Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10.10.2013, 20:41 

Skąd wiadomo,że auto na zdjęciach to auto z ogłoszenia do sprzkedaży?

Tytuł:
PostNapisane: 10.10.2013, 20:55 

Pierwszy post, i teoria spiskowa. I jest git.

Tytuł:
PostNapisane: 10.10.2013, 21:14 

absolutnie nie dziwię się, wszystko jest do wglądu.
co znaczy salvage większość wie.

total loss nie widnieje, ale fakt, ostatnio mój nowy motocykl 2013 z obitą manetką, stłuczona szybą i skawą miał Certyficate of destruction.
dlatego proszę, to fajne, profesjonalne forum więc nie opierajmy się na kosmicznych opiniach.

Tytuł: Guu
PostNapisane: 10.10.2013, 22:00 

Nr klubowicza: 068
Malo jest aut na takim dunlopie - sportowym semislicku
Wiec to ten samochod...
Zreszta tak widzialem go jak przyjechal do PL

Ale skoro skrzydlo sie retuszuje

Marcin
----------------

http://aidi.pl

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2013, 9:57 

z tym total loss jest podobnie, zaznaczam podobnie jak ze szkodą całkowitą wypłacaną z AC w Polsce... jeśli koszt naprawy przekracza określony % wartości pojazdu uznaje się szkodę całkowitą, wypłaca się różnicę między wartością rynkową a wrakiem, oddaje się wrak właścicielowi pojazdu... ma to znaczenie w przypadku kiedy nowe części + suma rbh ASO przeznaczonych na naprawę jest wysoka względem wartości rynkowej auta... w przypadku takiego auta (np. klasyczne porsche) należy pamiętać, że cena rynkowa to nie cena z eurotaxu...

kilka lat temu kupiłem audi TT roadster z USA, miało total loss, a tak naprawdę miało uszkodzone 2 zderzaki i klapę bagażnika

mój osobisty przykład pokazuje, że nie zawsze jest tak tragicznie, jak to jest opisywane

nie mniej należy pamiętać, że w PL handlarze doprowadzili do tego, że kupując auto klient szuka dziury w całym

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2013, 10:06 
Klubowicz

moje 944s2 ktore mialo porysowany 3 elementy z jednej strony (w tym lekko wgniecione nadkole o opony) i porysowana felge po jednejz imprez PCP zostalo uznane przez ubezpieczenie jako szkoda calkowita ... wiec jezeli w USA maja podobne podejscie to niczego nie mozna byc pewnym ...

Tytuł:
PostNapisane: 11.10.2013, 13:23 

Cytuj:
wypłaca się różnicę między wartością rynkową a wrakiem, oddaje się wrak właścicielowi pojazdu...

No nie do konca tak, bo ten wrak kosztuje rowniez, wiec wlasciciel moze miec opcje kupienia co zostalo po wypadku. Tak jak poprzednicy pisali jak niewiele czasem potrzeba by auto bylo okreslone jako "total loss", i ten "wrak" ma wartosc, czasami dosyc wysoka.

Jako ciekawostke, napisze, ze mialem takie zadarzenie wiele lat temu niedlugo po przyjezdzie do US. Moj pierwszy tu samochod, dumny 10-cio letni 1982 Plymouth Turismo 2.2 (czerwony srodek i byl na chodzie!!!) kupiony za cale $800, byl uderzony w tyl, ze bylo wgniecenie, klapa tylna sie nie domykala, ale jezdzil. Naprawa miala kosztowac wiecej niz szacowana wartosc ($1400!!!) i firma ubezpieczeniowa zaproponawala mi $1200 plus auto. Autem jezdzilem jeszcze ponad rok, a tytul wlasnosci byl poprawiony na "salvage"... I to, przynajmniej tu w US jest roznica miedzy "total loss" - po wyplacie calkowitej wartosci rynkowej auta, a "salvage" - po tym jak kupisz auto po "total loss" i doprowadzisz je do stanu, ze przejdzie techniczna inspekcje i jest dopuszczone do ruchu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]