|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
JohnyBoxster
|
Napisane: 18.08.2009, 22:16 |
|
|
mam takei pytanie do tych co majom Boxstera. Jak wam pokazuje na licznikach strzalka ceploty plynu chlodzenia? jest ona po calom dobe w jednej pozicii, czi moze sie wacha?
a jak sie ona zachowuje przi ostrej jazdzie?
|
|
Góra |
|
MP-GDY
|
Napisane: 19.08.2009, 8:35 |
|
|
Strzałka się wacha... jak jest w miare chłodno albo jak jedziesz w trasie bez zbytniego powerowania to stoi na 80 stopni pomiędzy 8a0 ewentualnie na zerze jeżeli wyjdzie poza zero włacza się wentylator a jeszcze kawałek dalej drugi wentylator.....po wyłączeniu wentylatorów i schłodzeniu silnika srzałka wraca na zero (to zero od 80 stopni).
pozdr.
|
|
Góra |
|
JohnyBoxster
|
Napisane: 19.08.2009, 11:17 |
|
|
o fajnie - to kcialem wiedzec, i tak jakos dziala tez mnie.
Bylem zdziwiony, bo na samochodach co mam w domu prawie sie zagrzeje i stoji calom dobe na jednym miejscu. Nawet na Focusie ST170 jak dawalem ostre jazdy, to tez stala.
|
|
Góra |
|
vivat
|
Napisane: 25.06.2013, 20:57 |
|
|
Prośba jeszcze o pomoc z temperaturą. Przy jakiej włączyć się powinien wentylator na przedniej chłodnicy? Rozgrzewam autko tak, że wskazówka jest już na zerze przy 80 ale wentylator nie działa. Wąż przy prawej chłodnicy gorący. Boję się trochę podgrzewać mocniej bo nie chcę zagotować płynu.
Chyba, że ktoś ma jakiś pomysł jak sprawdzić te wiatraki na sucho?
Z góry dzięki za pomoc.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|