|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Clarkusek
|
Napisane: 2.10.2021, 7:53 |
|
|
Witam dziś rano po odpaleniu samochodu wyskoczyła mi kontrolka chack engine , wiem o tym ze diagnoza tylko i wyłącznie przez podpięcie do komputera ale czy ktoś może miał podobna przyczyna i na czym się to skończyło ?
Pozdrawiam
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 2.10.2021, 8:51 |
|
Nr klubowicza: 712
|
Przecież nie jesteśmy wróżbitami, powodów jest mnóstwo…
Góra |
|
Clarkusek
|
Napisane: 2.10.2021, 9:04 |
|
|
Johnny napisał(a): Przecież nie jesteśmy wróżbitami, powodów jest mnóstwo… Ja tu nie wymagam od Ciebie np wróżenie z fusów tylko pomocy jeśli ktoś miał podobą sytuacje . Jeśli nie masz nic do powiedzenia konkretnego nie pisz🙂 powodów może być milion to racja ale przeważnie jest kilka głównych powodów Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 2.10.2021, 9:51 |
|
|
Ale czego Ty oczekujesz od nas? Podanie kodu błedu? Żeby ktoś Ci przez forum naprawił auto? Jedyne wyjście to podpięcie pod komputer, odczyt błedu i usunięcie. Jak błąd powróci po 300-400km to już pozostaje naprawa. Nie wiem czy jest tu ktoś kto nie miał checka… U mnie raz sonda lambda, raz katalizator. W obu przypadkach trzeba było wymieniać części. Pozdrawiam
Góra |
|
Clarkusek
|
Napisane: 2.10.2021, 10:07 |
|
|
Johnny napisał(a): Ale czego Ty oczekujesz od nas? Podanie kodu błedu? Żeby ktoś Ci przez forum naprawił auto? Jedyne wyjście to podpięcie pod komputer, odczyt błedu i usunięcie. Jak błąd powróci po 300-400km to już pozostaje naprawa. Nie wiem czy jest tu ktoś kto nie miał checka… U mnie raz sonda lambda, raz katalizator. W obu przypadkach trzeba było wymieniać części. Pozdrawiam Nie spinaj sie tak przed weekendem, ja wszystko rozumie i nie oczekuje kodu błędu 😁tylko trossKe w nakreśleniu co może być przyczyna albo co u was było. Już nie komentuj zbędnie bo to nie prowadzeni do żadnej pomocy Pozdro🙌🏼
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 2.10.2021, 10:52 |
|
|
Bez kodu błedu i tak Ci nikt nie pomoże tutaj. Magiczne 200k przebiegu i zaczynają sie problemy, powodzenia
Góra |
|
Romcio
|
Napisane: 2.10.2021, 11:39 |
|
|
Clarusek ale Johnny ma rację , twoje pytanie jest idiotyczne. Wejdż sobie na jakąkolwiek stronę w necie pt. kody błędów i zobacz ile jest tych błędów a wtedy pomyśl zanim zadasz głupie pytanie. A nawet gdy odczytasz błąd to będzie jeszcze kwestia interpretacji bo gdy wyskakuje np- wypadanie zapłonu to może być świeca , cewka , przewód , brak kompresji i wiele innych czynników współistniejących. Zachowaj się profesjonalnie - odczytaj błąd lub błędy , podaj nam a wtedy będziemy próbowali pomóc. Na początek podepnij pod zwykły uniwersalny skaner bo może to będą pospolite błędy. HEJ
|
|
Góra |
|
Clarkusek
|
Napisane: 2.10.2021, 11:51 |
|
|
Johnny napisał(a): Przecież nie jesteśmy wróżbitami, powodów jest mnóstwo… Widać ze lubisz nabijać sobie posty 😁 dawno nie byłem na żadnym forum ale widzę ze się nic nie zmieniło 😁🙌🏼 Jak będę miał kod błędu to wszystko na necie jest wiec obejdzie się bez pomocy forum wtedy także dzięki za odpowiedzi pomocne były 🙌🏼 Miłego weekendu wam życzę i się tak nie spinajcie koledzy na przyszłość . Przebieg gra role jak i nie gra w zależności od histori samochodu także nie wnikaj tutaj w szczegóły
|
|
Góra |
|
lukasz_91
|
Napisane: 2.10.2021, 12:30 |
|
|
W moim przypadku gdy zapalił się check zamulił się czujnik otwierający przepustnicę zrobiłem już ok 5 tys km i jest narazie ok. Co prawda nie mam wersji turbo S tylko 4S ale silnik taki sam.
