każdy najdrobniejszy pyłek.
Pod tym względem równie dobry jest srebrny i wbrew pozorom biały.
Pozdrawiam Kamil
|
|
Góra |
|
Matt
|
Napisane: 8.10.2015, 1:47 |
|
|
Rzeczywiście agate grey metallic fajnie sie prezentuje, będzie praktyczny i może nie znudzi się tak szybko. Satynowe felgi dobrze się komponują i mam nadzieję, że ewentualny brud nie będzie aż tak widoczny. Co do wyposażenia, wiele opcji mi się podoba, ale ceny niektórych przyjemne nie są. Np. zamawiając nawigację należy obligatoryjnie dokupić lepszy system grający, co daje 20 tyś. Najbardziej podoba mi się kierownica sportowa ale w mieście sportu mało, przy wielofunkcyjnej zmiana biegów też jest możliwa a obsługę w konsoli środkowej utrudnia PDK. Którą brać?;)
|
|
Góra |
|
mgrab
|
Napisane: 8.10.2015, 4:45 |
|
|
Kierownice od biedy zawsze mozna bedzie pozniej zmienic. Ja w 997 mam wielofunkcyjna i dla mnie jest to wazniejsze nic mozliwosc przelaczania biegow lopatkami-chociaz oczywiscie sprawa indywidualna… Jeżeli chodzi o sam zakup to moze warto sie zwrocic do jakiegos brokra ale popytac takze w salonach w Niemczech.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|