Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 21.04.2022, 19:01 

Moja GT4 przyjechała i przygotowuje się do odbioru.
Dostałem info od doradcy, że wymagane jest 3cie zabezpieczenie, ze względu na to, że auto ma wartość ponad 500k i bez tego nie dostanę ubezpieczenia. Czy to prawda, czy chcą mi wcisnąć coś na czym maja prowizje?
Oferują Gan Track.
Będę wdzięczny za szybkie info, to moje pierwsze auto za taka kwotę i może czegoś nie wiem.

PostNapisane: 21.04.2022, 21:48 

Odbieram 911 w sobote i pierwsze slysze o czyms takim. Leasing i ubezpieczenie od dealera i dostalem 3 oferty z roznych tow i wybralem hestie, przelew i tyle w temacie

PostNapisane: 22.04.2022, 7:57 

strzela napisał(a):
Moja GT4 przyjechała i przygotowuje się do odbioru.
Dostałem info od doradcy, że wymagane jest 3cie zabezpieczenie, ze względu na to, że auto ma wartość ponad 500k i bez tego nie dostanę ubezpieczenia. Czy to prawda, czy chcą mi wcisnąć coś na czym maja prowizje?
Oferują Gan Track.
Będę wdzięczny za szybkie info, to moje pierwsze auto za taka kwotę i może czegoś nie wiem.
Zdarza sie takie cos dosc czesto. Mozesz zawsze pewnie poszukac innego ubezpieczyciela. Ale to nie dealer cie chce naciagnac

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 22.04.2022, 9:42 

Nr klubowicza: 288
mgrab napisał(a):
Odbieram 911 w sobote i pierwsze slysze o czyms takim. Leasing i ubezpieczenie od dealera i dostalem 3 oferty z roznych tow i wybralem hestie, przelew i tyle w temacie

+1

PostNapisane: 22.04.2022, 11:13 

Dostałem info, że to wymóg ubezpieczyciela w ramach oferty VW Banku (finansowanie plus ubezpieczenie). Jeśli znajdę zewnętrzne ubezpieczenie, bardziej konkurencyjne bez takiego zabezpieczenia, np przez brokera to jest opcja że po wypełnieniu papierologii i wyraźnej różnicy w cenie to zaakceptują jeśli zakres będzie taki sam jak ten oferowany przez VW Bank.

Nie wiem co jest lepsze, zapłacić za to dodatkowe zabezpieczenie i mieć spokój, czy szukać czegoś poza i bawić się w indywidualne decyzje banku.

PostNapisane: 22.04.2022, 11:22 

Nr klubowicza: 684
Ta decyzja banku/leasingodawcy to formalność, jeden papier wypełniony przez brokera, a można nawet kilka tysi zaoszczędzić.
Ilość zabezpieczeń wpływa na wysokość składki.
Zbierz oferty i wybierz najkorzystniejszą. :idea:

991.2 4GTS

PostNapisane: 23.04.2022, 20:47 

Cześć, a korzystał ktoś z Was firmy **** lub inne tego typu? Zgłaszają, że działają na CAN i nie ma utraty gwarancji, jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Myślałem o odcięciu zapłonu ale cięcie instalacji elektrycznej na pewno wpływa na gwarancje ale jest z drugiej strony ciężko wyłapywalna w serwisie, a samochód w zasadzie bez kradzieży na lawetę nie do kradzieży. Macie jakieś sensowne zabezpieczenia, które bardzo dobrze zabezpieczają samochód bez utraty gwarancji?
Tak wiem, że jest AC, ale ja nie chce stracić mojego wymarzonego wyczekanego auta :)

PostNapisane: 23.04.2022, 23:09 
Członek Zarządu PCP

Nr klubowicza: 189
Prawda jest taka, że jeśli złodziej będzie chciał ukraść jakieś auto to to zrobi.

Witek
będzie: chyba 718
było: 964 '91, 944 '85, 924 '85, 996 '02, 997S '09

http://www.komunikado.pl agencja public relations

PostNapisane: 24.04.2022, 17:11 

wit007 napisał(a):
Prawda jest taka, że jeśli złodziej będzie chciał ukraść jakieś auto to to zrobi.
Nie prawda. Mi dwa razy „niestandardowe” zabezpieczenie uratowało auto. Inna sprawa ze juz chyba nie te czasy zeby sie specjalnie przejmowac. Tamto dzialo sie z 10 lat temu.

PostNapisane: 24.04.2022, 20:38 

wit007 napisał(a):
Nie zaprzeczam, ale naprawdę najprostsze odcięcie zapłonu z ukrytym pstryczkiem jest w zasadzie nie do kradzieży (prócz chamskiej kradzieży na lawetę). A mi najbardziej chodzi o to żeby nie stracić to na co długo się dziś czeka oraz żeby jakiś łajdak nie zarobił na częściach

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]