|
|
Góra |
|
bary
|
Napisane: 2.10.2021, 12:45 |
|
|
Clarusek, to może byc coś błachego , ale tez i poważnego, najprosciej jeśli chcesz tylko skasowac ten błąd, odepnij klemę z aku na kilka minut i powinno sie zresetować, jeśli błąd powróci po jakims czasie, to juz serwis wskazany) oczywiście najrozsądniej jest udać się do mechanika)
|
|
Góra |
|
Johnny
|
Napisane: 2.10.2021, 13:13 |
|
|
Clarkusek napisał(a): Johnny napisał(a): Przecież nie jesteśmy wróżbitami, powodów jest mnóstwo… Widać ze lubisz nabijać sobie posty 😁 dawno nie byłem na żadnym forum ale widzę ze się nic nie zmieniło 😁🙌🏼 Jak będę miał kod błędu to wszystko na necie jest wiec obejdzie się bez pomocy forum wtedy także dzięki za odpowiedzi pomocne były 🙌🏼 Miłego weekendu wam życzę i się tak nie spinajcie koledzy na przyszłość . Przebieg gra role jak i nie gra w zależności od histori samochodu także nie wnikaj tutaj w szczegóły Przecież próbujemy Ci pomóc - odczyt błędu to JEDYNE wyjście, czego nie rozumiesz? Czemu jesteś taki uparty? Mając numer błedu albo sam znajdziesz rozwiązanie albo napiszesz na forum i WTEDY ktoś jak np. Qbak pomoże. Co do moich postów zapraszam na mój profil i sam oceń czy sa merytoryczne i jaki mają wkład w forum. Na pewno większy niż tacy roszczeniowcy jak Ty, logujący się tylko jak mają problem, nic nie dając od siebie. No ale co Ty możesz tu wnieść, komuś pomóc, jak masz zerową wiedzę na temat podstaw motoryzacji, zadając takie bezsensowne pytania 😂😂😂
Góra |
|
rafie
|
Napisane: 2.10.2021, 17:54 |
|
Dołączył: 18.01.2012 Posty: 1647 Lokalizacja: Warszawa Boxster S 986
Nr klubowicza: 694
|
Johny, Daj spokój, Kolega chciał, żebyś napisał co dolega jego samochodowi, a Ty nie pomagasz... Mógłbyś zgadnąć. Doprawdy... PS. Najlepiej zebrać wszystkie chceki na świecie, zrobić ranking i wyciągnąć koledze pierwszą trójkę. To na pewno pomoże ! Toż to może być coś z pierwszej trójki !!!
Góra |
|
Clarkusek
|
Napisane: 2.10.2021, 19:51 |
|
|
Johnny napisał(a): Clarkusek napisał(a): Johnny napisał(a): Przecież nie jesteśmy wróżbitami, powodów jest mnóstwo… Widać ze lubisz nabijać sobie posty 😁 dawno nie byłem na żadnym forum ale widzę ze się nic nie zmieniło 😁🙌🏼 Jak będę miał kod błędu to wszystko na necie jest wiec obejdzie się bez pomocy forum wtedy także dzięki za odpowiedzi pomocne były 🙌🏼 Miłego weekendu wam życzę i się tak nie spinajcie koledzy na przyszłość . Przebieg gra role jak i nie gra w zależności od histori samochodu także nie wnikaj tutaj w szczegóły Przecież próbujemy Ci pomóc - odczyt błędu to JEDYNE wyjście, czego nie rozumiesz? Czemu jesteś taki uparty? Mając numer błedu albo sam znajdziesz rozwiązanie albo napiszesz na forum i WTEDY ktoś jak np. Qbak pomoże. Co do moich postów zapraszam na mój profil i sam oceń czy sa merytoryczne i jaki mają wkład w forum. Na pewno większy niż tacy roszczeniowcy jak Ty, logujący się tylko jak mają problem, nic nie dając od siebie. No ale co Ty możesz tu wnieść, komuś pomóc, jak masz zerową wiedzę na temat podstaw motoryzacji, zadając takie bezsensowne pytania 😂😂😂 Jak widać nie każdy jest taki alfą i omega znając się na motoryzacji jak Ty🙌🏼. Dlatego masz kod błędu i powiedz mi co według Ciebie jest przyczyną , tylko nie zachowuj się jak większość mechaników mówiąc zacznijmy od wymiany tego później tego 😁 Czekam na twoja wiadomość wodzu 😎 Kod błędu P0599 Ps ja już znalazłem przyczynę tera kolej na ciebie 🤗 Jeśli chodzi o Twoje prosty to średnio coś wnoszą przydatnego no chyba ze spoty szczecińskie coś wnoszą to przepraszam
|
|
Góra |
|
prnit
|
Napisane: 3.10.2021, 0:22 |
|
|
Nie wiem po co był ten temat, chyba po to żeby sobie popisać, kolego kup sobie obd za 50zł i będziesz wiedział jakie błędy zgłasza twoje auto. Koledzy wcześniej mieli 100% racje.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|