Ciekawe jaki zakres usługi jest za 5500 zł netto?
Czy pełna korekta lakieru, detailing wnętrza i impregnacja, zdejmowanie kół i ich zabezpieczenie, hydrofobizacja szyb? Auto nowe z salonu czy już sporo przejechane? Lakier mettalic czy czarne uni?
Czy pod powłoki idzie jeszcze Base Coat?
Tych pytań jeszcze bym kilka znalazł. Wtedy można mówić czy drogo czy tanio :/
Prowadząc studio w Wawie i mając 2 techników do pomocy, mnie jako pracodawcę materiałoroboczogodzina pracy człowieka kosztuje ok. 100 zł netto. Gdy usługa full trwa nawet 80 godzin, to biorąc 5000 od klienta, jestem w plecy...
Czy jeśli ktoś w małej miejscowości pracuje w swoim garażu, bez pozwoleń środowiskowych, podatków, zusów, ubezpieczenia mienia i innych kosztów, zrobi usługę taniej? Tak zrobi, czy tak samo, czy lepiej, czy gorzej? Trudno powiedzieć. Nie ma ryzyka, nie ma zabawy;)
Żeby rozwiać wiele mitów i Waszych wątpliwości oraz pokazać Wam na czym polega nasz zawód zrobiłem na Youtube serię "Detailing od kuchni". Wyszło z tego 10 odcinków po 30-40 minut, ale dużo wyjaśniam i pokazuję na czym polega nasz zawód. Zapraszam do oglądania i zadawania pytań, robię w tym 8 lat, więc coś tam wiem
DETAILING OD KUCHNI - Serial:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... KO9Z9fJDxg