Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18.09.2016, 14:03 

Witam wszystkich Państwa Forumowiczów. :-)

Od jakiegoś czasu szukam dla siebie 911 (najchętniej model 997) ale to co jeździłem i oglądałem strasznie mnie rozczarowało.
Znalazłem wczoraj ogłoszenie i auto dość ciekawie wygląda.
Czy może ktoś zna lub widział to auto?

http://allegro.pl/porsche-911-carrera-s ... 79213.html

Dziękuję za informacje.

PostNapisane: 18.09.2016, 23:42 

Witaj,

997.1 i silnik 3,8 to podobno kłopoty, kilka tych silników na forum się wysypało.

Tego auta nie znam, ale mega podoba mi się kolor środka, felgi i końcówki wydechów, kierownica rzecz gustu, no i ma fotele sportsitze.

Powodzenia! :)

PostNapisane: 19.09.2016, 6:48 

Witam
speedjg napisał(a):
Od jakiegoś czasu szukam dla siebie 911 (najchętniej model 997) ale to co jeździłem i oglądałem strasznie mnie rozczarowało.

Mam pytanie rozczarowała cię ogólnie Carrera? czy tylko konkretne egzemplarze, które oglądałeś?

Długi napisał(a):
997.1 i silnik 3,8 to podobno kłopoty, kilka tych silników na forum się wysypało.

Nie jestem ekspertem w tej sprawie, dlatego też nie będę doradzał czy silnik dobry czy zły. Jednak dużo zależy od serwisu, utrzymania oraz podejścia osoby jeżdżącej dotychczas tym autem. Ponoć silnik 3.4 też były wadliwe w 996.1 - a PDMobil ma teki auto z przebiegiem koło albo ponad 300kkm i jeździ i nie słychać żeby narzekał... Dlatego chyba najważniejsze jest dobrze sprawdzić auto przed zakupem (i ja nie robiłbym tego w ASO LELLEK - nie ze względu na brak zaufania - ale ze względu , że nawet gdyby było coś nie tak to nie przyznają się do błędu, przecież sami go wczesniej serwisowali :) - no chyba że się mylę)

PostNapisane: 19.09.2016, 7:56 

Dzięki za info.

Trochę się zaraziłem "S"-ką od kolegi, który już jeździ swoim trzy lata i nic poza standardowym serwisem nie robi więc chyba będzie też "S"-ka.

Sorry za moją niewiedzę (dopiero wchodzę w uzależnienie od PORSCHE :-) ) ale siedzenia sportsitze to gorsze czy lepsze? :-(

PostNapisane: 19.09.2016, 8:02 

Lepsze. Sportowe nie standardowe:)

PostNapisane: 19.09.2016, 8:44 

Rozczarował mnie stan aut, które oglądałem :-(
Rozczarowali mnie ludzie, którzy nie dbają o takie auta :-(

Przez 6 miesięcy oglądnąłem kilka egzemplarzy i ...:
1. W Poznaniu szare - całe malowane (z zamalowanymi "paprochami" i odcięciami po taśmie malarskiej) - nawet nie chciało mi się do serwisu jechać.
2. W Lesznie czerwone - połamane elementy, nierówne szczeliny w elementach karoserii, itp, itd ...
3. We Wrocławiu czarne - połamane elementy wewnętrzne i zewnętrzne, wydech okopcony jak w ciągniku ( wiem, że zimne PORSCHE musi dymić - tak powiadają - ale chyba bez przesady :-) )
4. W Warszawie ... itd itp

6 m-cy szukania :-(

Nie przeraża mnie gdy auto było malowane ale powinno to być zrobione dobrze a przede wszystkim auto powinno być systematycznie serwisowane na oryginalnych częściach i zadbane.

Pojadę chyba z kolegą zobaczyć to srebrne.

PostNapisane: 19.09.2016, 8:49 

Jeszcze jedno o tych siedzeniach (sorry, ale muszę dopytać).

Te sportsitze to te z plastikową obudową z tyłu (Takie różnice teraz zauważyłem na allegro). One są lepiej wyprofilowane?

PostNapisane: 23.09.2016, 11:29 

Byłem ... widziałem ... :-)
W końcu coś w dobrym stanie, fajnego co nie rozczarowało ... ale właściciel "twardy" z ceną więc ... muszę poczekać aż zmięknie albo zwiększyć budżet.

Jeszcze szukam

PostNapisane: 23.09.2016, 13:12 

speedjg napisał(a):
Byłem ... widziałem ... :-)
W końcu coś w dobrym stanie, fajnego co nie rozczarowało ... ale właściciel "twardy" z ceną więc ... muszę poczekać aż zmięknie albo zwiększyć budżet.

Jeszcze szukam

Jak znam życie (swoją historię zakupu mojego krokodyla) i historię kolegów z forum to i jedno i drugie pewnie cię czeka :D Ale warto.

A co do siedzeń to tu masz porównanie wizualne :

http://nrauto.com/product/nr-997-sport-seat-conversion/

Z tego co kojarzę, to sportowe zawsze mają "plastikową obudowę tyłu". Jeśli się mylę to niech mnie koledzy od 997 poprawią.

Sportowe robią sporą różnicę choć jak ktoś jest szeroki w barkach to są dość ciasne.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]