Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 27.12.2011, 19:28 

Qbak napisał(a):
Motocykliści zwykle pozdrawiają się "lewa w górę" ;) (oczywiście ręka :D )

dokładnie tylko tak nie światłami to świadczy tylko o niebezpieczeństwie
jak widzę zawsze PC to zerkam a z daleka latem to przez okno uchylone machnie i OK

Tytuł:
PostNapisane: 24.01.2014, 12:47 

Ja mimo że jeżdżę Cayenne lub Panamerą - zawsze macham i się uśmiecham więc nie generalizujcie że tak jest że Panamera to w ogóle nie ma co się witać

Tytuł:
PostNapisane: 24.01.2014, 14:19 

W Holandii 911-tkowcy prawie zawsze sie pozdrawiaja, zazwyczaj machniecie reka, bo mrugniecie dlugimi jest wbrew przepisom. W DE zazwyczaj mam spotkania z innymi, przewaznie jednak nowszymi 911. Jak zauwaze takiego w lusterku to zwalniam i czekam az mnie minie - zawsze usmiech i machniecie reka, potem obowiazkowe wspolne palowanie dopoki ktorys nie zjedzie. Wtedy sie pozdrawiamy i rozjezdzamy w swoje strony. Fajnie sie tak pociska we dwoch, zupelnie sobie obcych facetow. Do tego w pelni legalnie. A inni Niemcy ustepuja drogi, wszak krolowie Autobahnu jada :)

Ale przyznam sie Wam szczerze, ze jak jezdzilem Cayennem to bardzo zadko mi sie zdarzalo machac. Raczej jak juz bylem mijany (lub ja mijalem) 911 to z obojetnoscia do mnie podchodzono. W sumie sie nie dziwie, wiekszosc posiadaczy Cayenne nie jest milosnikami marki, tylko kupilo sobie drogi samochod (w zasadzie wzielo w leasing). Podobnie jest z Mercedesem G - jak widze starsze auto to na 99% kierowca odmacha. Przy tych nowych to sie czesto dziwnie patrza jak pozdrawiam. Inne podejscie do auta - milosnik marki/modelu vs uzytkownik drogiego auta. Inne swiaty. Ja wole ten moj ... nasz.

Pozdrawiam zatem - LWG po motcyklowemu :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.01.2014, 13:36 

A może to odwrotnie jest. Tyle się naczytałem tu na forum ze Cayenne i Panamera nie ma prawa nazywać się prawdziwym Porsche Bo prawdziwa jest tylko 911 a już najprawdziwsza 911 to 964 i 993 a reszta to biedni krewni ze skrojcowaną (jak mówimy na Śląsku) metryka. Jakieś bastardy niegodne tej szlachetnej nazwy. Niektórzy tu wprowadzają podziały na tych co są godni i niegodni a potem się dziwią.((((-:

Tytuł:
PostNapisane: 28.01.2014, 18:24 

Ja juz sie tak przyzwyczailem do kiwania, że czesto zdarza sie sytuacja, gdy mijam porsche, kiwam, a gosc sie na mnie dziwnie patrzy. Dopiero potem sobie uswiadamiam, że akurat dzis jade bmw i facet w ogole nie wie o co chodzi :)

Tytuł:
PostNapisane: 28.01.2014, 21:23 

adarek napisał(a):
A może to odwrotnie jest. Tyle się naczytałem tu na forum ze Cayenne i Panamera nie ma prawa nazywać się prawdziwym Porsche Bo prawdziwa jest tylko 911 a już najprawdziwsza 911 to 964 i 993 a reszta to biedni krewni ze skrojcowaną (jak mówimy na Śląsku) metryka. Jakieś bastardy niegodne tej szlachetnej nazwy. Niektórzy tu wprowadzają podziały na tych co są godni i niegodni a potem się dziwią.((((-:

+1
wydaje mi się że rzeczywiście poniekąd tak jest

Tytuł:
PostNapisane: 28.01.2014, 22:09 

Nr klubowicza: 033
e tam, 924 spróbujcie pojeździć - przez te ponad 10 lat co nim jeżdzę to jeszcze żadne 911, panamera czy cayenne mnie chyba nie pozdrowiło... co ciekawe często nawet jak na ten sam zlot jedziemy... a ile się można dowiedzieć na stacjach od znawców że to nie porsche ;)

a o ile rozumiem że cayenne, panamerę czy 911 można przypadkiem sobie kupić (bo taki kaprys się ma) to jednak w 924 w tych czasach to musi być fascynat 8)

Tytuł:
PostNapisane: 28.01.2014, 22:51 

Nr klubowicza: 075
Bukol napisał(a):
W Holandii 911-tkowcy prawie zawsze sie pozdrawiaja, zazwyczaj machniecie reka, bo mrugniecie dlugimi jest wbrew przepisom. W DE zazwyczaj mam spotkania z innymi, przewaznie jednak nowszymi 911. Jak zauwaze takiego w lusterku to zwalniam i czekam az mnie minie - zawsze usmiech i machniecie reka, potem obowiazkowe wspolne palowanie dopoki ktorys nie zjedzie. Wtedy sie pozdrawiamy i rozjezdzamy w swoje strony. Fajnie sie tak pociska we dwoch, zupelnie sobie obcych facetow. Do tego w pelni legalnie. A inni Niemcy ustepuja drogi, wszak krolowie Autobahnu jada :)

Ale przyznam sie Wam szczerze, ze jak jezdzilem Cayennem to bardzo zadko mi sie zdarzalo machac. Raczej jak juz bylem mijany (lub ja mijalem) 911 to z obojetnoscia do mnie podchodzono. W sumie sie nie dziwie, wiekszosc posiadaczy Cayenne nie jest milosnikami marki, tylko kupilo sobie drogi samochod (w zasadzie wzielo w leasing). Podobnie jest z Mercedesem G - jak widze starsze auto to na 99% kierowca odmacha. Przy tych nowych to sie czesto dziwnie patrza jak pozdrawiam. Inne podejscie do auta - milosnik marki/modelu vs uzytkownik drogiego auta. Inne swiaty. Ja wole ten moj ... nasz.

Pozdrawiam zatem - LWG po motcyklowemu :)

...racja - tak to jest - z niewielkimi wyjątkami :wink: reszta to użytkownicy...niekiedy nowe 911 - też zdziwione...!
klasyki zawsze pozdrawiają - nawet ,,Fordy"...- taki świat
z drugiej strony - senior nie będzie pozdrawiał pierwszy...jakiś porządek musi być :drive:

Classic Porsche 911/964 Carrera 2

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]