Start Strona klubowa Kalendarz imprez Sklep Porsche Polska
Nazwa użytkownika Hasło Zapamiętaj mnie Zarejestruj

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dzień dobry!
PostNapisane: 20.08.2019, 14:07 

Dzień dobry, witam wszystkich!

Niebawem zamierzam zakupić swoje pierwsze Porsche - serwisowane, bezwypadkowe, od pierwszego właściciela z polskiego salonu. Liczę, że moja obecność na tym portalu ułatwi mi podjęcie decyzji, czy będzie to Panamera Turbo, czy Cayenne II Turbo? A może jakiś mocniejszy Cayman lub starsza 911?

Pozdrawiam wszystkich czytających mój post.
Grzesiek.

PostNapisane: 20.08.2019, 19:58 

Nr klubowicza: 193
Witamy i pozdrawiamy :)

Skoro dopuszczasz Caymana lub 11, to lepiej idź w tą stronę, więcej
frajdy :)

924 '83 LM8U - Tor Poznań 2:04,992

PostNapisane: 20.08.2019, 20:01 

Cześć, mówimy o 4 różnych samochodach. Chyba ciężko będzie pomóc w takim wyborze.

Pozdrawiam,
Michał

PostNapisane: 20.08.2019, 20:51 

Nr klubowicza: 582
Mic182 napisał(a):
Cześć, mówimy o 4 różnych samochodach. Chyba ciężko będzie pomóc w takim wyborze.

Pozdrawiam,
Michał

:) :) :)

Cześć

www.classic911.pl
www.pasjaporsche.pl

PostNapisane: 21.08.2019, 1:45 

Mic182 napisał(a):

Pozdrawiam,
Michał

Wiem, że nie będzie łatwo,ale miejsce nieprzypadkowe, a i Użytkownicy wiedzą brylują :)

Mój budżet to około 150000zł.

Cayenne II Turbo 500KM - chyba najtańszy i najłatwiejszy do zdobycia z polskiej sieci i od pierwszego właściciela. Sporo ofert przy realnej cenie około 100000zł do wzięcia. Przy moim aktywnym stylu życia (około 270 dni w roku spędzam na wyjazdach i wyprawach, głównie górskich) ten samochód byłby praktycznym rozwiązaniem. I do lasu i w pole i nad rzekę i na śnieg. Koszty utrzymania jednak pewnie spore, a o emocjach sportowych trudno nawet mówić.

Panamera Turbo 500KM to drugi po Cayenne II najłatwiejszy do zdobycia samochód na rynku. Sporo zadbanych egzemplarzy od pierwszych właścicieli z polskiej sieci. Na asfalcie pewnie się sprawdzi ale do lasu już nim nie wjadę. Za to pewnie lepsze osiągi niż w Cayenne a i na tor można byłoby nim pojechać ;)

Cayman - czytam, że to najlepszy samochód na start. Mimo mniejszego silnika i słabszych osiągów droższy od Panamery, a tym bardziej od Cayenne z tego samego rocznika. Mniej samochodów z polskiej dystrybucji. Jakikolwiek zjazd poza asfalt nie wchodzi w grę. Uważam wręcz, że wiele osiedlowych progów spowalniających byłoby dla niego nie do pokonania, że o wjeździe na prom przez Wisłę nie wspomnę. Za to na torze pewno by się odwdzięczył.

Decyzja rzeczywiście nie będzie prosta. Teoretycznie najpraktyczniejszy byłby Cayenne II, najpraktyczniejszy,całoroczny i do każdych warunków.

No nic, będę czytał, porównywał, zadawał pytania. Temat otwarty.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]