Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: 10.12.2017, 12:24 

Witam wszystkich,
Od trzech miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem panamery 4s przy konfigurowaniu auto nie zaznaczyłem opcji domykania drzwi co z perspektywy czasu okazało się to blendę nie wiedziałem ze aż tak może irytować wciąż domykanie drzwi które łatwo się nie zamykają, przez gabaryty i uchwyt który nie jest centralnie umieszczony na drzwiach. Stad moje pytanie czy istnieje możliwość dołożenia tej opcji i jeżeli tak to gdzie ? z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam

PostNapisane: 10.12.2017, 18:26 

Mając przedliftową Panamerę dowiadywałem się o taki retrofit w PCW i dowiedziałem się, że można doposażyć, ale tylko poliftową. Powodzenia :)

PostNapisane: 10.12.2017, 22:13 

Nie jestem pewny jak jest w Panamerze, ale w BMW to kwestia jedynie wymiany zamków, bardzo prosty retrofit.
Więc jeśli w Porsche jest to na takiej samej zasadzie, a pewnie jest to szukaj zamków z dociąganiem i je poprostu wymień. Co do przedliftowej, pytanie czy gniazda zamków się zmieniły, jeśli nie to pewnie też dałoby się dołożyć. Chociaż ja w Panamerze nie narzekałem na brak tego, drzwi pracowały perfekcyjnie.

PostNapisane: 11.12.2017, 0:30 

Dzięki za sugestie chciałem tylko sprostować ze jest to najnowszy model panamery i może być problem z częściami. Z perspektywy czasu zamienił bym skrętną tylną oś na domykanie drzwi ☺

PostNapisane: 11.12.2017, 23:10 

Nr klubowicza: 414
Robert.s napisał(a):
Dzięki za sugestie chciałem tylko sprostować ze jest to najnowszy model panamery i może być problem z częściami. Z perspektywy czasu zamienił bym skrętną tylną oś na domykanie drzwi ☺

W poliftowej (rocznik 2013-2016) wg mnie jest to kompletnie niepotrzebne. W ogóle to u mnie nie chodzi :)

Ale może nowa ma cięzkie drzwi :)

MJ

911 cabrio
911 GT3 Turas

Zapraszam klubowiczów na http://www.dobrykantor.pl

PostNapisane: 11.12.2017, 23:33 

Ja mam przedlifta i nie zauważyłem żeby drzwi się dobrze nie zamykały.

Gdyby ktoś pisał o el. klapie bagażnika to fakt, nie chciałbym mieć manualnej, choć chyba takich nie było.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]