|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
adarek
|
Napisane: 7.04.2020, 13:01 |
|
|
Cześć - przy okazji wymiany kół z zimowych na letnie dogrzebałem się w komputerze zupełnie innych ciśnień w oponach niż na naklejce na słupku środkowym. Przyznam, że zawsze jeździłem na ciśnieniu takim jak na naklejce - o ile dobrze pamiętam to przód 2,7 MPa a tył 2,5 MPa, felgi 20". A tu firma która wymieniała opony nabiła mi wszędzie 2,3 MPa. Na pytanie dlaczego tak mało facet pokazał mi że takie są referencyjne ciśnienia w komputerze auta???
|
|
Góra |
|
Qbak
|
Napisane: 7.04.2020, 20:48 |
|
|
Tych opcji to jest zdaje się kilka rodzai. W zależności od typu opony oczywiście (lato, zima), prędkości z jakimi najczęściej jeździsz po autostradzie oraz ilości osób w aucie. Może zrób ustawienie jeszcze raz. Tzn. zrób w zegarach zmianę kół, wybierzesz typ opony, jej średnicę i pewnie jeszcze o coś się będzie system pytał. Następnie będziesz mógł podejrzeć wymagane ciśnienia, choć to chyba dopiero po tym jak system nauczy się od nowa czujników.
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|